Κόσμος

Την άφησαν να πεθάνει σε μια καλύβα από ασφυξία επειδή είχε περίοδο

Τι κι αν έχουμε 2019; Σε κάποιες χώρες της Γης οι χρονολογίες δεν αντιπροσωπεύουν τίποτε άλλο παρά απλούς αριθμούς. Αυτό αποδεικνύει ένας ακόμη τραγικός θάνατος κοπέλας στο Νεπάλ, η οποία αφέθηκε να πεθάνει μόνη από ασφυξία σε μια καλύβα, επειδή είχε περίοδο.

Η 21χρονη γυναίκα στο δυτικό Νεπάλ πέθανε από ασφυξία σε μια «καλύβα για την έμμηνο ρύση», όπου βάσει μιας παλιάς ινδουιστικής παράδοσης πρέπει να μένουν οι γυναίκες στη διάρκεια της περιόδου τους. Η νεαρή άναψε φωτιά για να ζεσταθεί στην καλύβα αυτή, δήλωσε ο Λάλα Μπάχαντουρ Ντάμι, διοικητής της αστυνομίας της περιοχής Ντότι.

«Υποθέτουμε ότι πέθανε επειδή εισέπνευσε καπνό και έπαθε ασφυξία διότι έκλεισε την πόρτα της καλύβας που δεν έχει παράθυρα και άναψε φωτιά στο πάτωμα για να ζεσταθεί το βράδυ. Θα μάθουμε περισσότερα όταν δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα της νεκροψίας», πρόσθεσε.

Την 21χρονη εντόπισε η πεθερά της, η οποία πήγε να δει αν είναι καλά. «Ήταν χαρούμενη επειδή θα τελείωνε η περίοδός της την επόμενη ημέρα. Το δύστυχο παιδί έκλεισε τα μάτια του για πάντα», δήλωσε η Λάξμι Μπογκάτι στην Kathmandu Post.

Βάσει του αρχαίου εθίμου των ινδουιστών, οι γυναίκες που έχουν περίοδο ή έχουν μόλις γεννήσει θεωρείται πως είναι μιαρές και ότι προκαλούν κακή τύχη. Γι’ αυτό τις αναγκάζουν να κοιμούνται έξω σε καλύβες ή στάνες, ενώ τους απαγορεύεται να αγγίζουν κάποια τρόφιμα, θρησκευτικές εικόνες και τους άνδρες.

Μπορεί η πρακτική αυτή να απαγορεύτηκε από την κυβέρνηση του Νεπάλ το 2005 και να ποινικοποιήθηκε το 2017, ωστόσο εξακολουθεί να εφαρμόζεται σε μεγάλο μέρος των αγροτικών περιοχών.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το