Τοπικά

Θερμικά θερμόμετρα, οξύμετρα και χειρουργικές στολές δώρισε το Επιμελητήριο Μαγνησίας στο ΕΚΑΒ

Υγειονομικό υλικό δώρισε στο ΕΚΑΒ το Eπιμελητήριο Μαγνησίας. Με τη δωρεά του επιμελητηρίου οι εργαζόμενοι παρέλαβαν 45 θερμικά θερμόμετρα για τη θερμομέτρηση των ασθενών από απόσταση, 45 παλμικά οξύμετρα για τη μέτρηση της ποσοστιαίας οξυγόνωσης του αίματος και τους παλμούς καθώς και 130 χειρουργικές αδιάβροχες στολές που θα τους προφυλάσσουν κατά την καθημερινή άσκηση των καθηκόντων τους.

“Στις αρχές Απριλίου καταθέσαμε αίτημα στο Επιμελητήριο για τις ανάγκες που υπάρχουν κι άμεσα, μέσα σε διάστημα 10 ημερών, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αριστοτέλης Μπασδάνης και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής ανταποκρίθηκαν και διέθεσαν 4.700 ευρώ για την προμήθεια του αναγκαίου υγειονομικού υλικού” ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Δαρειώτης. Επισήμανε επίσης πως είναι η πρώτη φορά που θεσμικός φορέας, όπως το Επιμελητήριο,  ανταποκρίθηκε στο αίτημα του ΕΚΑΒ,  αναγνωρίζοντας το κοινωνικό του έργο. “Ευελπιστούμε στην ευαισθητοποίηση και άλλων φορέων καθώς οι ανάγκες είναι καθημερινές” πρόσθεσε.

Ο κ. Δαρειώτης σημείωσε ότι 11 εταιρείες και βιομηχανίες έχουν μέχρι σήμερα ανταποκριθεί στα αιτήματα για ενίσχυση των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Μαγνησίας.  “Ελπίζουμε και άλλοι συμπολίτες μας να είναι δίπλα μας. Μπορεί να έχουμε ένα διάστημα “διακοπών”  αλλά δεν ξέρουμε τι θα φέρει ο Σεπτέμβρης και ο Οκτώβρης. Προμηθευόμαστε για να είμαστε πανέτοιμοι. Αν δεν υπήρχαν οι δωρεές κάποιες στιγμές ενδεχομένως να είχαμε και ελλείψεις”.

Από την πλευρά του ο κ. Μπασδάνης ανέφερε ότι το Επιμελητήριο βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων που καθημερινά είναι δίπλα στους πολίτες που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας.  “Τη δομή του ΕΚΑΒ πρέπει να τη στηρίξουμε όλοι.  Ξέρουμε πόσο επικίνδυνο έργο διατελούν.  Πριν λίγο καιρό κάναμε τη δωρεά στο Νοσοκομείο καθώς για εμάς αυτή τη στιγμή προέχει η υγεία των πολιτών και μετά τα οικονομικά ζητήματα”  είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δίνεται πλέον η δυνατότητα στα Επιμελητήρια να μπορούν να επιχορηγήσουν δομές του δημοσίου με ποσοστό 2,5%.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το