Αθλητισμός

Νέο “σοκ” για Νίκη στην εκπνοή με “φτηνό” γκολ 1-2 από ΑΕΛ

Την ήττα μ’ ένα «αστείο» γκολ στην εκπνοή υπέστη η Νίκη. Μετά από μέτρια εμφάνιση έχασε 1-2 από την ΑΕΛ απογοητεύοντας τους φιλάθλους στο Πανθεσσαλικό. Οι «βυσσινί» προηγήθηκαν στο 48’ με τον Φατάι, ο Πέττας ισοφάρισε στο 63’, για να έρθει ο Νίνο στο 94’ να διαμορφώνει το τελικό 1-2 μετά από αλλεπάλληλα λάθη των αμυνομένων.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος παρέταξε τη Νίκη με 4-3-3. Την εστία υπερασπίστηκε ο Γκαραβέλης έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Κάσσο, Στίκας, Ανδρέου και Αναστασίου. Αμυντικός χαφ ήταν ο Κυριακίδης με εσωτερικούς μέσους τους Παναγιωτίδη και Γαβριηλίδη, ενώ την επιθετική τριπλέτα αποτέλεσαν οι Πολίτης (δεξιά), Μιράντα (αριστερά) και Πέττας (κορυφή).

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Παύλος Δερμιτζάκης επέλεξε το 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Σουλούκος, ενώ στα μετόπισθεν τοποθετήθηκαν οι Καλουτσικίδης (δεξιά), Μαϊδανός (αριστερά), Ηλιάδης και Γιανναράκης (στόπερ). Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Αντράντα, Πλέγας (στον άξονα), Μαυριάς και Πεντρόσο (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τον Στίνα να κινείται λίγο πιο πίσω από τον Φατάι.

Αναγνωριστικό ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά. Οι δύο «μονομάχοι» προσπαθούσαν να «διαβάσουν» ο ένας το παιχνίδι του άλλου δίχως να παίρνουν το παραμικρό ρίσκο. Αυτό είχε σαν συνέπεια να κυλήσουν τα πρώτα 25 λεπτά σαν… νεράκι χωρίς κάποια αξιόλογη φάση.

Η πρώτη έγινε στο 25’ και ήταν για λογαριασμό της ΑΕΛ. Ο Μαυριάς βρήκε τον Φατάι, ο οποίος στόπαρε με το στήθος και σούταρε. Ο Γκαραβέλης απέκρουσε ασθενώς και ο Ανδρέου πρόλαβε να διώξει την μπάλα πριν επωφεληθεί κάποιος αντίπαλος.

Σε γενικές γραμμές η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη φάνηκε να ελέγχει τον ρυθμό περιμένοντας τους «κυανολεύκους», ώστε να κλέψουν την μπάλα και να βγουν στο κενό χώρο.

Ωστόσο στο 32’ ήταν εκείνη που «άγγιξε» το γκολ. Ο Πολίτης εκτέλεσε φάουλ, ο Κάσσος πετάχθηκε στην πορεία της μπάλας και έκανε την προβολή, αλλά ο Σουλούκος έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε σωτήρια για την ομάδα του.

Οι «βυσσινί» αντέδρασαν και στο 37’ ο Στίνα μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά αλλά το γύρισμά του κόντραρε στον Κυριακίδη δίνοντας το δικαίωμα στον Γκαραβέλη να μπλοκάρει κι ενώ περίμενε αμαρκάριστος ο Μαυριάς. Επίσης στο 39’ ο Μαυριάς σέντραρε και ο Αντράντα έκανε προβολή που κατέληξε στα χέρια του Γκαραβέλη.

Νέα καλή στιγμή για το συγκρότημα της Λάρισας στο 42’. Ο Καλουτσικίδης επιχείρησε σέντρα και ο Μαυριάς για λίγο δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στην εστία.

Με νέο πρόσωπο τον Λίταινα αντί του Γαβριηλίδη ξεκίνησε στο β’ ημίχρονο η Νίκη και στο 47’ ο Πολίτης πέρασε κάθετη στον Πολίτη, αλλά το σουτ που έκανε κόντραρε σε αμυνόμενο.

Στο επόμενο λεπτό ο Πεντρόσο εξαπέλυσε «κεραυνό» , με τον Γκαραβέλη να «απογειώνεται» στο δεξί «παραθυράκι» παραχωρώντας κόρνερ. Τελικά η Νίκη δεν γλίτωσε το γκολ, γιατί μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Στίνα ο Ηλιάδης κέρδισε την πρώτη κεφαλιά και ο Φατάι με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ (0-1).

Τα άσχημα μαντάτα συνεχίστηκαν για τη Νίκη, καθώς ο Κάσσος αποχώρησε χωλαίνοντας και στη θέση του πέρασε ο Τοπαλίδης. Οι «βυσσινί» θέλησαν να εκμεταλλευτούν το σάστισμα των «κυανολεύκων» και στο 52’ ο Γκαραβέλης εξουδετέρωσε ευθύβολο σουτ του Αντράντα.

