Τοπικά

Το άνοιγμα της εστίασης έφερε επιπλέον δουλειές για ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς και κάβες

«Έσπασαν» τα τηλέφωνα των ηλεκτρολόγων και των υδραυλικών, τα οποία εξακολουθούν να «χτυπάνε» ασταμάτητα, με την ανακοίνωση του ανοίγματος της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου. Ηλεκτρολόγοι και υδραυλικοί «τρέχουν» για να εξυπηρετήσουν πελάτες και μη για να μπορέσουν να ανοίξουν τα καταστήματά τους. Από την άλλη οι κάβες έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, ώστε να τροφοδοτήσουν την εστίαση, που ανεβάζει ρολά στις 3 Μαΐου.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν. Μαγνησίας Σεραφείμ Μαουσίδης χαρακτήρισε την όλη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ηλεκτρολόγοι, σαν μία «μάχη».
«Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ξαφνικά το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου και τους επαγγελματίες της εστίασης ήρεμους, προγραμματίζοντας τις εργασίες για άνοιγμα στις 15 Μαΐου, τώρα έσπευσαν να κανονίσουν τις δουλειές τους για να είναι έτοιμοι τη Δευτέρα του Πάσχα. Και πρέπει να προγραμματίσουν όλες τις ετοιμασίες, για να ανοίξουν τα μαγαζιά τους, τα οποία ήταν κλειστά πολύ καιρό» τόνισε ο ίδιος για να προσθέσει: «Ο κάθε ηλεκτρολόγος έχει τους σταθερούς πελάτες του και σε αυτούς προστίθενται και αυτοί που ψάχνουν να βρουν έναν ηλεκτρολόγο για να ανοίξουν το κατάστημά τους, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε ένα θέμα».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν. Μαγνησίας έθιξε και ένα ακόμα θέμα που ταλαιπωρεί τους επαγγελματίες ηλεκτρολόγους: «Όλοι οι συνάδερφοι ζητούν να απασχολήσουν βοηθούς ηλεκτρολόγους, εξειδικευμένους, για τους οποίους αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα, διότι υπάρχει έλλειψη. Οι νέοι δεν έχουν τις βλέψεις να γίνουν ηλεκτρολόγοι, είτε σπουδάζουν άλλου είδους επαγγέλματα είτε φεύγουν στο εξωτερικό, οπότε υπάρχει ζήτηση στα τεχνικά επαγγέλματα και ειδικά στους βοηθούς ηλεκτρολόγων».
Μεγάλη Εβδομάδα και οι ετοιμασίες βρίσκονται στο φουλ, όπως επισήμανε, και οι ηλεκτρολόγοι δέχονται όλη την ημέρα τηλεφωνήματα.
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κατσέλος, υδραυλικός στο επάγγελμα, σημείωσε ότι έχει αυξηθεί κατακόρυφα η ζήτηση αυτές τις μέρες και μετά την ανακοίνωση του ανοίγματος της εστίασης. Οι εργασίες αυτόν τον καιρό έχουν να κάνουν με επισκευές, συντηρήσεις, αλλά και ανακαινίσεις και έχουν πέσει όλα μαζί, τόνισε ο ίδιος.
«Σε ό,τι εργασίες ήταν προγραμματισμένες να γίνουν στο άνοιγμα της νέας σεζόν, προστέθηκαν και αυτές για την εστίαση που ανοίγει στις 3 Μαΐου, τις οποίες οι επαγγελματίες του κλάδου προγραμμάτιζαν για αργότερα» ανέφερε και πρόσθεσε πως «τρέχουμε και δεν φτάνουμε».
Το συνεργείο αποτελείται από τέσσερα άτομα και ο καθένας είναι σε διαφορετικό σημείο για κάποια υδραυλική εργασία σε κατάστημα εστίασης. «Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το άνοιγμα της εστίασης, τα τηλέφωνα «έσπασαν». Ευελπιστούμε να προλάβουμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας και να μπορέσουμε να ξεκουραστούμε λίγες μέρες το Πάσχα. Τώρα αν χρειαστεί να εργαστούμε, θα το κάνουμε, γιατί πρέπει και αυτοί οι άνθρωποι να εργαστούν» κατέληξε.

Έσπασαν τα τηλέφωνα
Ο Δημήτρης Πλακιάς διατηρεί κάβα και, όπως σημείωσε, έχουν πάρει φωτιά τα τηλέφωνα, με τους επιχειρηματίες της εστίασης να παραγγέλνουν ποτά, μπύρες, κρασί, τσίπουρο, για να ανοίξουν στις 3 Μαΐου.
«Δημιουργήθηκε πρόβλημα με το άνοιγμα της εστίασης που έγινε ξαφνικά και απότομα και σε περίοδο αργιών. Η επιστρεπτέα προκαταβολή πληρώνεται σήμερα, χρήματα που θα δώσουν ανάσα στους επαγγελματίες της εστίασης, ώστε να μπορέσουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να τροφοδοτήσουν τα μαγαζιά τους» τόνισε, για να συμπληρώσει: «Πρόβλημα αντιμετωπίζουμε και με τις μεταφορικές εταιρείες, οι οποίες θα εξυπηρετήσουν μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη μεταφέροντας εμπόρευμα».
Το στοκ που υπήρχε στις κάβες, λόγω της κατάστασης, δεν ανανεώθηκε, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες του κλάδου να τρέχουν για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.
«Από ό,τι φαίνεται με το άνοιγμα της εστίασης, ο κόσμος θα κινηθεί και σε κοντινά στον Βόλο μέρη, όπως η Αγριά και οι Αλυκές, για μικρές, κοντινές αποδράσεις» τόνισε, για να προσθέσει: «Ξάφνιασε το άνοιγμα της εστίασης, για την οποία οι περισσότεροι περίμεναν να ανεβάσει ρολά στα μέσα Μαΐου, με αποτέλεσμα να αναστατωθεί κάπως η κατάσταση».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ποιοι είναι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου για το 2023; Ζαλίζουν οι περιουσίες τους

Το 2023 σημοτοδοτήθηκε και από την παγκόσμια οικονομική κρίση, από την οποία επλήγησαν εκατομμύρια πολίτες…

23 Δεκεμβρίου 2023

Συναγερμός για την εξαφάνιση 52χρονης

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση Σταυρούλας Γκουγκουλιά από την περιοχή της Κυψέλης,…

23 Δεκεμβρίου 2023

Έγκλημα στα Καλύβια: Δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτό που συνέβη, λέει η μητέρα του 16χρονου

Προθεσμία για το πρωί της Τετάρτης προκειμένου να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε από τον Ανακριτή…

23 Δεκεμβρίου 2023

32χρονη γέννησε δύο μωρά, από δύο μήτρες, σε δύο ημέρες

Μια γυναίκα στις ΗΠΑ με δύο μήτρες γέννησε δύο φορές σε δύο ημέρες, μετά από…

23 Δεκεμβρίου 2023

Το φετινό Ημερολόγιο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου

Στη διάθεση των φίλων του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου βρίσκεται ένα καλαίσθητο ημερολόγιο για το…

23 Δεκεμβρίου 2023

Ο Γιώργος Παπαδάμ μετά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δήμου Ρ. Φεραίου Γιώργος Παπαδάμ μετά την ορκωμοσία του νέου…

23 Δεκεμβρίου 2023