Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μετά τη νέα πορεία κατά της αστυνομικής παρουσίας

Επεισόδια σημειώνονται και πάλι στη Θεσσαλονίκη μετά τη νέα πορεία διαμαρτυρίας από άτομα του αντιεξουσιαστικου χώρου και μέλη συλλογικοτήτων.
Πριν από λίγες ώρες επικράτησε και πάλι ένταση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με τα επεισόδια να εκτυλίσσονται μετά το πέρας της πορείας και να διαρκούν μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου.


Άτομα από το μπλοκ των αναρχικών που κατέληξαν στο ΑΠΘ επιτέθηκαν με πέτρες, μάρμαρα και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από τη Σχολή Γεωπονιας και Δασολογιας.

Τα ΜΑΤ απάντησαν με χειροβομβιδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Νωρίτερα, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, τα άτομα συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία της Καμάρας και λίγο μετά τις 19.30 ξεκίνησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Η διαμαρτυρία έγινε για την εγκατάσταση της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) και την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ.

Επιπλέον, καταγγέλλεται ότι εχθές το βράδυ η αστυνομία έριξε χημικά τη στιγμή που ήταν σε εξέλιξη στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής, η συναυλία του Θανάσης Παπακωνσταντίνου, με παρουσία περίπου 5.000 ατόμων.

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το