Αθλητισμός

Φανέρωσε τις σκέψεις του στο φιλικό της Νίκης με τον Βόλο ο Στ. Βεργέτης

Αρκετές από τις σκέψεις του φανέρωσε ο Στάικος Βεργέτης στο φιλικό με τον Βόλο, όπου δοκίμασε τρεις σχηματισμούς. Εκτός δράσης για τρεις εβδομάδας θα μείνει ο Μανώλης Αλιατίδης που υπέστη διάστρεμμα β’ βαθμού.
Πολύ εποικοδομητικό αποδείχθηκε το φιλικό του περασμένου Σαββάτου. Η Νίκη αντιμετώπισε τον Βόλο, από τον οποίο έχασε με 1-0. Ουσιαστικά επρόκειτο για ένα παιχνίδι που κυλούσε προς τη «λευκή» ισοπαλία, αλλά η κλάση του Αμρ Ουάρντα ανέτρεψε το σκηνικό. Ο Αιγύπτιος, ο οποίος είχε «φλερτάρει» με το παρθενικό του γκολ με τα κυανέρυθρα και νωρίτερα όταν είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι, τελικά χρίστηκε σκόρερ στο 82’, πετυχαίνοντας το μοναδικό τέρμα της συνάντησης.
Πέρα από την ήττα ο Στάικος Βεργέτης έβγαλε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα. Ήταν το πρώτο φιλικό, το οποίο θύμιζε πρόβα πρωταθλήματος. Κι αυτό γιατί ουσιαστικά είδαμε τις σκέψεις του για το βασικό σχήμα χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα τον Λούκας Γκαρσία, ο οποίος έδειξε τα προσόντα του και θα αποτελέσει τον ηγέτη και την επόμενη χρονιά.
Ο 43χρονος προπονητής δεν έκανε πολλές αλλαγές στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, διότι ήθελε να δει πώς θα ανταπεξέλθει η ομάδα του απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ. Πράγματι θα πρέπει να έμεινε ευχαριστημένος, γιατί η Νίκη είχε καλή απόδοση, αναπτύσσονταν σωστά και δεν επέτρεψε στον Βόλο να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες.

Ο αρχικός σχηματισμός ήταν 3-4-2-1 με τον Κώστα Περιστερίδη κάτω από τα γκολπόστ και τους Θωμά Τσιμπούκα, Άγγελο Αργύρη και Μανώλη Αλιατίδη από τα δεξιά προς τα αριστερά ως τριπλέτα στην άμυνα. Ο Αλεχάντρο Κρουθ ήταν πάλι δεξιός μπακ-χαφ, ενώ τον ίδιο ρόλο από τα αριστερά είχε ο Ηλίας Πολίμος. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής βρέθηκαν οι Λούκας Μπόσιο και Νέτι Μέτσε, ενώ η έκπληξη ήταν ο Χορδάν Ντομίνγκεθ που ήταν ο αριστερός μεσοπιθετικός, έχοντας απέναντι τον Λούκας Γκαρσία και τον Σέρτζιο Γκονζάλες στην κορυφή της επίθεσης.
Με αυτό το σχήμα η Νίκη δεν απειλήθηκε καθόλου. Έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και έβγαινε σωστά στην επίθεση. Ο τραυματισμός του Αλιατίδη άλλαξε τα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας που γύρισε το σύστημα σε 4-3-3, με τον Ροχάνο σέντερ φορ και τον Γκονζάλες αριστερά. Σ’ εκείνο το σημείο οι «κυανόλευκοι» έχασαν τον έλεγχο έχοντας ίσως επηρεαστεί από την αποχώρηση του συμπαίκτη τους επιτρέποντας στους «κυανέρυθρους» να χάσουν δύο πολύ καλές ευκαιρίες.
Μετά το 58’ ο Στάικος Βεργέτης άλλαξε εκ νέου τη διάταξη επαναφέροντας το 4-2-3-1 που έπαιζε η ομάδα πέρσι. Σ’ αυτό το σχήμα ο Κρουθ έπαιξε στη γνώριμη θέση του δεξιού εξτρέμ έχοντας πίσω του τον Πολίμο, ενώ αριστερός μπακ ήταν ο Θεοδωρόπουλος.

