Ελλάδα

Θρίλερ με νεκρό δημοσιογράφο στη Ρωσία – Είχε δεσμευτεί πως θα κάνει αποκαλύψεις για τον Πούτιν

Νεκρός βρέθηκε ο γνωστός Ρώσος δημοσιογράφος, Αλεξάντρ Ράιμπιν, σε ένα δρόμο κοντά στο Shakhty, στο Ροστόφ της Ρωσίας, προκαλώντας σοκ στην κοινή γνώμη.

Σημειώνεται όμως πως ο θάνατος του άνδρα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά θανάτων δημοσιογράφων εν μέσω του πολέμου ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία.

Η αιτία θανάτου
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αιτία του θανάτου ήταν «καρδιομυοπάθεια». Πριν τον θάνατό του, ο δημοσιογράφος είχε επισκεφτεί τη Μαριούπολη και επέκρινε τον Ρώσο πρόεδρο για τις καθυστερήσεις στην ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης από τον πόλεμο πόλης.

Ο νεκρός δημοσιογράφος είχε πολεμήσει στο Λουχάνσκ υπέρ του Πούτιν από το 2014 έως το 2015 – αλλά απογοητεύτηκε από τη λεγόμενη «Ρωσική Άνοιξη».

Είχε ταξιδέψει ευρέως κάνοντας ρεπορτάζ για διάφορα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων ειδησεογραφικών δικτύων υπέρ του Πούτιν.

Στις 30 Δεκεμβρίου, είπε στους τηλεθεατές από τη Μαριούπολη: «Υπάρχουν “γιγαντιαία χρήματα” εδώ, υπάρχουν γιγαντιαίες ευκαιρίες για διαφθορά. Η προσωπική μου εντύπωση – δεν κατηγορώ κανέναν για τίποτα… είναι ότι υπάρχει μια γιγαντιαία διαφθορά σε εξέλιξη στη Μαριούπολη, την οποία ο ρωσικός στρατός κατέλαβε με σφοδρές μάχες την άνοιξη του 2022».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το