Κόσμος

Το Καλό Κόμμα θα μηνύσει τη Σουηδία για το κοράνι

Ο εκπρόσωπος του Καλού Κόμματος (IYI), Κιουρσάντ Ζορλού, ανακοίνωσε την απόφαση να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για το κάψιμο του κορανίου στη Σουηδία.

«Αποφασίσαμε να προσφύγουμε στο δικαστήριο της Στοκχόλμης εναντίον αυτής της στάσης της Σουηδίας, η οποία είναι συμβαλλόμενο μέρος της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Φυσικά, η προσφυγή αυτή θα γίνει στο ΕΔΑΔ και η υπόθεση θα εξεταστεί εκεί».

Ρωσική εμπλοκή (;) στο κάψιμο του Κορανίου στη Σουηδία
Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Νεντ Πράις, υποστήριξε ότι το «αποκρουστικό» κάψιμο του Κορανίου από Σουηδο-Δανό ακτιβιστή μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη θα μπορούσε να έχει γίνει για να υπονομεύσει την ενότητα του ΝΑΤΟ, καθώς η Τουρκία εξοργίστηκε με τη Σουηδία που επέτρεψε μια τέτοια πρόκληση.

«Μπορεί να επεδίωξε σκόπιμα να έχει αντίκτυπο στην εν εξελίξει συζήτηση σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ», είπε ο Πράις.

Άρθρο της Χαντέ Φιράτ στη Χουριέτ αναπαράγει κάποιες φήμες για «υποτιθέμενες ρωσικές διασυνδέσεις του Rasmus Paludan» και υποστηρίζει ότι μετά το τελευταίο περιστατικό, κανείς δεν πρέπει να περιμένει ένα βήμα για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ πριν από τις εκλογές.

Αντίστοιχα, η εφημερίδα της αντιπολίτευσης Καράρ υποστηρίζει ότι «οι δεσμοί του “φιλοπουτινικού” ακροδεξιού εξτρεμιστή δράστη με τη Μόσχα έχουν τεθεί υπό εξέταση».

Με τίτλο «Η βρώμικη επιχείρηση του Πούτιν εναντίον της Τουρκίας! Αυτή τη φορά βγήκαν εκεί εναντίον μας… Αν οι ισχυρισμοί είναι αληθινοί, πρόκειται για μεγάλο σκάνδαλο» δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Ακίτ ρεπορτάζ το οποίο υποστηρίζει:

«Η Ρωσία, η οποία έχει βγει εναντίον μας στη Συρία, τη Λιβύη, το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και ακόμη και στην Αφρική, φέρεται να έχει σχέση με τα σουηδικά γεγονότα αυτή τη φορά. Οι λεπτομέρειες είναι πολύ ανησυχητικές…».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκε ότι η Ρωσία έχει υποστηρίξει κατά καιρούς αντι-μεταναστευτικούς ακροδεξιούς σχηματισμούς στην Ευρώπη. Ο Paludan λέγεται ότι έχει λάβει υποστήριξη από τη Ρωσία και ο στόχος είναι να δημιουργηθεί αντίστροφη προπαγάνδα και εντυπώσεις στην Τουρκία, προκειμένου να τεθεί βέτο στην είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το