Τοπικά

Το Λύκειο Τσαγκαράδας απέσπασε το πρώτο βραβείο σε φωτογραφικό διαγωνισμό με μήνυμα κατά του ρατσισμού

Το πρώτο βραβείο στον φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα την ενεργοποίηση των μαθητών κατά του ρατσισμού απέσπασε η μαθήτρια της Β’ Τάξης του Λυκείου Τσαγκαράδας Νικολέττα Καραπατή.
«Κάναμε μια ομαδική προσπάθεια, με την οποία θελήσαμε να στείλουμε το μήνυμα κατά του ρατσισμού και της υπεράσπισης των ανθρωπιστικών αξιών» τόνισε η Νικολέττα Καραπατή, που ήταν η φωτογράφος σε τρεις διαφορετικές φωτογραφίες, με τις οποίες συμμετείχε το Λύκειο στον διαγωνισμό. Μαζί της ήταν άλλοι τρεις μαθητές που απεικονίστηκαν στις φωτογραφίες. Πρόκειται για τη Σπυριδούλα Πατατούκου και την Ελευθερία Βρακοζώνη από την Α’ Τάξη Λυκείου και τον Δημήτρη Αλτίνη από τη Β’ Λυκείου.

Η μία φωτογραφία αφορούσε στις κακοποιημένες γυναίκες, η δεύτερη έναν μαθητή που δέχεται bullying και η τρίτη που κέρδισε και το πρώτο βραβείο, απεικόνιζε μια κοπέλα με διάφορα χρώματα στο πρόσωπό της που έλεγε ότι δεν φταίμε εμείς που γεννιόμαστε με διαφορετικό χρώμα και δεν πρέπει να υπάρχει ρατσισμός για το χρώμα που έχουμε.
«Μου αρέσει να απεικονίζω ένα στιγμιότυπο και να περνώ ένα μήνυμα με την εικόνα που θα δει ο άλλος. Φωτογραφίζω και πρόσωπα και τοπία. Όλα αυτά έχουν σχέση με την έμπνευση. Έχω 2,5 χρόνια που ασχολούμαι με τη φωτογραφία, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο αγόρασα κάμερα, με την οποία μπορώ να φωτογραφίζω θέματα που με εντυπωσιάζουν» τόνισε η βραβευθείσα μαθήτρια.

Η Νικολέττα που είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας, ζει στο Μούρεσι και όπως τόνισε για τη ζωή στο χωριό «αγαπάμε τον τόπο που μεγαλώνουμε και ζούμε, το Πήλιο είναι υπέροχο και αν έχεις τη θέληση μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα».
Παράλληλα ανέφερε πως «η ενασχόληση με τη γη προσφέρει πολλές δυνατότητες στους νέους, αν και οι περισσότεροι θέλουν να στραφούν στον τουρισμό ανοίγοντας επιχειρήσεις».
Από την πλευρά της η διευθύντρια του σχολείου κ. Πολυξένη Μητσοπούλου τόνισε πως «ήταν μια σπουδαία διάκριση για το σχολείο και τη μαθήτρια που ασχολείται πολύ με τη φωτογραφία και πιστεύω ότι έχει ταλέντο. Οι δύο αγαπημένες της ασχολίες είναι η φωτογραφία και η μαγειρική».

Η ίδια πρόσθεσε: «Έχω τη χαρά να είμαι μαζί με τα παιδιά της Β’ Τάξης Λυκείου εδώ και πέντε χρόνια, καθώς τα είχα και στο Γυμνάσιο, όταν ήμουν εκεί διευθύντρια, και τώρα είμαι διευθύντρια στο Λύκειο. Όσον αφορά στη Γ’ Τάξη Λυκείου έχουμε καλό υλικό μαθητών με καλές επιδόσεις και πιστεύω ότι θα σημειώσουν επιτυχίες στις πανελλαδικές. Παράλληλα είναι πολύ καλά παιδιά που συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το