Τοπικά

Το πρόγραμμα εορτασμού της απελευθέρωσης του Αλμυρού

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εορτασμού για την απελευθέρωση του Αλμυρού το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα είναι:
07:30 π.μ.: Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου.
09:45 π.μ.: Πέρας προσέλευσης στο Ναό της Δημοτικής Αρχής, των Στρατιωτικών, των Αστυνομικών και των Πολιτικών Αρχών, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.
10:00 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.
Αμέσως μετά τη δοξολογία θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας η φιλόλογος Μαρία Ούτα. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων.
Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ο Εθνικός Ύμνος.
08:30 μ.μ.: Θα πραγματοποιηθεί το 16ο Χορωδιακό Φεστιβάλ στην Κεντρική Πλατεία Αλμυρού.

Την Κυριακή 18 Αυγούστου, στις 08:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών από χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής στην κεντρική πλατεία Αλμυρού.
O Δήμος Αλμυρού Δ. Εσερίδης καλεί όλους τους κατοίκους της επαρχίας Αλμυρού να παρευρεθούν στην πανηγυρική δοξολογία και κατάθεση στεφάνων το Σάββατο 17 Αυγούστου 2019, για να τιμήσουν τη μνήμη των ηρωικών Αλμυριωτών που αγωνίσθηκαν για την απελευθέρωση του τόπου.

“Η νεότερη ιστορία του Αλμυρού αρχίζει επίσημα τη Δευτέρα 17 Αυγούστου 1881, όταν τα ελληνικά στρατεύματα μπήκαν στην πόλη και έγινε η επίσημη παράδοσή του από τις τουρκικές αρχές και η παραλαβή του από τις ελληνικές. Στις 17 Αυγούστου του 1881 τα ελληνικά στρατεύματα καταλαμβάνουν τον Αλμυρό. Σύσσωμοι οι κάτοικοι όλης της περιοχής με επικεφαλής τις εκκλησιαστικές και πολιτικές αρχές υποδέχονται τα ελληνικά στρατεύματα στην είσοδο της πόλης στο δρόμο που οδηγούσε από τη Σούρπη στον Αλμυρό” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αλμυρού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το