Αθλητισμός

Το δικό του αθλητικό κέντρο θα επιδιώξει να αποκτήσει ο Ολυμπιακός Βόλου σύμφωνα με τον Ε. Τσιμπανάκο

Μπορεί οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ να πήραν απόφαση να προτείνουν αναδιάρθρωση και τη δημιουργία μιας Β’ Εθνικής χωρισμένη σε δύο ομίλους, που θα προκύψει από την ενοποίηση της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ, ωστόσο, δεν θα είναι εύκολο να προχωρήσει αυτή η πρόταση.
Οι αντιδράσεις προέρχονται από τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2, οι οποίες δεν επιθυμούν την αναδιάρθρωση, καθώς όπως τονίζουν, θίγονται οικονομικά, καθώς είναι διαφορετικό η πίτα να μοιράζεται σε 12 ή 14 κομμάτια, απ’ ότι σε 32.

Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος μίλησε στο athltiko live για την πρόταση της Φούτμπολ Λιγκ, αλλά και για το όραμα που έχει για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο «ισχυρός» άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου τόνισε ρεαλιστικά, πως η πρόταση που θα καταθέσουν στην Ένωση Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ δεν είναι εύκολο να περάσει: «Κάναμε μία πρόταση. Σίγουρα κάποιοι θα είναι ευνοημένοι, κάποιοι όχι. Θέλουμε να υπάρχει ένα πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα Β’ Εθνικής, όπως ήταν και παλιά με Βορρά και Νότο, όπου υπήρχαν λιγότερα έξοδα. Δε σημαίνει ότι επειδή κάναμε μία πρόταση θα ισχύσει. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που αποφασίζουμε. Εμείς είμαστε οι «μικροί». Άλλοι αποφασίζουν για τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου και για τις αναδιαρθρώσεις. Είμαστε όμως διατεθειμένοι να κάνουμε την προσπάθειά μας. Πρέπει να πιέσουμε όσο μπορούμε, για να βελτιώσουμε την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ειδικά στις μικρές κατηγορίες. Μιλάμε για μία νέα βάση, αφού δεν υπάρχει τηλεοπτικό συμβόλαιο για του χρόνου.

Η θέλησή μου, για την ομάδα μου και για κάποιες άλλες που είναι ιστορικές, είναι να γίνουν δύο όμιλοι. Από εκεί και πέρα, όμως, θεωρώ ότι είναι αρκετά δύσκολο να μπούμε σ’ αυτό το πλάνο. Μακάρι και εύχομαι να γίνει, αλλά θεωρώ ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις. Η πρότασή μας είναι, αν το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 γίνει με δύο ομίλους, οι ομάδες που αγωνίστηκαν φέτος στη Σούπερ Λιγκ 2 να πάρουν 30-40% παραπάνω στα χρήματα από τις υπόλοιπες ομάδες, από ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο ή χορηγία από τη Λίγκα. Εμείς δεν επιδιώκουμε να κερδίσουμε κατηγορίες και να πάρουμε και χρήματα. Δε θέλουμε να αδικήσουμε κανένα».

Στον Ευριπίδη Τσιμπανάκο ζητήθηκε να σχολιάσει τις τρεις ομάδες που διαθέτει ο Βόλος στις επαγγελματικές κατηγορίες: «Πανελληνίως κι αυτό το γνωρίζουν όλοι, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Νίκη είναι οι πιο ιστορικές ομάδες. Ο ΝΠΣ Βόλος έχει κάνει μία καλή πορεία, είναι στη Σούπερ Λιγκ, αλλά ο κόσμος δεν στηρίζει τόσο πολύ την προσπάθεια. Οι δύο λαοφιλέστερες ομάδες του Βόλου είναι ο Ολυμπιακός και η Νίκη. Δεν θα πω ποια είναι η μεγαλύτερη ομάδα, ούτε θέλω να μπω σε κάποια αντιπαράθεση. Εκτιμώ και τη Νίκη Βόλου, γιατί έχω περάσει από εκεί, έχω εργαστεί στην ομάδα και πρέπει να σεβόμαστε τους ιστορικούς συλλόγους. Όμως, επειδή το έζησα και ως ποδοσφαιριστής, γιατί έχω βγει από τα τμήματα υποδομής και ήμουν από οκτώ χρονών στον Ολυμπιακό Βόλου, εκεί έγινα επαγγελματίας και μετά έκανα την καριέρα μου ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, είναι άλλο να παίζεις στον Ολυμπιακό Βόλου. Αυτοί που έχουν παίξει στον Ολυμπιακό, καταλαβαίνουν τι εννοώ. Με την ένταση, με την αγάπη του κόσμου… Είναι άλλο να το ζεις αυτό. Τα τελευταία χρόνια από ένα άλλο πόστο προσπαθώ και εγώ με τις δυνάμεις που έχω, να βοηθήσω την ομάδα, απέναντι σε δύσκολες καταστάσεις. Αυτό που προέχει, επειδή ο σύλλογος έχει διαλυθεί δύο φορές, είναι να υπάρχει σταθερή πορεία κάθε χρόνο. Να βαδίζουμε βήμα-βήμα, να υπάρχει οικονομική υγεία και να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος. Πέρυσι το καλοκαίρι όταν ξεκινήσαμε τη νέα προσπάθεια, ως ΠΑΕ πλέον, είπαμε ότι θέλουμε να υπάρχει υγεία στην ομάδα. Να είναι όλα τακτοποιημένα οικονομικά, να μην έχουμε εκκρεμότητες και τα πρώτα που πληρώνουμε είναι το ΙΚΑ και η εφορία. Έχουμε στόχο σιγά-σιγά, να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να οδηγήσουμε τον Ολυμπιακό στη Σούπερ Λιγκ».

Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος αναφέρθηκε και στο όραμα που έχει για τον Ολυμπιακό Βόλου, που είναι η δημιουργία του αθλητικού κέντρου: «Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει το δικό του σπίτι. Το όραμά μου είναι να δημιουργήσουμε το προπονητικό κέντρο, για να έχει τις ανέσεις του ο ποδοσφαιριστής. Αυτό θέλω να πετύχω, ο κόσμος να περιμένει και να μην… τρελαίνεται για πρωτάθλημα. Σίγουρα οι φίλαθλοι έχουν απαιτήσεις, γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μεγάλη ομάδα, αλλά πρώτα ο σύλλογος πρέπει να έχει μία βάση. Να είναι καθαρή εταιρεία, να έχει ένα προπονητικό κέντρο. Είναι το όραμά μου, όπως προανέφερα και θα το υλοποιήσω. Θα είναι η περιουσία του Ολυμπιακού. Γιατί ο Τσιμπανάκος σήμερα είναι, αύριο δεν θα είναι. Το έργο, όμως, αυτό θα παραμείνει στον Ολυμπιακό. Γιατί έχουν περάσει δεκάδες παράγοντες από την ομάδα και δεν άφησαν ούτε ένα στιλό. Εγώ θέλω να αφήσω κάτι που να θυμάται ο κόσμος. Αν συνεχίσω θα το κάνω. Επειδή είμαι τελειομανής, έχω δεσμευτεί πρώτα στον εαυτό μου και μετά στον κόσμο και τον Ερασιτέχνη, ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα αποκτήσει το δικό του αθλητικό κέντρο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το