Αθλητισμός

“Μάχεται” με τον Λεβαδειακό τη Δευτέρα η Νίκη

Ντέρμπι με το «καλημέρα» έχει το 2024 η Νίκη. Την ερχόμενη Δευτέρα (15.00) κοντράρει τον Λεβαδειακό εκτός έδρας για τη 16η αγωνιστική του Βορείου ομίλου στη Σούπερ Λιγκ 2.

 Δύο αγωνιστικές έχουν κυλήσει μέχρι στιγμής στον δεύτερο γύρο και η Νίκη ακόμη δεν έχει πατήσει χορτάρι. Στη 14η αγωνιστική θα έπαιζε με τον Αλμωπό Αριδαίας που αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα και στη 15η είχε ρεπό.

Έτσι ο πρώτος της αγώνας για το 2024 θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα και θεωρείται από τους πιο δύσκολους της φετινής χρονιά. Πιο συγκεκριμένα στις 15.00 στο Στάδιο Βοιωτίας θα αντιμετωπίσει τον Λεβαδειακό, ο οποίος έχει χριστεί από πολλούς ως το μεγαλύτερο φαβορί για την άνοδο.

Πάντως μέχρι στιγμής οι «πράσινοι» δεν το έχουν αποδείξει στην πράξη. Διαθέτουν τον υψηλότερο προϋπολογισμό στην κατηγορία, ρόστερ επιπέδου Σούπερ Λιγκ, αλλά αγωνιστικά δείχνουν να μην πατάνε καλά. Μάλιστα, αν δεν είχαν και τη βοήθεια της διαιτησίας, θα βρίσκονταν πιο χαμηλά από τη 2η θέση της βαθμολογίας που κατέχουν αυτή τη στιγμή.

Αυτός ήταν ο λόγος που ο Γιάννης Κομπότης προχώρησε στην αντικατάσταση του Νίκου Νιόπλια με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλου στην τεχνική ηγεσία. Ωστόσο στο ντεμπούτο του ο δεύτερος δεν μπόρεσε να οδηγήσει τον Λεβαδειακό στη νίκη μένοντας στο 0-0 με την Κοζάνη εκτός έδρας.

Πάντως η 15η αγωνιστική κύλησε ευνοϊκά για το βολιώτικο συγκρότημα, αφού κανείς από τους τρεις πρώτους δεν κέρδισε. Εκτός από τον Λεβαδειακό, τόσο η πρωτοπόρος ΑΕΛ, όσο και ο 3ος Μακεδονικός παραχώρησαν ισοπαλίες εντός έδρας με το ίδιο σκορ (1-1 με ΑΕΚ Β’ και Αιολικό αντίστοιχα). Αυτό σημαίνει ότι η Νίκη θα μπορεί να μειώσει τη διαφορά από τις πρώτες θέσεις, αρκεί φυσικά να πάρει το «τρίποντο» στη Λιβαδειά.

Στον αγωνιστικό τομέα η Νίκη θα έχει μια τεράστια απουσία. Ο λόγος για τον Χοσέτε Μιράντα, που βρίσκεται στην Ακτή Ελεφαντοστού για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, γεγονός που «πονοκεφαλιάζει» έντονα τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Το παρήγορο είναι ότι το τελευταίο διάστημα έχει ανεβεί πολύ ο Λάμπρος Πολίτης, ο οποίος φαίνεται ότι θα είναι ο αντικαταστάτης του 25χρονου άσου.

Το σύστημα θα είναι 4-3-3 και η πιθανή σύνθεση της Νίκης θα έχει την ακόλουθη μορφή: Την εστία θα υπερασπιστεί ο Γκαραβέλης ενώ στα μετόπισθεν θα τοποθετηθούν οι Κάσσος (δεξιά), Αναστασίου (αριστερά), Στίκας και Ανδρέου (ή Μπαχανάκ). Στη μεσαία γραμμή θα παίξουν οι Κυριακίδης, Παναγιωτίδης και Γαβριηλίδης, ενώ την επιθετική τριπλέτα θα αποτελέσουν οι Πολίτης (δεξιά), Ριμπέιρο (αριστερά) και Τζιώρας ή Κρητικός (κορυφή).

