Πολιτισμός

Τιμητική εκδήλωση για τον Δημήτρη Καραμπερόπουλο

Με τη συμπλήρωση 30 χρόνων (1990-2020) έρευνας του δρ. Δημητρίου Καραμπερόπουλου στην Ιστορία της Ιατρικής και τον Ρήγα Βελεστινλή, διοργανώνεται τιμητική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του ιερού ναού Ευαγγελίστριας Πειραιά (Βούλγαρη 50, όπισθεν του ιερού ναού), σήμερα Κυριακή 11 Οκτωβρίου και ώρα 7.30 μ.μ.
Στην τιμητική αυτή εκδήλωση συμμετέχουν:

Ο κ. Γεώργιος Λεοντσίνης, ομότιμος καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος θα παρουσιάσει τις έρευνες και μελέτες του τιμωμένου για τη ζωή και τα έργα του Ρήγα Βελεστινλή, που συνέβαλαν καθοριστικά στην κατανόηση του στρατηγικού σχεδίου της επανάστασής του.
Ο κ. Νικόλαος Καλοσπύρος, επισκέπτης καθηγητής Πανεπιστημίου (Ιστορία και Ερευνητική της Κλασικής Φιλολογίας), ο οποίος θα αναφερθεί στις έρευνες και μελέτες του τιμωμένου στην Ιστορία της Ιατρικής της εποχής του Νεοελληνικού Διαφωτισμού και στους ιατρούς της αρχαιότητας Ιπποκράτη και Γαληνό.
Η κ. Αργυρούλα Ιντζεσίλογλου, δρ. Αρχαιολογίας, επί τιμή προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, η οποία θα μιλήσει για τη διοργάνωση από τον τιμώμενο των επτά Διεθνών Συνεδρίων «Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγα» και την έκδοση των Πρακτικών τους, που συνέβαλαν σημαντικά στην παρουσίαση των ερευνών για τις αρχαίες Φερές, καθώς και το νεότερο Βελεστίνο.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος και η κ. Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, τ. διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Νίκος Δ. Σαμπαζιώτης, υπεύθυνος των εκδόσεων «Αρχονταρίκι».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το