Τοπικά

Την αντίδραση της αντιπολίτευσης προκαλούν οι δαπάνες του Δήμου Βόλου για την ηχητική κάλυψη εκδηλώσεων

Ο Απ. Νάνος καταψήφισε την απόφαση προέγκρισης δαπανών για την υλοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων του Δήμου, αφήνοντας υπονοούμενα για σπατάλες της δημοτικής αρχής Βόλου. Συγκεκριμένα διαφώνησε με το ποσό που υπολογίζεται να δαπανηθεί για την ηχητική κάλυψη εκδηλώσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Aπό ηχεία και μικρόφωνα ξέρουμε περισσότερα από εσάς. Έχουμε κάνει περισσότερες συγκεντρώσεις. 150 ευρώ κοστίζουν, όχι 2.500».
Σε ειρωνικό ύφος ο Γ. Βλιώρας απάντησε: «150 ευρώ κάνουν τα ηχεία στο ΚΚΕ για να ακούν οι 11 που είναι μπροστά. Για τις χιλιάδες ατόμων που έρχονται στις δικές μας εκδηλώσεις, αυτά είναι τα λεφτά».
Τις ενστάσεις του Απ. Νάνου υιοθέτησε και ο δημοτικός σύμβουλος της «Δύναμης Βόλου» Τ. Δουλόπουλος, ο οποίος ζήτησε από τη δημοτική αρχή να ενημερωθεί αν έχει προηγηθεί έρευνα αγοράς για τη δαπάνη της ηχητικής κάλυψης.
«Για τις δαπάνες γίνεται η διαδικασία που προβλέπεται. Για όποια υπόνοια, μπορείτε να πάτε στη οικονομική υπηρεσία», αρκέστηκε να απαντήσει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Αν. Ζέρβας.
Λευκό ψήφισαν οι Τ. Δουλόπουλος και Θ. Διαμαντένιας, ενώ εκτός από τον κ. Νάνο τη συγκεκριμένη δαπάνη καταψήφισε και ο Κ. Γαργάλας.

Διαφωνίες για την απομάκρυνση περιπτέρου 

Τη διαφωνία του με την απομάκρυνση κενωθέντος περιπτέρου που βρίσκεται στην οδό Θουκυδίδου με Παπαδιαμάντη, στον Βόλο, εξέφρασε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Κ. Γαργάλας.
Όπως είπε, πρόκειται για ένα ιστορικό περίπτερο που η παρουσία του έχει συνδεθεί με τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Βόλου. Για τον λόγο αυτό πρότεινε να διατηρηθεί και να μετακινηθεί εντός του χώρου του ΟΣΕ, ώστε να αξιοποιηθεί για την προβολή της πόλης στους επισκέπτες.
Ο Τ. Δουλόπουλος δήλωσε ότι συμφωνεί με την πρόταση Γαργάλα, ωστόσο ο αντιδήμαρχος Αν. Μπατζιάκας απέρριψε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Ο ιδιοκτήτης έχει πεθάνει και εκ του νόμου το περίπτερο πρέπει να φύγει από εκεί. Είμαστε υποχρεωμένοι να το απομακρύνουμε», είπε.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το