Αθλητισμός

Θρίλερ στο Στεφανοβίκειο… Με γκολ στο 94’ ο Διαγόρας νίκησε 2-1 τον Θησέα

Ματς θρίλερ είχαμε στο Στεφανοβίκειο, με τον Διαγόρα να κερδίζει 2-1 τον Θησέα, με γκολ του Αλαμάνη στο 94’, μένοντας «ζωντανός» στη μάχη για τη σωτηρία. Οι «πράσινοι» είχαν προηγηθεί στο μαγνησιώτικο ντέρμπι με τον Σιώμο στο 40’, ενώ ο Κουβελάς με πέναλτι στο 56’ είχε φέρει το παιχνίδι στα ίσα.
Η πρώτη φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 11’, με τον Αναστασίου να δοκιμάζει το σουτ από καλή θέση και τον Κεφαλά να μπλοκάρει τη μπάλα. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Θησέας προσπάθησε να απαντήσει, αλλά το μακρινό σουτ που επιχείρησε ο Βλάχος μπλόκαρε ο Πρίφτης.  Στο 34’ οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Ο Κουβελάς έβγαλε ωραία σέντρα από την αριστερή πλευρά, με τον Αλεξίου να μην μπορεί να σκοράρει στο δεύτερο δοκάρι, έπειτα από παρέμβαση του Γαλανόπουλου, ο οποίος του πήρε τη… μπουκιά από το στόμα. Η ομάδα του Λάκη Μπακάλη ευτύχισε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 40’. Ο Σιώμος κατάφερε να γίνει αποδέκτης της μπάλας, μετά από μακρινή μπαλιά συμπαίκτη του και στη συνέχεια με ατομική προσπάθεια και όμορφο τελείωμα με πλασέ έγραψε το 0-1, «παγώνοντας» τους γηπεδούχους.

Στο δεύτερο μέρος και πιο συγκεκριμένα στο 56’, ο Αλαμάνης, κέρδισε πέναλτι, με τον Κουβελά να εκτελεί εύστοχα την «εσχάτη των ποινών» και να ισοφαρίζει σε 1-1 για τον Διαγόρα. Από εκεί και πέρα, τα σουτ που επιχείρησε ο Αλαμάνης στο 59’ και στο 66’ πέρασαν εκτός εστίας, χωρίς να ανησυχήσουν τον Κεφαλά. Στο 79’ οι «ασπρόμαυροι» έχασαν νέα ευκαιρία για να σκοράρουν, αλλά το πλασέ που δοκίμασε, ο Αλεξίου, μέσα από την περιοχή του Θησέα, απέκρουσε σωτήρια ο τερματοφύλακας των «πράσινων». Στο 82’ η κοντινή κεφαλιά του Αναστασίου πέρασε λίγο άουτ. Μετά από ένα λεπτό, ο Αλεξίου σούταρε από πλεονεκτική θέση, με τη μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ η κεφαλιά που δοκίμασε ο Αναστασίου στο 86’, είχε παρόμοια κατάληξη. Ωστόσο, οι «ασπρόμαυροι» δεν είχαν πει ακόμη την τελευταία λέξη τους. Στο 94’ ο Αλαμάνης έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην αντίπαλη περιοχή, μετά από εκτέλεση φάουλ συμπαίκτη του από την αριστερή πλευρά και με κοντινή προβολή, σημείωσε το 2-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του αγώνα, χαρίζοντας παράλληλα ένα πολύτιμο «τρίποντο» στην προσπάθεια που καταβάλει η ομάδα του για να παραμείνει στη Γ’ Εθνική κατηγορία.
Διαιτητής: Μπεκιάρης (Καρδίτσας).
Βοηθοί: Βογιατζής, Παπαλίτσας (Καρδίτσας).
ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Πρίφτης, Λάιος, Δίντσης (46’ Σπαθής), Γιαουπλάρι, Μπλέντι, Αλεξίου, Ζενούνης (72’ Κυριάκος), Ζιάκας, Κουβελάς, Αλαμάνης, Αναστασίου.
ΘΗΣΕΑΣ
: Κεφαλάς, Γιαν. Κυρίτσης, Διαμαντόπουλος, Νιαώτης (12’ λ.τρ. Ιακωβίδης), Ερ. Βαν Ντε Γουίχε, Γαλανόπουλος, Πέτσης (18’ λ.τρ. Βλάχος), Μπόρας, Κοτζαθανάσης (68’ Ζαχαράκης), Δημητριάδης, Σιώμος (51’ Οικονόμου).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητοπολίτου Δημητριάδος κι Αλμυρού κ. Ιγνατίου για τα Χριστούγεννα 2023

    «Μυστήριον ξένον, ορώ και παράδοξον!» Αγαπητοί μου Πατέρες και αδελφοί, παιδιά μου εν…

25 Δεκεμβρίου 2023

«Υπάρχουν πολλά να σας πω» – Όταν ο Τόλκιν έστελνε γράμματα στα τέσσερα παιδιά του, ως άλλος Άι Βασίλης

Στις 24 Δεκεμβρίου του 1920, ο γνωστός μας από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» Τζ. Ρ.Ρ.…

24 Δεκεμβρίου 2023

Πόλη – φάντασμα η Βηθλεέμ: «Δεν έχουμε ξαναδεί Χριστούγεννα σαν κι αυτά»

Ένα πέπλο θλίψης καλύπτει τη Βηθλεέμ, λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο…

24 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Η τελευταία επιθυμία του τραγουδιστή – Πού θα γίνει η κηδεία του

Ο Βασίλης Καρράς έπειτα από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε εδώ και καιρό, έφυγε από…

24 Δεκεμβρίου 2023

Ο «μαραθώνιος» για να σωθεί ο 14χρονος από την Άρτα που κατέρρευσε στα κάλαντα – Χρειάστηκε να φτάσει στην Αθήνα για ΜΕΘ

Από τέσσερα νοσοκομεία χρειάστηκε να περάσει το παιδί που παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ είχε βγει…

24 Δεκεμβρίου 2023

Θρήνος: Αυτός είναι ο 22χρονος που σκοτώθηκε σε φρικτό τροχαίο έξω απ’ τη Λάρισα – Αύριο το στερνό «αντίο» στον Τύρναβο

Τεράστια θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία του Τυρνάβου ο άδικος χαμός του 22χρονου Θεόδωρου Γεωργάκη…

24 Δεκεμβρίου 2023