Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και χημικά στην αντιφασιστική πορεία

Ένταση στη Θεσσαλονίκη, όταν διαδηλωτές από την αντιφασιστική πορεία συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών. Σημειώνεται ότι στη δυτική Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν δύο αντίπαλες συγκεντρώσεις σε μικρή απόσταση η μία από την άλλη, στη σκιά των επεισοδίων των προηγούμενων ημερών στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών και οι διαδηλωτές διαλύθηκαν στα γύρω στενά. Οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε προσαγωγές. Οι διαδηλωτές κατέλαβαν το ένα ρεύμα κυκλοφορίας και κινήθηκαν προς το δημαρχείο του Παύλου Μελά, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των ακροδεξιών.

Μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης «Ιερός Λόχος» συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Τερψιθέας, στη Σταυρούπολη, ύστερα από σχετικό κάλεσμα.

Ως απάντηση, μέλη συλλογικοτήτων και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς και μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς απηύθυναν κάλεσμα σε “αντιφασιστική” κινητοποίηση, με σημείο συγκέντρωσης το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά. Η οδός Λαγκάδα ήταν κλειστή και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας. Η παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή ήταν ισχυρή για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να έρθουν σε επαφή οι συμμετέχοντες στις δύο κινητοποιήσεις.

Πηγή:kathimerini

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το