Τοπικά

Τίμησαν τα θύματα του Ολοκαυτώματος με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της πλατείας Ρήγα Φεραίου 

Οι Έλληνες Εβραίοι μάρτυρες και ήρωες του Ολοκαυτώματος, που έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, τιμήθηκαν σήμερα στον Βόλο, με περιορισμένη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών φορέων, στο μνημείο της πλατείας Ρήγα Φεραίου. Στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος κατέθεσαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου Μαρσέλ Σολομών, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και εκ μέρους του Δήμου Βόλου ο αντιδήμαρχος Θάνος Θεοδώρου.

Ο κ. Τριαντόπουλος δήλωσε ότι σήμερα τιμούμε τη μνήμη των Εβραίων συμπολιτών μας που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα και πέρασαν αυτή την τρομακτική για την ανθρωπότητα τραγωδία που μας έχει σημαδέψει όλους. «Είμαι μία μνήμη που την κρατάμε ζωντανή συνιστώντας επαγρύπνηση καθημερινά έτσι ώστε να μην βιώσει ποτέ ξανά η ανθρωπότητα το απόλυτο καλό.

«Η ιστορία μας διδάσκει. Όποιος δεν διδάσκεται από την ιστορία είναι καταδικασμένος να τη βρει μπροστά του. Το Άουσβιτς και το Νταχάου ακόμα μυρίζουν ανθρώπινα σώματα. Το Ολοκαύτωμα της Γενοκτονίας νομίζω πως είναι ένα σημείο αναφοράς για την ιστορία, για τα παιδιά μας και ένα δίδαγμα στο να πούμε όλοι μαζί ποτέ ξανά» ανέφερε σε δήλωσή της η κ. Κολυνδρίνη.

Ο πρόεδρος της ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου Μαρσέλ Σολομών επισήμανε ότι το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι ότι όλοι πρέπει να αγωνιστούμε, να είμαστε σε εγρήγορση αλλά και ότι πρέπει να αναπτυχθεί η παιδεία ώστε να θωρακιστεί η κοινωνία και να μην ξαναγίνει ποτέ ξανά παρόμοιο πράγμα όχι μόνο στους Εβραίους αλλά και σε οποιαδήποτε ομάδα. «Ποτέ ξανά. Αυτό είναι το μήνυμα» είπε χαρακτηριστικά.

«Μέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος και τιμούμε την ελευθερία και την ισότητα. Είμαστε ενάντια στον φασισμό και σε ο,τιδήποτε καταδικάζει το διαφορετικό» σημείωσε ο κ. Θεοδώρου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το