Ελλάδα

Θεοφάνεια στη λίμνη του κροκόδειλου

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΥ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
Η παράδοση που θέλει ανήμερα των Θεοφανείων τη ρίψη του σταυρού στο Δήμο Αμαρίου του Ρεθύμνου, να γίνεται στο Φράγμα Ποταμών θα συνεχιστεί και φέτος σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου στο ekriti.gr.
H παρουσία του “Σήφη” του Κροκόδειλου δεν κρίθηκε αποτρεπτική στην συνάντηση μελών του ΟΑΚ (στον οποίο ανήκει η περιοχή), του εφημέριου πατέρα Γεώργιου και του δήμου και αποφασίστηκε να μην αλλάξει τίποτα. Ο δήμαρχος δήλωσε αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, μάλιστα μέχρι στιγμής δήλωση συμμετοχής έχουν υποβάλλει τρεις τολμηροί, οι οποίοι εκτός από το τσουχτερό κρύο, που προβλέπεται εκείνη την ημέρα, θα έχουν να αντιμετωπίσουν και το ερπετό. Οπως είπε ο δήμαρχος, η παρουσία του ανθρώπου τρομάζει το ζώο, οπότε εκτιμάται ότι ο κροκόδειλος θα αποφύγει το σημείο.
Ο κ. Παραδεισανός είπε ότι κανείς στο δήμο του δεν θέλει να απομακρυνθεί το ερπετό, ωστόσο η δημοτική αρχή θα συμμορφωθεί με την όποια απόφαση των επιστημόνων, καθώς οι κροκόδειλοι απαιτούν θερμοκρασία περιβάλλοντος τουλάχιστον 25 βαθμών Κελσίου, την ώρα που στην περιοχή, τα τελευταία 24ωρα, δεν ξεπερνούν τους.
πηγή www.lifo.gr
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το