Ελλάδα

Τη Δευτέρα η δίκη για τις επιθέσεις κατά δύο προσφύγων στη Σούδα της Χίου

Για την ερχόμενη Δευτέρα 24 Απριλίου αναβλήθηκε η δίκη των δύο συλληφθέντων για τις επιθέσεις κατά προσφύγων χθες το βράδυ, στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο.

Ο 53χρονος κατηγορούμενος κατηγορείται ότι χαστούκισε απρόκλητα έναν 19χρονο υπήκοο Συρίας και στη συνέχεια μαζί με τον 40χρονο συγκατηγορούμενό του, προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς, επιτέθηκαν και προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε δύο πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία.
Και οι δύο παραπέμπονται κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της αντιποίησης αρχής, της απρόκλητης σωματικής βλάβης και απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης.
Ο 40χρονος είναι επίσης κατηγορούμενος για την επίθεση κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Στεβή, στις 14 Σεπτεμβρίου 2016. Η δίκη του επρόκειτο να γίνει στις 3 Απριλίου 2017, όμως αναβλήθηκε επειδή απουσίαζε επικαλούμενος εμπύρετο ίωση. Ο ίδιος έχει επίσης, μηνυθεί από τον νοσηλευτή του νοσοκομείου Χίου, Γιάννη Κουτσοδόντη, επειδή τον πέταξε κάτω και τον κτύπησε στον καταυλισμό της Σούδας τον Ιούνιο του 2016, όταν εκτελούσε τα καθήκοντα που του είχαν ανατεθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου Χίου.
Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου στο οποίο οι δυο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν για να δικασθούν σήμερα με τη διαδικασία του αυτοφώρου, έδωσε τριήμερη αναβολή, προκειμένου οι κατηγορούμενοι να ενημερωθούν για τη δικογραφία και να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το