Ελλάδα

Θεοφάνεια: Παραμένει η απόσταση Κυβέρνησης – Εκκλησίας, ανοίγουν οι ναοί

Σε θρίλερ μέχρι την τελευταία στιγμή εξελίσσεται η κόντρα της κυβέρνησης με την Εκκλησία για τα μέτρα στα Θεοφάνεια. Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται νέα εγκύκλιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δηλώνει τη διάθεσή της να συμπορευτεί με την κυβέρνηση στη μάχη κατά του κορωνοϊού, αλλά διατηρώντας την αρχική απόφαση για άνοιγμα των ιερών ναών τα Θεοφάνεια.

Η Εκκλησία προτίθεται να κάνει πίσω στην απόφασή της για τον αγιασμό των υδάτων αλλά δεν προτίθεται να κάνει το ίδιο με το άνοιγμα των ναών και τα 25 – 50 πιστούς, ανάλογα με τα τετραγωνικά ανά ναό. Αυτό σημαίνει, εκτός απροόπτου, και με βάση τα όσα έχουν δηλώσει τόσο οι υπουργοί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας όσο και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πως οδηγούμαστε σε ρήξη, γεγονός που θα αναγκάσει την Αστυνομία να λάβει όλα τα μέτρα για να μην υπάρξει κινητικότητα στους ναούς.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. αν ανοίξουν οι εκκλησίες τα Θεοφάνεια
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, η Αστυνομία τα Θεοφάνεια, όπως όλα δείχνουν, θα εφαρμόσει ειδικό σχέδιο για να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού. Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., όπως ανέφερε η Μίνα Καραμήτρου, προβλέπει:

-Ελέγχους στις Εκκλησίες
-Αποφυγή συνωστισμών
-Πρόστιμα στους ιερείς και στους πιστούς, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να πάνε στις εκκλησίες

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει, αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, να γίνει μια χαρτογράφηση των ιερών ναών και των Μητροπόλεων που υπάρχουν σε κάθε πόλη για να γίνονται συχνές περιπολίες.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το