Την ίδια στιγμή ο Άνχελ Λόπεθ έβαζε κάποιους βασικούς στο ματς δυσκολεύοντας το έργο των «κυανολεύκων». Ωστόσο αυτό άρεσε στον κ. Βεργέτη, ο οποίος ήθελε να δει πώς θα ανταπεξέλθουν οι ποδοσφαιριστές του. Πράγματι παρότι ο Βόλος είχε την κατοχή της μπάλας, η Νίκη αμύνθηκε σωστά με εξαίρεση δύο στημένες φάσεις, όπου έχασαν τον Μήτογλου.
Ωστόσο στο 82’ δέχθηκαν ένα γκολ που δεν έπρεπε. Κι αυτό γιατί η φάση άρχισε από επίθεση της Νίκης με βαθιά μπαλιά του Μέτσε που για λίγο δεν πρόλαβε ο Κρουθ. Ο Κλέιμαν είδε το κενό από τα αριστερά (δεξιά όπως αμυνόταν η Νίκη) και πέταξε γρήγορα την μπάλα για τον Μπαρτόλο κι εκείνος αμέσως έδωσε για τον Ουάρντα, ο οποίος χωρίς ιδιαίτερη επιτήρηση σκόραρε.
Σε γενικές γραμμές, πάντως, η Νίκη παρουσίασε καλή εικόνα δείχνοντας ότι δουλεύει σωστά στις προπονήσεις.
Το πιο άσχημο στο φιλικό του περασμένου Σαββάτου για τη Νίκη ήταν ο τραυματισμός του Μανώλη Αλιατίδη. Ο δυναμικός αμυντικός υποβλήθηκε σε μαγνητική, η οποία έδειξε διάστρεμμα β’ βαθμού, πράγμα που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός δράσης για τρεις εβδομάδες.

Φωτό: «Νοκ άουτ» για τρεις εβδομάδες θα μείνει ο Αλιατίδης

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κομισιόν: Πρόστιμο – μαμούθ 1,8 δισ. ευρώ στην Apple για μονοπωλιακές πρακτικές στις εφαρμογές μουσικής

Πρόστιμο 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Apple για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης…

4 Μαρτίου 2024

Είναι Αναντικατάστατη η Φυσική Μητρότητα για τα Παιδιά;

  Της Ράνιας Γάτου Ποιήτριας, Δοκιμιογράφου, Εικαστικού Η φυσική μητρότητα αποτελεί έναν από τους πιο…

4 Μαρτίου 2024

Αφγανός “πρόσφυγας” έκαψε αυτοκίνητα στην Αθήνα… συνελήφθη

Συνελήφθη 30χρονος Αφγανός τα ξημερώματα του Σαββάτου για εμπρησμούς στην Οδό Φυλής σε δύο οχήματα,…

4 Μαρτίου 2024

Πιλότος έγινε… μαιευτήρας εν πτήσει και βοήθησε μια επιβάτιδα να γεννήσει

Κανείς δεν περίμενε ότι στην διάρκεια μιας πτήσης ρουτίνας, οι επιβάτες της Ταϊπέι με προορισμό…

4 Μαρτίου 2024

Μαχαίρωσε τον μάγειρα για ένα… κοντοσούβλι

Ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το αιματηρό επεισόδιο, που σημειώθηκε…

4 Μαρτίου 2024

«Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»: Ξεκινά εντός της εβδομάδας το πρόγραμμα – Οι προϋποθέσεις ένταξης

Εντός της εβδομάδας ξεκινά το πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω» και σύμφωνα με τις πληροφορίες θα αφορά σε…

4 Μαρτίου 2024