Τοπικά

Θετική στον κορωνοϊό εργαζόμενη στο Γηροκομείο Βόλου – Υποβλήθηκαν σε τεστ οι 125 ηλικιωμένοι του Ιδρύματος

Θετική στον κορωνοϊό διαγνώσθηκε εργαζόμενη στο Γηροκομείο Βόλου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη διοίκηση του Ιδρύματος, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 και αφότου η εργαζόμενη είχε τεθεί προληπτικά σε αργία ήδη από τις 30 Οκτωβρίου 2020 κατόπιν ενημέρωσης ότι στην επιχείρηση που εργάζεται ο σύζυγος της υπήρχαν επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19, υποβλήθηκε σε ταχύρρυθμο τεστ ελέγχου προκειμένου να διαγνωστεί αν είναι θετική ή όχι στον ιό. Το αποτέλεσμα του τεστ εμφανίστηκε ασθενώς θετικό και στην προοπτική εξάλειψης κάθε αμφιβολίας το απόγευμα της ίδιας ημέρας υποβλήθηκε εκ νέου σε μοριακό έλεγχο. Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 αργά το βράδυ το μοριακό τεστ επιβεβαίωσε ότι η εν λόγω εργαζόμενη είναι θετική, οπότε και συνέχισε να βρίσκεται σε αργία σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Επιπροσθέτως, το Ίδρυμα προέβη σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες που επιτάσσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και το μεσημέρι του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου 2020 από τις 12:30 έως και τις 17:30 διενεργήθηκε έλεγχος ταχύρρυθμων τεστ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο σύνολο των εργαζόμενων και στο μεγαλύτερο μέρος των ηλικιωμένων που διαβιούν σε αυτό, ήτοι 125 άτομα συνολικά.

Η διοίκηση του Γηροκομείο διαβεβαιώνει τους πάντες και πρωτίστως τα οικεία πρόσωπα των φιλοξενουμένων, ότι το Ίδρυμα από την Διοίκηση μέχρι τους υπαλλήλους του, σεβόμενο την ιστορία του, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αλλά κυρίως με γνώμονα την αγάπη του για τους ηλικιωμένους, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες πέραν των προβλεπομένων προκειμένου να διασφαλίσει την υγιή διαβίωση τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το