Ελλάδα

Το «Ποτάμι» δώρισε τα έπιπλα των γραφείων του στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Hταν στις 24 του Νοέμβρη 2019 όταν η Κεντρική Επιτροπή του «Ποταμιού» αποφάσισε κι επίσημα την αναστολή της λειτουργίας του κόμματος, επικυρώνοντας ουσιαστικά την αντίστοιχη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος. Τώρα, τα έπιπλα που βρίσκονταν στα γραφεία του «Ποταμιού» στην οδό Σεβαστουπόλεως όσο και τα βιβλία που κοσμούσαν τη βιβλιοθήκη του γραφείου του Σταύρου Θεοδωράκη δωρίστηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ανοίγοντας έναν δεύτερο και πολύ χρήσιμο «κύκλο ζωής».

Τη δωρεά γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο ιδρυτής του βιβλιοπωλείου αστέγων, Λεωνίδας Κουρσούμης, ο οποίος σημείωσε ότι έφτασε στην Πειραιώς ένα ημιφορτηγό γεμάτο βιβλία, ρουχισμό και έντυπο υλικό. «Σημειώνω λοιπόν πως η σκέψη να μας δώσουν όλο αυτό το υλικό ήταν απόφαση του κυρίου Σταύρου Θεοδωράκη. Το Ποτάμι με αυτή την απλή και πρακτική του προσφορά, διότι περί προσφοράς πρόκειται, απέδειξε την εντιμότητά του», αναφέρει ο κ. Κουρσουμής και εξηγεί ότι τα ρούχα θα δοθούν «σε ανθρώπους που δεν έχουν ούτε φανέλα, ενώ το έντυπο υλικό θα διοχετευτεί στην ανακύκλωση από άνθρωπο που ζει την οικογένειά του μαζεύοντας χαρτόκουτα».

Μπορεί το «Ποτάμι» να έχει αναστείλει τη λειτουργία του, ωστόσο το Ινστιτούτο επιμορφωτικού χαρακτήρα που είχε δημιουργηθεί παράλληλα με το Κίνημα, το Π2- Πρόοδος στην Πράξη, εξακολουθεί να υπάρχει, ενώ βρίσκεται σε φάση προετοιμασιών για μια σειρά εκδηλώσεων τον τρέχοντα μήνα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το