Ελλάδα

Το Netflix στα Διαβατά για το νέο επεισόδιο της σειράς «Στις πιο σκληρές φυλακές του κόσμου»

«Η φυλακή της διακίνησης ανθρώπων» είναι ο τίτλος ενός από τα επεισόδια του νέου κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ του Netflix για τις «Πιο σκληρές φυλακές του κόσμου» και αφορά στις φυλακές Διαβατών.
Το γνωστό ντοκιμαντέρ της πλατφόρμας παρουσιάζει τη ζωή των έγκλειστων σε 19 φυλακές σε όλο τον κόσμο, κυρίως από την οπτική γωνία των ίδιων των κρατουμένων, αλλά περιλαμβάνει επίσης την οπτική γωνία των δεσμοφυλάκων καθώς και άλλων ατόμων που αλληλεπιδρούν με το σωφρονιστικό σύστημα.

Μια ματιά στις φυλακές Διαβατών
Σε ένα από τα επεισόδια του 6ου κύκλου, που άρχισε να προβάλλεται στις 28 Σεπτεμβρίου 2022, οι συντελεστές της εκπομπής επισκέπτονται την Ελλάδα και συγκεκριμένα τις φυλακές Διαβατών που έχουν πλέον γεμίσει με κρατούμενους που κατηγορούνται για διακίνηση ανθρώπων. Το επεισόδιο επικεντρώνεται στα προβλήματα της φυλακής όπως ο υπερπληθυσμός αλλά και στην αύξηση μιας νέας κατηγορίας κρατούμενων …των διακινητών.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο παρουσιαστής Ράφαελ Ρόου, που έχει «μπει» σε πολλές φυλακές του κόσμου, αναρωτιέται εάν τελικά αυτές οι ποινές δρουν αποτρεπτικά και εάν το σωφρονιστικό σύστημα μπορεί να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους. Μάλιστα, συνομιλεί με κρατουμένους που έχουν φυλακιστεί τόσο για διακίνηση ανθρώπων όσο για φόνο, αλλά και για εμπόριο ναρκωτικών, οι οποίοι του εξιστορούν το πώς βρέθηκαν πίσω από τα κάγκελα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το