Το πρώτο σημάδι αντίδρασης από πλευράς γηπεδούχων ήταν η έφοδος και το γύρισμα του Αναστασίου, το οποίο δεν πρόλαβε ο Πέττας στο 54’. Ωστόσο αυτό ήταν μια εξαίρεση από τον… κανόνα, που ήθελε τη Νίκη να είναι υποτονική και την ΑΕΛ να φτάνει κοντά στο γκολ στο 60’, όταν ο Στίνα έκανε το πλασέ δίχως να βρει στόχο.

Η Νίκη έμοιαζε «άδεια» μπροστά χωρίς κλασικό σέντερ φορ και ενδεικτική ήταν η φάση του 62ου λεπτού, όταν ο Πέττας μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά αλλά δεν είχε συμπαίκτη να τροφοδοτήσει.

Παρόλα αυτά η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου κατόρθωσε να ισοφαρίσει κόντρα στη ροή του αγώνα και μάλιστα μ’ ένα καταπληκτικό σε εκτέλεση γκολ. Ήταν το 63’ όταν ο Κυριακίδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Στίκας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Πέττας με θεαματικό «γυριστό» νίκησε τον Σουλούκο για το 1-1.

Στο 67’ ο κ. Δερμιτζάκης πραγματοποίησε διπλή αλλαγή με τους Κοσονού και Κ. Παπαγεωργίου να μπαίνουν και τους Πεντρόσο και Στίνα να βγαίνουν. Μάλιστα ο Κ. Παπαγεωργίου παραλίγο να χριστεί σκόρερ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, όταν δέχθηκε κάθετη από τον Φατάι, όμως ο Γκαραβέλης «διάβασε» σωστά τη φάση και καπάκωσε την μπάλα.

Το ηθικό των «κυανολεύκων» τονώθηκε και στο 73’ ο Κρητικός σέντραρε για τον Πέττα, που έκανε την προβολή πιεζόμενος στέλνοντας την μπάλα άουτ. Επίσης στο 75’ ο Λίταινας έπιασε εναέριο βολέ που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 83’ το βολιώτικο συγκρότημα πήγε να βάλει δεύτερο γκολ σε φάση «καρμπόν». Πάλι από κόρνερ του Κυριακίδη ο Στίκας κέρδισε την πρώτη κεφαλιά και ο Πέττας θέλησε να κάνει το «γυριστό», αλλά δεν βρήκε την μπάλα.

Στο 92’ δυνατό σουτ του Κ. Παπαγεωργίου μπλόκαρε ο Γκαραβέλης και στο 94’ ήρθε σε μια ανύποπτη στιγμή. Ο Κ. Παπαγεωργίου κέρδισε αλλεπάλληλες κόντρες, οι αμυνόμενοι ολιγώρησαν και ο Νίνο από κοντά έγραψε το τελικό 1-2 «παγώνοντας» τους φίλους της Νίκης στο Πανθεσσαλικό.

Διαιτητής: Βλάχος (Αν. Αττικής).

Βοηθοί: Νιδριώτης, Αραβίδης (Αθηνών).

4ος διαιτητής: Παπακωνσταντίνου (Φθιώτιδας).

Κίτρινες: Κυριακίδης, Πέττας – Αντράντα, Γιανναράκης, Πλέγας, Μαϊντανός

ΝΙΚΗ: Γκαραβέλης, Κάσσος (51’ λ.τρ. Τοπαλίδης), Αναστασίου, Στίκας, Ανδρέου, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης, Γαβριηλίδης (46’ Λίταινας), Πολίτης (62’ Κρητικός), Μιράντα, Πέττας (85’ Μακατσάρια).

ΑΕΛ: Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Μαϊδανός, Ηλιάδης, Γιανναράκης, Αντράντα (77’ Θωμαΐδης), Πλέγας, Μαυριάς (77’ Νίνο), Πεντρόσο (67’ Κοσονού), Στίνα (67’ Κ. Παπαγεωργίου), Φατάι (88’ Κότσιτς).

Share
Ετικέτες: Νίκη Βόλου

Πρόσφατα άρθρα

Στοιχεία-σοκ για τη δολοφονία στη Νίκαια: Κίνητρο του 64χρονου να «εκδικηθεί» την κόρη του

Σοκ προκαλούν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την άγρια δολοφονία…

4 Μαρτίου 2024

Παρεμβάσεις στη σχολική κοινότητα από το Κέντρο Πρόληψης “Πρόταση Ζωής”

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» που…

4 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης: Αύριο η παρουσίαση του master plan για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας

Το master plan για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας θα παρουσιαστεί αύριο, Τρίτη 5 Μαρτίου…

4 Μαρτίου 2024

Αυτός είναι ο ασθενής που έχει επιζήσει τα περισσότερα χρόνια μετά από μεταμόσχευση καρδιάς

Τέσσερις δεκαετίες αφότου διαγνώστηκε με ένα σοβαρό καρδιακό νόσημα και οι γιατροί του έδιναν έξι…

4 Μαρτίου 2024

Τι κοσμήματα να φορέσω την Άνοιξη

Τι κοσμήματα να φορέσω την Άνοιξη Καθώς ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει και τα λουλούδια…

4 Μαρτίου 2024

KAPASTA Ζυμαρικά

Στην KAPASTA είμαστε παθιασμένοι με τη δημιουργία υγιεινών και νόστιμων γευμάτων που είναι ταυτόχρονα βολικά…

4 Μαρτίου 2024