Για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση η ΚΕΔ/ΕΠΟ όρισε διαιτητή τον Άγγελο Ευαγγέλου, ο οποίος ανήκει στη Σούπερ Λιγκ. Ωστόσο αυτό αντί να χαροποιεί, προβληματίζει ακόμη περισσότερο τους «κυανόλευκους», αφού οι δύο «σφαγιαστικές» διαιτησίες που είχαν εις βάρος τους ήταν από ρέφερι Α’ κατηγορίας. Πιο αναλυτικά η πρώτη ήταν στο ντέρμπι του α’ γύρου με τον Λεβαδειακό στο Πανθεσσαλικό, όπου ο κ. Διαμαντόπουλος στο τέλος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με δύο αποφάσεις του, ενώ η δεύτερη ήταν στην αναμέτρηση εναντίον της ΑΕΛ, όπου ο κ. Μαλούτας και ο βοηθός κ. Νταβέλας να κλείσουν τα μάτια στην κεφαλιά του Κάσσου, στην οποία η μπάλα πέρασε τη γραμμή της εστίας, αλλά το γκολ δεν κατακυρώθηκε.

Και στα δύο παιχνίδια η Νίκη ηττήθηκε με 1-0 και αν είχε αυτούς τους χαμένους βαθμούς, τότε η κατάσταση στην κορυφή θα ήταν διαφορετική. Μένει να δούμε αν ο κ. Ευαγγέλου θα σφυρίξει δίκαια ή θα μιμηθεί το παράδειγμα των προηγούμενων Σουπερλιγκάτων διαιτητών.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι το ντέρμπι της Δευτέρας δεν θα μεταδοθεί από το Action 24, αφού επιλέχθηκε το ΑΕΚ Β’-ΠΑΟΚ Β’. Έτσι όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν το ματς μπορούν να το κάνουν μέσω του διαδικτυακού καναλιού  της Σούπερ Λιγκ 2 (sl2.movie.com) καταβάλλοντας το ποσό των τριών ευρώ.

 

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής στον Βόρειο όμιλο:

Κυριακή 7/1

14.00 Ηρακλής-ΑΕΛ

15.00 Μακεδονικός-Κοζάνη

15.00 Αιολικός-Αναγέννηση Κ.

Δευτέρα 8/1

15.00 Λεβαδειακός-Νίκη

16.00 ΑΕΚ Β’-ΠΑΟΚ Β’

Αλμωπός-Καμπανιακός δ.δ.

Ρεπό: Απόλλων Π.

Share
Ετικέτες: Νίκη Βόλου

Πρόσφατα άρθρα

ΥΠΑΑΤ: Πρόστιμα 130.000 ευρώ σε 12 επιχειρήσεις μετά από ελέγχους σε γαλακτοκομικά και προϊόντα ΠΟΠ

Συνεχίζονται και εντατικοποιούνται οι σαρωτικοί έλεγχοι σε σημεία λιανικής και στα σούπερ μάρκετ αλλά και…

5 Μαρτίου 2024

Έτσι γεννιούνται οι πλανήτες – Απόκοσμες εικόνες 1.600 έτη φωτός από τη Γη

Σε μια από τις μεγαλύτερες έρευνες που έγιναν ποτέ για δίσκους που σχηματίζουν πλανήτες, μια…

5 Μαρτίου 2024

«Αναφορά έλλειψης Φαρμάκου»: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του ΕΟΦ για πολίτες κι επαγγελματίες υγείας

Να γνωστοποιήσουν στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) περιορισμένη διαθεσιμότητα φαρμακευτικών σκευασμάτων, καλεί η διοίκηση του…

5 Μαρτίου 2024

Άργος: Συγκλονίζει η 32χρονη που ξυλοκοπήθηκε από τον σύζυγό της

Συγκλονίζουν τα όσα βίωνε η 32χρονη γυναίκα στα χέρια του συζύγου της στο Άργος. Όπως…

5 Μαρτίου 2024

Κασσελάκης: «Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε» – Πώς αντιδρά στην έρευνα και τι λέει η ΝΔ

Καλωσορίζει την εισαγγελική έρευνα για το πόθεν έσχες του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης,…

5 Μαρτίου 2024

Ανακάλυψε δεινόσαυρο 70 εκατομμυρίων ετών και το κράτησε μυστικό για δύο χρόνια

Μια απίστευτη ανακάλυψη έκανε ένας άνδρας από τη Γαλλία την ώρα που έκανε βόλτα του…

5 Μαρτίου 2024