Τοπικά

Θετικοί στις αλλαγές για τις λαϊκές αγορές κάτοικοι στη Ν.Ιωνία και την Αγριά

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής έρχεται προς συζήτηση την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, στη 1 το μεσημέρι, η τροποποίηση της κανονιστικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου που αφορά στους δρόμους λειτουργίας των λαϊκών αγορών. Ικανοποιημένοι από τον νέο «χάρτη» των λαϊκών αγορών εμφανίζονται κάτοικοι στη Νέα Ιωνία αλλά και στην Αγριά.

Στη δημοτική ενότητα Βόλου προτείνεται η λαϊκή ένδυσης-υπόδησης να λειτουργεί κάθε Τετάρτη, ανά τρίμηνο στην οδό Περραιβού από Αναλήψεως έως Γιάννη Δήμου και στην οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη από Ζάχου έως Βασσάνη. Ακόμη, σύμφωνα με την πρόταση, κάθε Παρασκευή, για όλο το έτος, η λαϊκή ένδυσης –υπόδησης θα λειτουργεί στην οδό Λαχανά από την οδό Αλμυρού έως τη Βότση και στην κάθετη οδό Λήμνου, από Κιλκίς έως Ελασσόνος. Τα οπωρολαχανικά προτείνεται να λειτουργούν κάθε Τρίτη και ανά δύο μήνες στην οδό Ζωοδόχου Πηγής από Ηφαίστου έως Δημητρίου Πολιορκητού και στην οδό Δευκαλίωνος από Αγίου Δημητρίου έως Ορμινίου. Ανά δίμηνο επίσης τα Σάββατα θα λειτουργούν στην οδό Αγίων Αναργύρων από Αλαμάνας έως Σινιώρη, στην οδό Υψηλάντου από Λαρίσης έως Νικηταρά και στην οδό Μαυρογένους από Υψηλάντου έως Γιατράκου (ψάρια).
Θετικοί στην αλλαγή της κανονιστικής απόφασης είναι κάτοικοι στην Αγριά. Ειδικότερα η λαϊκή αγορά ένδυσης υπόδησης της Δευτέρας μεταφέρεται από τη Νέα Ιωνία στην Αγριά. Προτείνεται να λειτουργεί κάθε Δευτέρα στην οδό Αριστοτέλη από Δημητρίου Παραθύρη έως Δώδεκα Αποστόλων και στην κάθετη ανώνυμη οδό μαζί με τη λαϊκή αγορά οπωρολαχανικών. «Θέλουμε να έχει λαϊκή με είδη ένδυσης- υπόδησης στην περιοχή μας. Είμαστε κοντά. Τώρα αν θέλουμε να αγοράσουμε τέτοια είδη πηγαίνουμε στα μάρκετ ή στην αγορά του Βόλου» δήλωσε ο κ. Αποστόλης που μένει στην οδό Αριστοτέλη.
«Δεν θέλουμε να πηγαίνουμε στον Βόλο για να αγοράσουμε ένα ζευγάρι κάλτσες» σημείωσε η κ. Πόπη.

Στη δημοτική ενότητα Νέας Ιωνίας, προτείνει να λειτουργεί κάθε Πέμπτη, ανά τρίμηνο, η λαϊκή αγορά ένδυσης και υπόδησης στο πάρκο της Βαμβακουργίας και στην οδό Φιλαδελφείας από Δορυλαίου έως Τροίας. Επίσης θα λειτουργεί κάθε Σάββατο, όλο τον χρόνο, στο πάρκο της Βαμβακουργίας και συγκεκριμένα στην οδό Μυτιλήνης από Περίνθου έως Τρινόβου, από Μυτιλήνης έως Πόντου και στην οδό Προποντίδος από Μυτιλήνης έως Πόντου.
Ιδιοκτήτης καταστήματος με είδη μαναβικής στην οδό Φιλαδελφείας βλέπει θετικά τις αλλαγές. «Ό,τι πουλάει το δικό μας κατάστημα πωλούσαν και στη λαϊκή με τα οπωρολαχανικά. Καλύτερα να γίνει στην περιοχή λαϊκή με είδη ένδυσης-υπόδησης κάθε Πέμπτη και Σάββατο» ανέφερε. Τις επιφυλάξεις της προκειμένου μην υπάρξει συνωστισμός στην οδό Φιλαδελφείας εξέφρασε η κ. Μαρία που διαμένει στην περιοχή.
«Η οδός Δημοκρατίας θεωρώ ότι δεν είναι ένας δρόμος που βοηθά ιδιαίτερα την ανάπτυξη της λαϊκής αγοράς με τα είδη ένδυσης –υπόδησης. Σίγουρα δεν είναι καλό το ότι φεύγει η λαϊκή αγορά της Δευτέρας από μία συνοικία καθώς την είχαν συνηθίσει οι κάτοικοι. Θα μπορούσε να παραμείνει στη Νέα Ιωνία και να επιλεγεί ένας δρόμος πιο φαρδύς, που δεν θα «κόβει» τη λαϊκή όπως γίνεται με την Αναπαύσεως τη Δευτέρα» δήλωσε η κ. Αναστασία σημειώνοντας ότι υπάρχει χώρος και για περαιτέρω διαβούλευση με τους αρμόδιους προκειμένου να μη μεταφερθεί η λαϊκή της Δευτέρας στην Αγριά. Αναφορικά με τη λαϊκή αγορά των οπωροκηπευτικών την Πέμπτη στη Φιλαδελφείας, ανέφερε ότι είναι ένας δρόμος που βοηθάει τον κόσμο να κάνει τα ψώνια του και πρόσθεσε ότι οι υπόλοιπες αλλαγές είναι σε σωστή κατεύθυνση. «Είναι θετικό να γίνονται αλλαγές ούτως ώστε να μην επιφορτίζονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα ορισμένες συνοικίες με τη λειτουργία των λαϊκών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το