Κόσμος

Το ομορφότερο δέντρο του Πάσχα -με 10.000 αυγά!

Η όψη του από μακριά θυμίζει… Χριστούγεννα. Το φόντο του είναι χιονισμένο τοπίο, ενώ από τα κλαδιά του κρέμονται αμέτρητα πολύχρωμα στολίδια. Που αν κοιτάξεις από κοντά δεν είναι ακριβώς στολίδια, αλλά χρωματιστά, ζωγραφισμένα πασχαλινά αυγά!

Πρόκειται για το δέντρο του Πάσχα, ένα δέντρο στολισμένο με πασχαλινά αυγά, έθιμο το οποίο συνηθίζεται σε ορισμένες περιοχές της Γερμανίας. Μόνο που το συγκεκριμένο δέντρο της οικογένειας Κραφτ από το Saalfeld είναι το διασημότερο, μάλλον το πιο όμορφο και σίγουρα το μοναδικό που είναι στολισμένο με 10.000 Πασχαλινά αυγά.

Το δέντρο του Πάσχα, που προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες τουρίστες, ξεκίνησε από μια παλιά οικογενειακή παράδοση των Κραφτ, που άρχισαν να στολίζουν δέντρο το 1965 με 18 αυγά μέχρι που σταδιακά έφτασαν στο όριο των 10.000.

Στο παρελθόν χρησιμοποιούσαν ψεύτικα, τα τελευταία χρόνια όμως και τα 10.000 αυγά του δέντρου είναι αληθινά (μετά το Πάσχα τα μοιράζουν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις) και διαφορετικά μεταξύ τους -τα ζωγραφίζει η κόρη της οικογένειας, που είναι ζωγράφος! Περίπου δύο εβδομάδες απαιτούνται μόνο και μόνο για το κρέμασμα των αυγών.

πηγή www.thetoc.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το