Τοπικά

Το 2ο Πρότυπο Λύκειο Βόλου υποδέχθηκε μαθητές από ξένες χώρες στο πλαίσιο του Erasmus+

Το 2ο Πρότυπο Λύκειο Βόλου υποδέχτηκε τους εταίρους του (Βουλγαρία, Λιθουανία, Ρουμανία, Τουρκία) στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ του σχολείου «Knowing the past saves the future” (Η γνώση του παρελθόντος σώζει το μέλλον)

Μετά από μια διακοπή δύο ετών ενεργοποιήθηκαν τα προγράμματα Erasmus+ και πραγματοποιήθηκε η κινητικότητα στην Ελλάδα και στο Βόλο για το πρόγραμμα του 2ου Προτύπου Λυκείου Βόλου «Knowing the past saves the future”. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει στόχο να φέρει τους λαούς πιο κοντά μέσω των εκδηλώσεων της κουλτούρας του παρελθόντος, ώστε να εντοπίσουν κοινά στοιχεία στις παραδόσεις και να δημιουργηθούν φιλίες που θα κρατήσουν μια ζωή.
Τη Δευτέρα 28/2 ο κ. Νικόλαος Σταμάτης, διευθυντής του 2ου Προτύπου Λυκείου Βόλου και οι εκπαιδευτικοί: Ελένη Λυκοδήμου, Κλεοπάτρα Μπατζούκη, Βασιλική Αρχοντή, Γεωργία Δημητρακοπούλου, Μαριάνθη Γάκη, Νίκου Ελένη, Μπάμπου Στυλιανή, Ναουμίδου Ευστρατία και οι 18 μαθητές του σχολείου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα υποδέχτηκαν θερμά τις ομάδες των σχολείων:
από την πόλη Chirpan της Βουλγαρίας (Peyo Kracholov Yavorov)
από την πόλη Claipeda της Λιθουανίας (Klaipeda Varpas Gymnasium)
από την πόλη Galati της Ρουμανίας (Colegiul de Industrie Alimentara Elena Doamna)
από την πόλη Denizli της Τουρκίας (Denizli Final Okullari Anadolu Lisesi)
Μετά την υποδοχή ακολούθησε επίσκεψη στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα.
Την Τρίτη 1/3 σειρά είχε το Λύκειο Ελληνίδων με προγράμματα και χορούς που αφορούν τα έθιμα της Αποκριάς. Αργότερα οι ομάδες επισκέφθηκαν το Μουσείο της πόλης του Βόλου και ξεναγήθηκαν στην περιοχή των Παλαιών. Το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε το επίσημο δείπνο σε εστιατόριο της πόλης μας.
Την Τετάρτη 2/3 το πρόγραμμα ταξίδεψε για τα Μετέωρα και επισκέφθηκε τη μονή Ρουσάνου, όπου ξεναγήθηκε από την Ηγουμένη της Μονής, μέσα σε ένα κατάλευκο χιονισμένο τοπίο. Ακολούθησε το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και η περιήγηση στο Φρούριο και το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

Την Πέμπτη 3/3 ήταν η σειρά του παραδοσιακού χωριού των Μηλεών. Οι μαθητές και οι καθηγητές θαύμασαν τις τοιχογραφίες και την ακουστική της εκκλησίας των Ταξιαρχών, περπάτησαν το καλντερίμι και κατέβηκαν στο σταθμό των Μηλεών.
Την Παρασκευή 4/3 η ομάδα συγκεντρώθηκε στο σχολείο, όπου πραγματοποιήθηκε το εργαστήρι «Decorate your mask» (διακόσμησε τη μάσκα σου). Η κάθε χώρα παρουσίασε και δίδαξε στην υπόλοιπη ομάδα έναν παραδοσιακό χορό. Μετά την απονομή των βεβαιώσεων ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι και μεσημεριανό γεύμα με τη συνδρομή των γονέων των συμμετεχόντων μαθητών του σχολείου.
Όλοι οι φιλοξενούμενοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί, εξέφρασαν τις ευχαριστίες και τον ενθουσιασμό τους για την ελληνική φιλοξενία, την όμορφη πόλη και περιοχή μας, αλλά και το ελληνικό φαγητό. Όλοι οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν μεταξύ τους όμορφες εμπειρίες που θα τους συνοδεύουν στο μέλλον.
Τέλος, ευχαριστούμε ολόψυχα τους αφανείς συντελεστές της επιτυχίας. Τη Hartaetos Graf και τον κ. Βαγγέλη Αρκουδογιάννη για τη γραφιστική εργασία, την κ. Ζωή Χτζηδημητρίου και τις Αρχοντικές γεύσεις για τα γλυκά του κουταλιού, την Olive Oil Volioti’s Family για το ελαιόλαδο, τον κ. Χρήστο Μπέσσα και την Euphoria Secrets για το τσάι και τη ρίγανη, που προσφέραμε στους εταίρους μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το