Πολιτισμός

Το Φεστιβάλ Βόλου 2018 επισκέπτεται τη Μακρινίτσα και την Τσαγκαράδα

Το Φεστιβάλ Βόλου επιλέγει τη Μακρινίτσα και το μπαλκόνι του Αρχοντικού Καραμαρλή για να ανοίξει τον χορό των εκδηλώσεων του Πηλίου. Την Κυριακή 29 Ιουλίου στις 9.30. Ο Ναυτίλος του Αιώνα, Αχινοί Project.
Μια μυσταγωγική βραδιά όπου η μουσική συνυπάρχει με την εικόνα και την αφήγηση, σε μια προσπάθεια διερεύνησης του μεταφυσικού στοιχείου στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη. Υλικό που μετασχηματίζεται διαρκώς προκειμένου να αναδειχθεί το χρυσό του ήλιου, το λευκό της πέτρας και το γαλάζιο της θάλασσας, μέσα από τους ήχους βιμπραφώνου, κιθάρας, φωνητικών και λεκτικών αυτοσχεδιασμών κάτω από το φως του τελευταίου φεγγαριού του Ιουλίου.
Το project Αχινοί σχηματίστηκε για πρώτη φορά με σκοπό την παρουσίαση του έργου και αποτελείται από τους Ανδρέα Παπαγιαννακόπουλο, Χρήστο Σιτοκωνσταντίνου και Νίκο Φυτά, από τα αρχικά των μικρών ονομάτων τους όπου οφείλει και το όνομά του.

Το Φεστιβάλ Βόλου έχει την τιμή να φιλοξενεί τη Χριστίνα Μαξούρη σε μια μυσταγωγική βραδιά στο θέατρο Τζένη Καρέζη στην Τσαγκαράδα, την Τετάρτη 1 Αυγούστου, στις 9.30 μ.μ.
Τα Δανεικά Παπούτσια προέκυψαν από μια ανάγκη επαναπροσδιορισμού και συμφιλίωσης, του μέσα μου εαυτού με την τότε πραγματικότητα που βρίσκονταν για καιρό, σε κατάσταση εμπόλεμη.
Προσπάθησα λοιπόν να φέρω κοντά ό,τι ήταν ικανό μ’ ένα μικρό του νεύμα να μου δώσει ξανά ζωή, πίστη και χαρά. Ως αντίλογος σε ό,τι κινδύνευε να χαθεί.
Έτσι ήρθαν ξανά στο φως, κομμάτια της παιδικής μου ηλικίας, εμπειρίες της πιο ώριμης, τραγούδια και κείμενα αγαπημένα και φυσικά, φίλοι πολύτιμοι και σταθεροί. Και βήμα το βήμα, σχηματίστηκαν τα Δανεικά Παπούτσια.

Επιλογή τραγουδιών-κειμένων, ερμηνεία, Χριστίνα Μαξούρη, Μιχάλης Βρέττας, βιολί, τραγούδι, Σοφία Ευκλείδου, τσέλο, τραγούδι, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, τρομπόνι, πιάνο, τραγούδι, Σταύρος Ρουμελιώτης, ενορχηστρώσεις, Γιάννης Παξεβάνης, ηχητικός σχεδιασμός, Νίκος Βλασόπουλος, σχεδιασμός φωτισμών, Μαρίλη Ζάρκου, video έναρξης, Γιώργος Φωτόπουλος, τεχνικός φωτισμών, Παναγιώτης Γαλανός, τεχνικός ήχου, Έφη Κουφοπούλου – Νουρμάλα Ήστυ, συντονισμός παραγωγής.
Γενική είσοδος 10 ευρώ, προπώληση 8 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες στο 6974671038.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το