Χωρίς κατηγορία

To διάστημα 10 -15 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς του Δήμου Ζαγοράς

Το θέμα των αποζημιώσεων των μηλοπαραγωγών του Δήμου Ζαγοράς, που επλήγησαν από τις μεγάλες καταστροφές της πρωτοφανούς χαλαζόπτωσης του περασμένου Ιουνίου, έθεσε στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος μετά την τελευταία συνάντησή τους.
Ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος μετέφερε στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα χωριά του Δήμου Ζαγοράς και την πλήρη οικονομική αδυναμία στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί παραγωγοί, οι οποίοι φέτος δεν πήραν σχεδόν καθόλου παραγωγή μήλων.
Χαρακτηριστικά, ο βουλευτής Μαγνησίας είπε στον κ. Λυκουρέντζο ότι πολλοί εκ των αγροτών που διέθεταν άλλη παραγωγή, όπως κάστανα ή ελιές, πουλάνε την παραγωγή των προϊόντων αυτών, προκειμένου να εξοφλήσουν υποχρεώσεις που προέκυψαν ολόκληρη την προηγούμενη χρονιά για την παραγωγή των μήλων.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Λυκουρέντζος κατανόησε πλήρως τα προβλήματα των παραγωγών του Ανατολικού Πηλίου, ενώ παράλληλα ενημέρωσε τον βουλευτή Μαγνησίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΛΓΑ.

Επίσης, ο κ. Λυκουρέντζος, αναφορικά με τις ζημιές στην παραγωγή μήλων του Αν. Πηλίου, είπε ότι τα στελέχη του ΕΛΓΑ βρίσκονται στη φάση της καθαρογραφής των εκτιμήσεων και εκτός απροόπτου οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν το διάστημα 10 -15 Φεβρουαρίου 2020 στους παραγωγούς του Δήμου Ζαγοράς.
Από την πλευρά του ο βουλευτής Μαγνησίας έκανε έκκληση να επιταχυνθούν όσο είναι δυνατόν οι διαδικασίες, γιατί φέτος οι αγρότες της περιοχής έμειναν χωρίς εισόδημα, ιδιαίτερα όσοι ασχολούνται με τη μονοκαλλιέργεια του μήλου.
Ο Χρήστος Μπουκώρος και ο Προέδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές με γνώμονα πάντα την υλοποίηση του στόχου που δεν είναι άλλος από τη μετατροπή του ΕΛΓΑ σε μια σύγχρονη, ευέλικτη και αποτελεσματική ομπρέλα για τον αγροτικό κόσμο της χώρας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το