Τοπικά

Τιμήθηκε η «Θεσσαλία» από τον σύλλογο ατόμων με κινητική αναπηρία «Ιππόκαμπος»

Σε ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση κοπής της πίτας από τον σύλλογο ατόμων με κινητική αναπηρία «Ιππόκαμπος», όπου τιμήθηκε η εφημερίδα «Θεσσαλία» για την πολυετή συμβολή της στην ουσιαστική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στα θέματα της αναπηρίας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο «Καναράκια» παρουσία πολλών παρευρισκόμενων, μελών και φίλων του συλλόγου, καθώς και εκπροσώπων τοπικών φορέων.
Μάλιστα η κοπή πίτας χρωματίστηκε από την βράβευση των τοπικών ΜΜΕ, έντυπων και τηλεοπτικών.

Η εφημερίδα «Θεσσαλία» τιμήθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Πέτρο Μπέλλο. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο εκδότης της εφημερίδας «Θεσσαλία» κ. Βασίλης Δανός ο οποίος εξήρε του έργο του «Ιππόκαμπου» με τη συνεχή στήριξη των μελών σημειώνοντας πως η «Θεσσαλία», όπως έπραξε μέχρι στιγμής, έτσι και στο μέλλον θα συνεχίσει να είναι πραγματικός αρωγός στα άτομα με κινητική αναπηρία αναδεικνύοντας τα ζητήματα που τους απασχολούν και συμβάλλοντας στην επίλυσή τους.
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν επίσης ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Λάζαρος Γαϊτάνης, ο βουλευτής Ν.Δ. Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος αλλά και ο γιατρός-παθολόγος του Νοσοκομείου Βόλου κ. Μιχάλης Μεικόπουλος. Μάλιστα αντί του κ. Μιχάλη Μεϊκόπουλου την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο κ. γιος του και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας κ. Αλέξανδρος Μεικόπουλος.
Ο κ. Μπέλλος επισήμανε πως «υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία με την εφημερίδα «Θεσσαλία» και άλλα ΜΜΕ που βρίσκονται στο πλευρό μας».

Ο κ. Μπέλλος τόνισε πως έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από τότε που ένα όνειρο του συλλόγου έγινε πραγματικότητα και ήταν η απόκτηση του λεωφορείου για να μπορούν να μετακινούνται τα άτομα με κινητική αναπηρία. Πλέον το λεωφορείο συμπλήρωσε ένα χρόνο δράσης και έχει εξυπηρετήσει πολλαπλά τα μέλη μας στις διάφορες κοινωνικές και ευρύτερες δραστηριότητες του συλλόγου. Με το λεωφορείο η ζωή μας έγινε πιο εύκολη και μπορούμε να κινηθούμε με αξιοπρέπεια και με μεγαλύτερη ασφάλεια».
Το λεωφορείο που σταθμεύει στο χώρο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, είναι εννιά θέσεων, μπορεί να μεταφέρει τέσσερα με πέντε αμαξίδια, ενώ για την συντήρησή του αλλά και την ασφαλιστική του κάλυψη έχουν μεριμνήσει επαγγελματίες της περιοχής μας στο πλαίσιο της έμπρακτης αλληλεγγύης.


Ο ίδιος πρόσθεσε πως «και το 2020 θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για να έχουμε μια ισότιμη κοινωνία και να μπορούν τα μέλη μας να έχουν μια άνετη πρόσβαση.
Μάλιστα είπε πως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει βήματα βελτίωσης σε αυτό το θέμα, αλλά απομένουν και άλλα για να πραγματοποιηθούν».
Επίσης σημαντική είναι η προσπάθεια του «Ιππόκαμπου» για την ευαισθητοποίηση των μαθητών μέσα από ενημερώσεις που γίνονται στα σχολεία. Τα άτομα με κινητική αναπηρία ανέρχονται στον νομό στα 500.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το