Τοπικά

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» βραβεύει το 4ο Γυμνάσιο για την κοινωνική του δράση

Το πρώτο πανελλήνιο βραβείο από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την προσφορά του στους αδύναμους κοινωνικά και οικονομικά μαθητές, απέσπασε το 4ο Γυμνάσιο Βόλου. Η απονομή του βραβείου θα γίνει διαδικτυακά αύριο σε ειδική εκδήλωση.
Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία για το Γυμνάσιο της Νεάπολης το οποίο εδώ και λίγα χρόνια υλοποιεί μια αξιοσημείωτη κοινωνική δράση με εμπνευστές τους καθηγητές και πρωταγωνιστές τους μαθητές.
Το κοινωνικό έργο του σχολείου αξιολογήθηκε ως πολύ θετικό από το «Χαμόγελο του Παιδιού» το οποίο και επιβράβευσε το σχολείο για την προσπάθειά του.
Ο διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Βόλου κ. Γιώργος Βαρνάβας επισήμανε πως «είναι μια σημαντική επιτυχία για το σχολείο μας, καθώς το «Χαμόγελο του παιδιού» αποτελεί ένα σπουδαίο εθελοντικό οργανισμό πανελλήνιας εμβέλειας. Το πρώτο πανελλήνιο βραβείο που αποσπάσαμε ως Γυμνάσιο είναι η επιβράβευση των προσπαθειών των καθηγητών και των μαθητών, καθώς βέβαια και των γονέων τους».

Το σχολείο λειτουργεί στην περιοχή της Νεάπολης η οποία χαρακτηρίζεται από τα κυρίως χαμηλά οικονομικά και κοινωνικά στρώματα.
Αναφερόμενος στις δράσεις ο κ. Βαρνάβας δήλωσε πως «εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια λειτουργούμε στο σχολείο την αίθουσα της αλληλεγγύης με σκοπό να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες μαθητών που προέρχονται από οικογένειες οι οποίες είναι σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Κάθε μήνα οι μαθητές ενισχύουν την αίθουσα αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας, ρούχα, υποδήματα, γραφική ύλη και τα οποία προσφέρονται σε δώδεκα οικογένειες μαθητών του σχολείου μας που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Είναι μια συστηματική κοινωνική προσφορά με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους μαθητές που δείχνουν την κοινωνική τους ευαισθησία. Παράλληλα και οι καθηγητές τους σχολείου είναι σε πλήρη εγρήγορση καθοδηγώντας τους μαθητές. Το σημαντικό είναι ότι μεγαλύτερες Τάξεις ενθαρρύνουν τους μαθητές των μικρότερων Τάξεων να συνεισφέρουν και η ανταπόκριση είναι θερμή».
Παράλληλα στο κοινωνικό έργο του σχολείου συμβάλλουν καθοριστικά η Ενορία του Αγίου Τρύφωνα, ο Δήμος Βόλου και η Κουζίνα Αλληλεγγύης προσφέροντας κολατσιό και δεκατιανό.
«Έχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο κοινωνικής φροντίδας των άπορων μαθητών και οικογενειών που επλήγησαν από την οικονομική κρίση. Και μέσα από κοινωνική δράση ενισχύεται το πνεύμα του εθελοντισμού. Το σχολείο μας έχει πιστοποιηθεί για τον εθελοντισμό και έχει υλοποιήσει και το πρόγραμμα «νοιάζομαι και δρω» πρόσθεσε ο κ. Βαρνάβας.
Το ελπιδοφόρο είναι πως η αίθουσα της αλληλεγγύης θα συνεχίσει να υπάρχει στο σχολείο και να γεμίζει με ελπίδα τις ψυχές των μαθητών και των γονέων για αρκετό καιρό ακόμη και μέσα σε συνθήκες πανδημίας.

Η απονομή των βραβείων
Από το «Χαμόγελο του Παιδιού» ανακοινώθηκε πως «με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό σας προσκαλούμε στα 4α YouSmile Awards, τα οποία θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 στις 13:30μ.μ.
Για την κάλυψη της εκδήλωσης: Ηλεκτρονικά μέσω της σελίδας Facebook του Οργανισμού: https://www.facebook.com/hamogelo.org
Τα YouSmile Awards αποτελούν την κορύφωση της δράσης του YouSmile, της μαθητικής-εθελοντικής δράσης του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που ως βασική αποστολή έχει την ενθάρρυνση και υποστήριξη των εθελοντικών πρωτοβουλιών και ενεργειών μαθητών.
Απευθυνθήκαμε σε σχολικούς συμβούλους πανελλαδικά, ώστε να συγκεντρώσουν όλες τις συμμετοχές από τα σχολεία όπου οι μαθητές (σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο) πραγματοποίησαν κάποια δράση που είχε θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες.
Οι συμμετοχές φέτος, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και του συνακόλουθου κλείσιμου των σχολείων, έφτασαν τις 6.500 από 92 σχολεία! Στα 4 χρόνια διεξαγωγής των YouSmile Awards έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 17.000 μαθητές από 230 σχολεία.
Η ανάδειξη των εννιά βραβευθέντων έγινε μετά από ψηφοφορία των μαθητών-εθελοντών του YouSmile! Τα βραβεία θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Ουγγαρέζος!
Οι απονεμητές των βραβείων: Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Χρύσα Κατσαρίνη, Comedian, Youtuber, Φάνης Λαμπρόπουλος, παρουσιαστής, Comedian, Σάββας Πούμπουρας, παρουσιαστής, Βαγγέλης Νάκης, instagrammer, μαθητές-εθελοντές του YouSmile!, εκπρόσωπος του Τμήματος Εθελοντισμού του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Με μεγάλη χαρά αναμένουμε τη συμμετοχή σας, ώστε σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία, να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να αναδείξουμε τις θετικές και ελπιδοφόρες για το μέλλον όλων μας, ενέργειες και πρωτοβουλίες των ίδιων των παιδιών».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ελλάδα και Ινδία: Ιστορία, προοπτικές και ο IMEC

  των Νίκου Κ. Κυριαζή, ομότιμου καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας &…

17 Μαρτίου 2024

Επικίνδυνες διαστάσεις της βιομηχανίας deepfakes

  της Ασπασίας Δασκαλοπούλου* Εν μέσω ραγδαίων τεχνολογικών αλλαγών, που συντελούνται τα τελευταία χρόνια, ένας…

17 Μαρτίου 2024

«Σκηνές από ένα γάμο» για δύο παραστάσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας

Το συγκλονιστικό αριστούργημα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν «Σκηνές από ένα γάμο» σε σκηνοθεσία της Έλενας Καρακούλη…

17 Μαρτίου 2024

Βιβλία με επιστημονικό ενδιαφέρον – «Σύντομη ιστορία του κόσμου» και «Μεταξύ λόγου και εμπειρίας»

  Του Μηνά Χαραλαμπίδη, βιολόγου Σύντομη ιστορία του κόσμου, David Baker, Μεταίχμιο Ο συγγραφέας: O…

17 Μαρτίου 2024

Ο Γιώργος Τσιντσίνης και οι «Ίωνες»

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα-Σταθαρά Το περασμένο Σάββατο (9 Μαρτίου 2024) «έφυγε» για τη «γειτονιά των Αγγέλων»…

17 Μαρτίου 2024

Ο εξοστρακισμός μιας ιδιοφυίας

  Του Αχιλλέα Παπαρσένου* Βιβλίο: Charlie Chaplin vs America Συγγραφέας: Scott Eyman Εκδ. Simon &…

17 Μαρτίου 2024