Ελλάδα

Τι έβγαλαν οι κάλπες στο Μάτι, στη Ραφήνα και στον Μαραθώνα

Στον Δήµο Ραφήνας-Πικερµίου, ο Βαγγέλης Μπουρνούς επανεξελέγη επικρατώντας άνετα στον δεύτερο γύρο του Δαµιανού Φαφούτη, µε ποσοστό 59,45% αντί 40,55% του αντιπάλου του. Η εξέλιξη αυτή προφανώς σηµαίνει ότι η πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής εντέλει δεν του «χρέωσε» ευθύνες για την αντίδρασή του στην τραγική καταστροφή στο Μάτι, σε αντίθεση µε τον δήµαρχο Μαραθώνα.

Στον πρώτο γύρο ο κ. Μπουρνούς είχε λάβει 43,80% αντί 16,77 % του κ. Φαφούτη. Υπενθυµίζεται ότι ο κ. Μπουρνούς είχε αποποιηθεί τη στήριξη που του παρείχε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, δηλώνοντας ότι ουδέποτε ζήτησε στήριξη, ουδέποτε ρωτήθηκε και ουδέποτε έβαλε αυτοδιοικητικές ταµπέλες: «Σήµερα ήταν η µέρα των πολιτών. Αυτοί οι πολίτες απέδειξαν ότι δεν ακολουθούν «συµµαχίες» που έχουν µοναδικό στόχο προσωπικές πολιτικές διανοµής εξουσίας. Οι πολίτες ψήφισαν ποιον δήµαρχο επιθυµούν για να λυθούν τα προβλήµατά τους, ποιον δήµαρχο θέλουν δίπλα τους για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους στον τόπο µας» δήλωσε µετά την επανεκλογή του.

Στον Δήµο Μαραθώνα, όπου ο απερχόµενος δήµαρχος Ηλίας Ψινάκης δεν ήταν εκ νέου υποψήφιος, καθώς η θητεία του στιγµατίστηκε από τη φονική πυρκαγιά του περασµένου καλοκαιριού, ο Στέργιος Τσίρκας µε τον συνδυασµό «Πορεία Πράξης» επικράτησε µε 55,63% του αντιπάλου του, πρώην ποδοσφαιριστή Σπύρου Λιβαθινού. Ο τελευταίος είχε αποχωρήσει από την παράταξη Ψινάκη και στον πρώτο γύρο είχε λάβει ποσοστό 28,37% αντί 39,39% του κ. Τσίρκα, ο οποίος είχε επίσης δηλώσει µε ανακοίνωσή του ότι ουδέποτε ζήτησε στήριξη από οποιοδήποτε κόµµα, ούτε ποτέ συνοµίλησε µε σκοπό την πολιτική συνεργασία ή την υποστήριξή του.

Στη Μάνδρα
Τέλος, στον Δήµο Μάνδρας-Ειδυλλίας, που από τον Νοέµβριο του 2017 µετράει πληγές µετά τις καταστροφικές πληµµύρες που στοίχισαν τη ζωή σε 24 συνανθρώπους µας και προκάλεσαν τεράστιες υλικές καταστροφές, ο γνωστός ποινικολόγος Χρήστος (Τάκης) Στάθης επικράτησε µε ποσοστό άνω του 65% (α’ γύρος 36,90) της απερχόµενης δηµάρχου Ιωάννας Κριεκούκη (α’ γύρος 27,23%). Οι πληµµύρες και οι συνέπειές τους, αλλά κυρίως όσα ακούστηκαν, καταγγέλθηκαν και ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη έπαιξαν προφανή ρόλο στην εκλογική διαδικασία.

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το