Ελλάδα

Θρίλερ με το πλοίο με όπλα που πλέει προς Λιβύη συνοδεία τουρκικών φρεγατών

Θρίλερ εν πλω εξελίσσεται στη θάλασσα της ανατολικής Μεσογείου, με φορτηγό πλοίο που συνοδεύεται από τρεις τουρκικές φρεγάτες να εντοπίζεται γεμάτο με όπλα, τα οποία μεταφέρει στη Λιβύη. Η Τουρκία συνεχίζει να εξοπλίζει το καθεστώς Σάρατζ στη Λιβύη και η διεθνής ανησυχία εντείνεται.

Το φορτηγό πλοίο CIRKIN, με σημαία Τανζανίας το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουνίου εισήλθε στην περιοχή ελέγχου της ευρωπαϊκής επιχείρησης ΙRINI στον κόλπο της Βεγγάζης, σε διεθνή χωρικά ύδατα, κι ο Ιταλός διοικητής της ευρωπαϊκής δύναμης που ελέγχει την τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, έδωσε εντολή στην ελληνική φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ να προσεγγίσει το πλοίο.

Πράγματι, ο κυβερνήτης της ελληνικής φρεγάτας διέταξε να απονηωθεί το ελικόπτερο για να παρακολουθήσει τις κινήσεις του φορτηγού πλοίου. Μόλις το ελληνικό ελικόπτερο προσέγγισε, προσπάθησε να επικοινωνήσει με το φορτηγό πλοίο, αλλά δεν πήρε απάντηση. Αντ’ αυτού, δέχτηκε κλήση από μία από τις τουρκικές φρεγάτες από την οποία ο κυβερνήτης ξεκαθάρισε στο ελληνικό πλήρωμα του ελικοπτέρου ότι «το πλοίο βρίσκεται υπό την κρατική προστασία της τουρκικής δημοκρατίας».

Παράλληλα, ζητήθηκε από το ελικόπτερο να απομακρυνθεί. Ο αξιωματικός ενημέρωσε τον Ιταλό διοικητή της ναυτικής δύναμης ο οποίος έδωσε εντολή να επιστρέψει το ελικόπτερο στην ελληνική φρεγάτα, από την οποία ζήτησε να συνεχίσει να παρακολουθεί τις κινήσεις του πλοίου, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις μεταφέρει όπλα στη Λιβύη, παρά το εμπάργκο που έχει επιβληθεί από τις διεθνείς Αρχές.

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το