Αθλητισμός

Θριαμβευτική πρεμιέρα για την Εθνική Ανδρών στο πόλο – Σήμερα με Ιταλία

Η Εθνική μας ομάδα πόλο των Ανδρών έκανε από νωρίς αποφασιστικό βήμα για την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αφού επιβλήθηκε με 10-8  της Ουγγαρίας στην πρεμιέρα της στον Β’ όμιλο στο Ζάγκρεμπ.

Η ελληνική ομάδα παρατάχθηκε με όλα τα αστέρια της, σε αντίθεση με τους Μαγυάρους, που είχαν μόλις πέντε παίκτες στη 13άδα από την ομάδα που το περασμένο καλοκαίρι είχε νικήσει την ελληνική στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά η Ελλάδα πήρε την άτυπη ρεβάνς και παράλληλα την ώθηση για να πάει μέχρι το πολυπόθητο μετάλλιο που της λείπει από αυτή τη διοργάνωση.

Παρά το γεγονός ότι οι διεθνείς μας είχαν μέτριο ποσοστό παίκτη παραπάνω, η άμυνα και ο εξαιρετικός Μάνος Ζερδεβάς, που βρέθηκε σε μεγάλη μέρα, έδωσαν πλεονέκτημα στην ελληνική ομάδα, που βρήκε τρόπο να πάρει προβάδισμα, το οποίο διατήρησε μέχρι το φινάλε.

Τα γκολ των Δημήτρη Νικολαΐδη και Στέλιου Αργυρόπουλου-Κανακάκη έφεραν το προβάδισμα με 1-2 και το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο αν η Ελλάδα δεν είχε να αντιμετωπίσει και τα… δοκάρια. Στο 2ο οκτάλεπτο οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου βρέθηκαν στο +2 χάρη στα τέρματα των Άγγελου Βλαχόπουλου και Γιάννη Φουντούλη, όμως στη συνέχεια όλα άλλαξαν.

Οι πολίστες του Ζολτ Βάργκα επιχείρησαν να κάνουν την αντεπίθεσή τους, πέτυχαν πρώτοι γκολ στο τρίτο οκτάλεπτο και όσο κι αν απαντούσαν οι Έλληνες με τους Κάκαρη και Φουντούλη, οι πρωταθλητές κόσμου μείωσαν τη διαφορά στο γκολ (6-7). Επιπλέον, ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου αποβλήθηκε με αντικατάσταση.

Το γκολ του Αργυρόπουλου με πέναλτι έπειτα από την αποβολή του Μπάλαζ Χάραϊ άνοιξε ξανά την ψαλίδα (6-8), όμως ο Γκέργκελι Μπούριαν έκανε το 7-8 στον παίκτη παραπάνω. Η Ελλάδα απάντησε άμεσα με τον ίδιο τρόπο, με τον Σκουμπάκη να γράφει το 7-9, ενώ το πέναλτι του Βλαχόπουλου 1’.41’’ πριν το φινάλε έδωσε τέλος στις ελπίδες των Μαγυάρων (7-10) που το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 8-10.

Οκτάλεπτα: 1-2, 2-3, 3-2, 2-3.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ζολτ Βάργκα): Μπανιάι, Τατράι 2, Μόλναρ, Πολ, Βί. Βιγκβάρι, Νατζ 1, Φέκετε 3, Μπούριαν 2, Κόβατς, Βέ. Βιγκβάρι, Βίσμεγκ, Χάραϊ, Τζιάπιας.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Νικολαΐδης 1, Κάκαρης 2, Αλαφραγκής, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

 

Σήμερα με Ιταλία

Την Ιταλία αντιμετωπίζει σήμερα η Εθνική Ανδρών στο πόλο για την 2η αγωνιστική του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 8 μ.μ. (ΕΤ 3). Η Ιταλία στη δική της πρεμιέρα κέρδισε εύκολα τη Γεωργία με 22-5.

Η βαθμολογία του Β’ ομίλου: Ιταλία 3, Ελλάδα 3, Ουγγαρία 0, Γεωργία 0.

* Σήμερα στις 17.00 (ΕΤ 3) παίζει και η Εθνική μας ομάδα των Γυναικών με αντίπαλο την Κροατία για το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που φιλοξενείται στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, ώρα 20.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc…

6 Ιανουαρίου 2024

Αγώνα κομβικής σημασίας με Μαρούσι δίνει ο Βόλος

Επιστροφή στη δράση για τις ομάδες της Α2 πόλο και για την 4η αγωνιστική του…

6 Ιανουαρίου 2024

Tα βιβλία που διάβασα όλη τη χρονιά και σας προτείνω

της Μαρίας Αλμπανίδου, Νομικού MSc Ποινικών και Εγκληματολογικών Σπουδών, Αρθρογράφου, Ποιήτριας Καλημέρα, καλημέρα αγαπημένες και…

6 Ιανουαρίου 2024

Αύριο Κυριακή η δράση στην ΕΣΚΑΘ λόγω Φώτων

Με μαγνησιώτικες «μονομαχίες» αρχίζει ο νέος χρόνος για την Α1 τοπική κατηγορία στο μπάσκετ. Πιο…

6 Ιανουαρίου 2024

150.000 γράμματα προς τον Άγιο Βασίλη

Πάνω από 150.000 ήταν τα γράμματα που έδωσαν φέτος τα παιδάκια από όλη την Ελλάδα…

6 Ιανουαρίου 2024

“Μάχεται” με τον Λεβαδειακό τη Δευτέρα η Νίκη

Ντέρμπι με το «καλημέρα» έχει το 2024 η Νίκη. Την ερχόμενη Δευτέρα (15.00) κοντράρει τον…

6 Ιανουαρίου 2024