Τοπικά

Το Συνδικάτο ΟΤΑ καλεί τη Δημοτική Αρχή Μιτζικού να βγάλει από το μυαλό της τη σκέψη για μη καταβολή μισθοδοσίας

Με το φάσμα της στάσης πληρωμών εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκονται αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι του Δήμου Νοτίου Πηλίου, σύμφωνα με έγγραφο του Δημάρχου προς το ΥΠΕΣ, όπου επικαλείται αδυναμία καταβολής της μισθοδοσίας, λόγω παρακράτησης μεγάλου τμήματός τους για την εξυπηρέτηση δανείων.Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας καλεί τη Δημοτική Αρχή του κ. Μιτζικού να βγάλει από το μυαλό της οποιαδήποτε σκέψη για μη καταβολή μισθοδοσίας σ΄ αυτούς που αποτελούν την ψυχή του Δήμου και δίνουν τη μάχη να βοηθήσουν τους δημότες  των δεκάδων Οικισμών και Δημοτικών Ενοτήτων  στην εξελισσόμενη πανδημία.

“Η «στάση πληρωμών» που προαναγγέλλει η Δημοτική Αρχή έχει την αιτία της πάνω από όλα στις τεράστιες περικοπές των ΚΑΠ που έγιναν από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια, για να επιτευχθούν τα αιματοβαμμένα πρωτογενή πλεονάσματα με τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς των Δήμων κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Οικονομικού Παρατηρητηρίου. Είναι συνέπεια και της μη απόδοσης των οφειλόμενων και παράνομα παρακρατηθέντων ποσών από τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Τοπική Διοίκηση μέσω του «Καποδίστρια», του «Καλλικράτη» και του «Κλεισθένη», για την οποία οι δημοτικές αρχές των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και η ηγεσία της ΚΕΔΕ τηρούν επιμελώς «σιγή ασυρμάτου» .

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου να διεκδικήσει από το ΥΠΕΣ τώρα:

– αναστολή της παρακράτησης για την εξυπηρέτηση των δανείων από τους ΚΑΠ

– έκτακτη επιχορήγηση για την κάλυψη της μισθοδοσίας και των αναγκών των δημοτών και των εργαζομένων για μέτρα και υλικά προστασίας από τη νόσο

-απόδοση των παρακρατηθέντων ποσών από την Τοπική Διοίκηση.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα χέρια! Να μην περάσει καμιά απόπειρα απληρωσιάς”, τονίζει το Συνδικάτο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ν.Πηλίου:
“Η δημοτική αρχή επιχειρεί να εισαγάγει νέες επικίνδυνες αντεργατικές πρακτικές, συνδέοντας την καταβολή των μισθών των εργαζομένων με την πανδημία του κορονοϊού.
Η δημοτική αρχή Ν. Πηλίου, τόσο προεκλογικά όσο και το προηγούμενο χρονικό διάστημα τηρούσε «σιγή ιχθύως», στηρίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης της
ΝΔ, που την στήριξε. Δεν έκανε κουβέντα για τη χαμηλή χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό και τους παρακρατηθέντες πόρους της Τ.Α.
Η ΛΑΣ Ν. Πηλίου καλεί τη Δημοτική Αρχή να καταβάλει κανονικά τη μισθοδοσία στους εργαζομένους και να σταματήσει κάθε ενέργεια για “στάσης πληρωμής” με ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά για την καθαριότητα της περιοχής, με αυτούς που δίνουν τη μάχη εν μέσω πανδημίας και είναι το στήριγμα του Δήμου.

    Απαιτούμε άμεσα:

  • Καμιά περικοπή ή διακοπή της μισθοδοσίας των εργαζομένων
  • Κάλυψη όλων των αναγκών λειτουργίας του δήμου για την κάλυψη της μισθοδοσίας και των αναγκών των δημοτών και των εργαζομένων για μέτρα και υλικά προστασίας από τη νόσο.
  • Χρηματοδότηση των δήμων της χώρας. Απόδοση των παρακρατηθέντων ποσών από την Τοπική Διοίκηση.
    Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα χέρια! Να μην περάσει καμιά απόπειρα απληρωσιάς!”
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το