Αθλητισμός

Το βάρος στην τακτική δίνει ο προπονητής του Ολυμπιακού Στέφανος Ξηροφώτος

Στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 13.00, μέσω τηλεδιάσκεψης, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν αρκετά, πράγματα, όσον αφορά το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.
Το Δ.Σ. ήταν προγραμματισμένο για σήμερα, ωστόσο, χθες αποφασίστηκε να γίνει αύριο Τετάρτη. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, σύμφωνα με την οποία και βάσει των όσων δήλωσε ο πρόεδρος, Λεωνίδας Λεουτσάκος, η Φούτμπολ Λιγκ θα διεξαχθεί φέτος σε δύο ομίλους των 10 ομάδων.
Θυμίζουμε, πως μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ την περασμένη εβδομάδα, στη Φούτμπολ Λιγκ ανέβηκε και ο Α.Σ. Σαντορίνη 2020, προκειμένου οι ομάδες της κατηγορίας να γίνουν 20 (αυτό ήταν το σκεπτικό).

Βέβαια, στην περίπτωση που κάποια ομάδα προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της απόφασης (φημολογείται πως θα προσφύγει η Νίκη Βόλου), κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την ετυμηγορία του Διαιτητικού κι αν θα έρθουν τα πάνω-κάτω στο πρωτάθλημα, στην περίπτωση που η Νίκη κερδίσει την προσφυγή.
Επίσης, στο αυριανό Δ.Σ. θα συζητηθεί πότε θα γίνει η έναρξη του πρωταθλήματος, ενώ θα οριστεί και η ημερομηνία της κλήρωσης. Στην αυριανή τηλεδιάσκεψη θα λάβει μέρος και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Σωτήρης Μαυρονάσιος, καθώς ως γνωστόν, είναι ένας από τους τρεις εκπροσώπους της Φούτμπολ Λιγκ στο Δ.Σ. της Ένωσης.
Στο μεταξύ, ο Λεωνίδας Λεουτσάκος έβαλε τα πράγματα στη θέση τους αναφορικά με τη συμμετοχή του Απόλλωνα Πόντου στο Νότιο όμιλο της Φούτμπολ Λιγκ.
Η φήμη κυκλοφόρησε τις προηγούμενες μέρες και χθες έγινε ακόμη εντονότερη. Βάσει αυτής ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης προσανατολιζόταν να πάρει τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στον Νότιο όμιλο. Κάτι που όμως δεν θα συμβεί όπως κατέστησε σαφές ο πρόεδρος της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ, Λεωνίδας Λεουτσάκος. O επικεφαλής της λίγκας δήλωσε ότι δεν υφίσταται περίπτωση αλλαγής ομίλου: «Το σενάριο αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Ο Απόλλων μπορεί να παίξει μόνο στην περιφέρειά του. Δεν γίνεται να παίξει στο νότο και δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα. Πρέπει να βρεθεί λύση να παίξει στην φυσική του έδρα».

Έτοιμος ο Ξενοδόχοφ
Στον Ολυμπιακό περιμένουν τις εξελίξεις, όσον αφορά την έναρξη του πρωταθλήματος και πως θα είναι οι όμιλοι και παράλληλα η ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία της. Χθες, η προπόνηση έγινε το απόγευμα στο γήπεδο του Σαρακηνού, στην οποία έλαβαν μέρος όλοι οι ποδοσφαιριστές. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, καθώς ο Γκενάτι Ξενοδόχοφ γυμνάζεται κανονικά, πλέον, καθώς ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε. Ο Δημήτρης Ζιάκας ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα (είχε υποστεί κάταγμα στην ωμοπλάτη στο φιλικό με τον Διαγόρα στο Στεφανοβίκειο), ωστόσο, σύντομα να είναι σε θέση να προπονείται μαζί με τη υπόλοιπη ομάδα.
Οι «ερυθρόλευκοι» αύριο Τετάρτη θα μεταβούν στην Αθήνα, προκειμένου να δώσουν ένα ακόμη δυνατό φιλικό παιχνίδι, αυτή τη φορά με το Αιγάλεω στο γήπεδο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης».
Ο Στέφανος Ξηροφώτος αναμένεται να χρησιμοποιήσει στο βασικό σχήμα τους παίκτες που προορίζονται για την ενδεκάδα του πρωταθλήματος, όπως κάνει στα τελευταία φιλικά, προκειμένου να αποκτήσει η ομάδα μεγαλύτερη συνοχή, όσο πλησιάζουμε προς τη σέντρα της Φούτμπολ Λιγκ.

