Πολιτισμός

Την ευεργετική επίδραση της ευγνωμοσύνης αναδεικνύει στο νέο της βιβλίο η Δήμητρα Διδαγγέλου

Το νέο της βιβλίο υπέγραψε χθες το απόγευμα στο Public Βόλου η ψυχολόγος Δήμητρα Διδαγγέλου με τίτλο «Ευγνωμοσύνη – Για μια ζωή γεμάτη ικανοποίηση» (εκδόσεις Καστανιώτης). Μέσα από το βιβλίο η ψυχολόγος αναδεικνύει την ευεργετική επίδραση της ευγνωμοσύνης, συνδυάζοντας τη βιωματική και βιβλιογραφική έρευνα με την επαγγελματική της εμπειρία στη θεραπευτική γραφή.

Η Δήμητρα Διδαγγέλου τόνισε πως το βιβλίο της με τίτλο «Ευγνωμοσύνη – Για μια ζωή γεμάτη ικανοποίηση» έχει ως θέμα την ευγνωμοσύνη και ουσιαστικά προτείνει έναν τρόπο οπτικής των πραγμάτων μέσα από αυτή. «Το πώς μπορεί κάποιος να βελτιώσει τη ζωή του και τις σχέσεις του, προσωπικές, επαγγελματικές και κοινωνικές» σημείωσε η συγγραφέας.
Σύμφωνα με την ίδια, κάποιος έχει πολλά οφέλη αν βάζει στη ζωή του την ευγνωμοσύνη. «Ανάμεσα σε αυτά, μπορεί να είναι η βελτίωση των σχέσεων. Σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη, στην εποχή του κορωνοϊού, θα είναι πολύ χρήσιμο να προσπαθήσει κάποιος να βρει αυτά που ήδη έχει και θα νιώσει μία ικανοποίηση».

Το βιβλίο περιέχει μαρτυρίες ανθρώπων και ιστορίες ευγνωμοσύνης που δίνουν δύναμη και έμπνευση. Από μια γυναίκα με καθολική σχεδόν αναπηρία που νιώθει απέραντη ευγνωμοσύνη απέναντι στη ζωή, ακόμα και στην ασθένειά της, μια συνταξιούχο, η οποία, ύστερα από την απώλεια του επί 30 χρόνια συντρόφου της, προχωρεί με αισιοδοξία και αίσθημα πληρότητας μέχρι μια κοπέλα που παραλίγο να χάσει τη ζωή της σε επέμβαση ρουτίνας και μέσα από την ευγνωμοσύνη κατάφερε να δώσει νόημα στην εμπειρία της και να τη μεταμορφώσει σε δώρο για άλλους ανθρώπους.
Στο τέλος το βιβλίο έχει κάποιες ασκήσεις εκφραστικής γραφής. «Μέσα από τις ασκήσεις αυτές, προτείνω κάποιους τρόπους, ώστε από το γράψιμο να μπορέσει κάποιος να βάλει την ευγνωμοσύνη και πρακτικά στη ζωή του» ανέφερε η Δήμητρα Διδαγγέλου.
Όσον αφορά στα μελλοντικά της συγγραφικά σχέδια η ίδια εκμυστηρεύτηκε πως θα ξαναγυρίσει στη μυθοπλασία: «Τα προηγούμενα δύο βιβλία μου ήταν μυθοπλασίας και εκεί θα στραφώ μετά το διάλειμμα της ψυχολογίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το