Αθλητισμός

Το αθλητικό νομοσχέδιο θα καθορίσει τις εξελίξεις στη Φούτμπολ Λιγκ

Τα αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών, έχει τεθεί σε διαβούλευση και μέσα στον Μάρτιο θα ψηφιστεί. Ωστόσο, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα ισχύσει, τελικά, με τη νέα Σούπερ Λιγκ 2, της περιόδου 2021-22, μετά και την κατάργηση της Φούτμπολ Λιγκ, που προωθεί η πολιτεία.

Δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει το τοπίο, όσον αφορά το πόσες ομάδες θα απαρτίζουν τη νέα Σούπερ Λιγκ 2 και τι θα ισχύσει με τη φετινή προκήρυξη της Φούτμπολ Λιγκ. Θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα; Ή θα δοθεί η δυνατότητα σε όλες τις ομάδες των δύο μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών να συμμετάσχουν στην ενοποιημένη Β’ Εθνική, όσες πληρούν τα κριτήρια που θ θεσπίσει η πολιτεία;

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και ένας από τους τρεις εκπροσώπους της Φούτμπολ Λιγκ στο Δ.Σ. της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ, Σωτήρης Μαυρονάσιος, με δηλώσεις ανέφερε επί του θέματος: Ως καταληκτική ημερομηνία ορίσαμε την 28η Μαρτίου και νομίζω ότι προλαβαίνουμε να διεξάγουμε το πρωτάθλημα. Θα υπάρξουν ορισμένες εμβόλιμες αγωνιστικές, ενώ έχει δοθεί παράταση της αγωνιστικής περιόδου, από την ΕΠΟ, μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Θα πραγματοποιηθεί μόνο η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος, καθώς δεν προλαβαίνουμε να διεξάγουμε πλέι οφ και πλέι άουτ. Θα συντάξουμε μία συμπληρωματική προκήρυξη, η οποία θα αναφέρει, ότι λόγω χρονικών περιορισμών, δεν θα γίνουν πλέι οφ και πλέι άουτ.

Θα δούμε τι θα προβλέπει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο σχετικά με την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών και τον αριθμό των ομάδων που θα λάβουν μέρος, την επόμενη αγωνιστική περίοδο, στην ενοποιημένη Σούπερ Λιγκ 2.

Όλες οι ομάδες αυτή τη στιγμή βαδίζουμε στα τυφλά, γιατί ο υπουργός δεν έχει ξεκαθαρίσει, το τι ακριβώς θα ισχύσει με την νέα Σούπερ Λιγκ 2.

Το σκεπτικό της λίγκας είναι, να μην αδικηθεί καμία ομάδα από την αναδιάρθρωση.

Πρέπει να υπάρξει μία δέσμευση για το τι θα γίνει με τις ομάδες από τις θέσεις 3 έως 8. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει μόλις διευκρινιστεί τι θα ισχύσει με την προκήρυξη. Εάν δεν αλλάξει η προκήρυξη, το πρωτάθλημα δεν αρχίζει…

Πάντως, είναι αντισυνταγματικό να υπάρξει νόμος που θα υποβιβάζει, όχι αγωνιστικά, ομάδες από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στο ερασιτεχνικό. Δεν μπορεί να καταργηθεί μία Ποδοσφαιρική Ανώνυμος Εταιρεία με νομοθετικό διάταγμα.

Εάν, πάντως, αποφασιστεί να μην υποβιβαστεί κάνεις, δεν έχει νόημα να διεξαχθεί το πρωτάθλημα».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το