Στις τελευταίες προπονήσεις ο προπονητής του Ολυμπιακού χρησιμοποιεί τον Μπρούνο Μπαράνκο στην κορυφή της επίθεσης, καθώς ο Αργεντινός επιθετικός έδειξε πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία, ως ακραίος μεσοεπιθετικός. Είναι δυνατός ποδοσφαιριστής, κινητικός και κάνει μεγάλη προσπάθεια να προσαρμοστεί στο νέο του ποδοσφαιρικό περιβάλλον.
Ο Στέφανος Ξηροφώτος δουλεύει με τους παίκτες του πάνω στις αδυναμίες που εντοπίστηκαν στα τελευταία φιλικά με Βέροια και Απόλλωνα Λάρισας. Είναι ικανοποιημένος σε μεγάλο βαθμό από την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας και ζητεί από τους παίκτες καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, περισσότερους αυτοματισμούς στην επίθεση και περισσότερη δημιουργία στο χώρο της μεσαίας γραμμής.
Περιμένει, επίσης, από τους παίκτες που αποκτήθηκαν το τελευταίο διάστημα (Φιλίποβιτς, Μπαράνκο, Γεωργακόπουλος, Βουκελάτος και Πατρώνης), να κερδίσουν το χαμένο έδαφος, όσον αφορά την προετοιμασία και να «δέσουν» με το υπόλοιπο σύνολο. Υπάρχει χρόνος μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, προκειμένου η ομάδα να δουλέψει και να παρουσιαστεί πανέτοιμη στις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σοκ στην Ευρώπη από τις δηλώσεις Τραμπ για Πούτιν – Κι όμως προηγείται στις δημοσκοπήσεις

Ο Ντοναλντ Τραμπ προκαλεί πάντα με τις δηλώσεις του, όμως αυτη την φορά φαίνεται ότι…

11 Φεβρουαρίου 2024

Σικελός στραγγάλισε δύο από τα τρία του παιδιά και έκαψε ζωντανή τη γυναίκα του

Αποτροπιασμό και σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία η είδηση της δολοφονίας, από μέρους του Σικελού…

11 Φεβρουαρίου 2024

Τρόμος σε λούνα παρκ όταν δέντρο έπεσε πάνω σε τρενάκι – 14 τραυματίες (βίντεο)

Δέκα τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα, οι δύο εξ αυτών σοβαρά, όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω…

11 Φεβρουαρίου 2024

Βίντεο: Επίθεση δέχθηκε δημοσιογράφος μετά το συλλαλητήριο κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών

Ο δημοσιογράφος του Ekklisia Online, Ανδρέας Καραγιάννης, μετά τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν…

11 Φεβρουαρίου 2024

Το ΤΟΜΥ Νέας Αγχιάλου πηγαίνει … στο Γυμνάσιο

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024  επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου εκπρόσωποι του ΤΟΜΥ Νέας Αγχιάλου…

11 Φεβρουαρίου 2024

Τσερνόμπιλ: Οι μεταλλαγμένοι λύκοι έχουν αντίσταση στον καρκίνο, σύμφωνα με μελέτη

Οι μεταλλαγμένοι λύκοι που περιπλανώνται στη ζώνη αποκλεισμού του Τσερνόμπιλ φαίνεται να έχουν αναπτύξει ανθεκτικά…

11 Φεβρουαρίου 2024