Τοπικά

Το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου θα τιμήσει την Αθανασία Τσιλιβίδου για το έργο της

To Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 (αναβλήθηκε η αρχικά προγραμματισμένη για τις 9 Ιανουαρίου, λόγω της κακοκαιρίας). Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα της Εξωραϊστικής, στις 7 το απόγευμα, παρουσία των μελών, των φίλων της λυκειακής οικογένειας και άλλων φορέων της περιοχής.
Όπως έχει καθιερωθεί, κάθε χρόνο στην πρώτη αυτή εκδήλωση του έτους, το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου τιμά προσωπικότητες της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του γυναικείου χώρου της πόλης που διακρίθηκαν για το έργο τους.
Mε αυτό το πνεύμα, στη φετινή γιορταστική εκδήλωση το Λύκειο θα τιμήσει συμβολικά την Αθανασία Τσιλιβίδου σε ένδειξη της πολύτιμης εθελοντικής προσφοράς της στο έργο του Λ.Ε.Β., ειδικά στη διάρκεια της δεκαεπτάχρονης θητείας της στη θέση της προέδρου του διοικητικού του συμβουλίου (1995-2012).

Η συμβολική αυτή τιμή στο πρόσωπο της Α. Τσιλιβίδου αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στην γυναίκα που εθελοπονεί γαλουχημένη με τις αξίες του λυκειακού θεσμού, όπως αυτός πορεύτηκε από την αρχή του 20ού αιώνα στον ελλαδικό χώρο, και μέσα από τους πολλαπλούς του ρόλους συνέβαλε ουσιαστικά στη διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας και συνεχίζει και σήμερα, παρά την πολύπλευρη κρίση, εξακολουθώντας να διατηρείται ακμαίος και ζωντανός.

Λίγα λόγια για την Α. Τσιλιβίδου: Η Αθανασία Αυγέρου-Τσιλιβίδου γεννήθηκε στην Πάτρα και μεγάλωσε στο Βόλο. Οι γονείς της Νικ. Αυγέρος, θεολόγος καθηγητής, γ. γραμματέας της Ι.Μ. Δημητριάδος και Πολυξένη Γιαννοπούλου, ανεψιά από αδελφή του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιωακείμ, εγκαταστάθηκαν στο Βόλο από την Πάτρα πριν το 1940. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Θηλέων Βόλου. Με τον σύζυγό της Δημήτρη Τσιλιβίδη, οδοντίατρο, δρ. Θεολογίας του Α.Π.Θ., απέκτησαν δυο κόρες, τη δικηγόρο Νίκη Τσιλιβίδου και την δρ. οδοντίατρο Πατρών Ήλια Τσιλιβίδου-Τσατσάνη και μια εγγονή, τη Δήμητρα. Η Α. Τσιλιβίδου υπηρέτησε εθελοντικά δεκάξι χρόνια ως Γ. Γραμματέας του Γηροκομείου Βόλου. Στο Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου εντάχθηκε το 1982 ως απλό αρχικά μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Το 1995 διαδέχτηκε την αείμνηστη Λέλα Σκαρίμβα- Καπουρνιώτη στην προεδρία, αξίωμα που κατείχε έως και τα τέλη του 2012. Στη διάρκεια της τριανταεπτάχρονης θητείας της στο Λύκειο και της δεκαεπτάχρονης στη θέση της προέδρου έχει να επιδείξει σπουδαίο έργο. Όλα αυτά τα χρόνια πορεύτηκε με την προσοχή της στραμμένη στις αξίες και τους καταστατικούς σκοπούς του Λυκείου, που έθεσε η εμπνεύστρια του θεσμού Καλλιρόη Παρρέν και συνέχισαν οι μετέπειτα μεγάλες προσωπικότητες που υπηρέτησαν το χώρο αυτό, σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο, καθιστώντας το Λύκειο μια σημαντική εστία κοινωνικής προσφοράς και μια κυψέλη εκπαίδευσης και πολιτισμού ως τις μέρες μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το