Ελλάδα

Θεοδωράκης: Να συγκρουστεί ο Τσίπρας με τον κακό ΣΥΡΙΖΑ

Ðáñïõóéáóç ôïõ íåïõ ðïëéôéêïõ êïììáôïò  Ôï Ðïôáìé áðï ôïí Óôáõñï Èåïäùñáêç Öùôï/×áñçò Ãêéêáò

Την ελπίδα ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα τολμήσει τις επόμενες ώρες να συγκρουστεί με τον κακό εαυτό του κόμματός του και να προχωρήσει σε μία συμφωνία που θα είναι ωφέλιμη για τον ελληνικό λαό, εξέφρασε αμέσως μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας, Εμμανουέλ Μακρόν, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού βρίσκεται στο Παρίσι και το απόγευμα (19:30) θα συναντηθεί και με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν.

Επισήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και κατηγόρησε ακροδεξιούς συμμάχους και αριστερούς ομοϊδεάτες του Αλέξη Τσίπρα, διότι “δημιουργούν συνεχώς καινούργιες ιστορίες, μιλούν για καινούργια προβλήματα τα οποία βέβαια είναι τα παλιά προβλήματα. Είναι η επιστροφή στη θεωρία της ρήξης, η επιστροφή στα κακά σενάρια”.

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:

“Οι δυνατότητες της ελληνικής Oικονομίας είναι τεράστιες. Αυτό είναι το συμπέρασμα και από την σημερινή μου συνάντηση με τον υπουργό Oικονομίας της Γαλλίας, τον φίλο Εμμανουέλ Μακρόν. Μιλήσαμε για τα τεράστια περιθώρια που πραγματικά έχει ο ελληνικός λαός να μπει σε μια πορεία ανάπτυξης. Μιλήσαμε για επενδύσεις, για αποκρατικοποιήσεις, μιλήσαμε για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν στο Δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, τις μεταρρυθμίσεις δηλαδή, που είναι απαραίτητες για να πάρει μπροστά η ελληνική Οικονομία.

Ο κ. Μακρόν είναι ένας γνώστης της ευρωπαϊκής Οικονομίας και μας έδωσε πολύτιμες συμβουλές. Το πρόβλημα της χώρας βέβαια είναι ένα. Ότι για να συμβούν όλα αυτά, για να υπάρχει ανάπτυξη, να υπάρχει μείωση των ανισοτήτων μέσα από την παραγωγή καινούργιου πλούτου, για να υπάρχουν όλα αυτά θα πρέπει πρώτα να λύσουν το μεγάλο πρόβλημα που είναι το πρόβλημα των διαπραγματεύσεων.

Να έχουμε ένα αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις. Δυστυχώς, μαθαίνουμε, ότι στο κυβερνητικό στρατόπεδο οι ακροδεξιοί σύμμαχοι του κ. Τσίπρα, οι ακροαριστεροί ομοϊδεάτες του κ. Τσίπρα, δημιουργούν συνεχώς καινούργιες ιστορίες, μιλούν για καινούργια προβλήματα τα οποία βέβαια είναι τα παλιά προβλήματα. Είναι η επιστροφή στη θεωρία της ρήξης, η επιστροφή στα κακά σενάρια. Ελπίζουμε πως τις επόμενες ώρες ο κ. Τσίπρας θα βρει την τόλμη να συγκρουστεί με τον κακό εαυτό του κόμματός του και να προχωρήσει σε μία συμφωνία που θα είναι ωφέλιμη για τον ελληνικό λαό και θα είναι η έναρξη για να υπάρξει επιτέλους μια ανάπτυξη στη χώρα μας”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το