Τοπικά

«Θεματοφύλακες Συντάγματος» με δράση στη Μαγνησία το 2019

 

Μπορεί οι περισσότεροι να έμαθαν μετά τα γεγονότα στην Πιερία για τη δράση και τα πιστεύω των λεγόμενων «Θεματοφυλακών του Συντάγματος», ωστόσο, η Μαγνησία γνώρισε από πρώτο χέρι τη δραστηριότητά τους, πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν τρεις κάτοικοι του Δήμου Αλμυρού είχαν προκαλέσει επεισόδιο στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού με αφορμή με τη διακοπή παροχής ρεύματος σε σπίτι στη Σούρπη. Μάλιστα όπως ισχυρίστηκαν τότε οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν κατασκευάσει ιστοσελίδα με την επωνυμία Σωματείο Ελλήνων Υποστηρικτών του Συντάγματος (Σ.Ε.Υ.Σ), που εμφανιζόταν να είναι το πρώτο σωματείο στην Ελλάδα το οποίο είχε σαν βάση των ενεργειών του το Σύνταγμα της Ελλάδας και το Άρθρο 120…
Η πανελλαδική (αρνητική) πρωτιά, καθώς μέλη της συγκεκριμένης ομάδας έκαναν το ντεμπούτο τους ως κατηγορούμενοι σε δικαστική αίθουσα της χώρας, σημειώθηκε στις 14 Νοεμβρίου του 2019. Επρόκειτο για μια πολύ φορτισμένη δίκη του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, που περιλάμβανε προπηλακισμούς κατά της έδρας από τρεις κατηγορούμενους, την επίμονη άρνησή τους να καθίσουν στο εδώλιο, μέχρι επεισόδια με τους αστυνομικούς, που τρεις φορές αναγκάστηκαν και χρησιμοποίησαν βία, προκειμένου να απομακρύνουν σηκωτό… έναν 54χρονο από την αίθουσα.
Οι «Θεματοφύλακες» που δεν ήθελαν να καθίσουν με τίποτα στο εδώλιο, αφού όπως έλεγαν δεν αναγνώριζαν την εξουσία του Δικαστηρίου, ήταν τρεις. Ένας 47χρονος κάτοικος της περιοχής Αλμυρού, σωφρονιστικός υπάλληλος, ένας 55χρονος συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, που όταν ήταν εν ενεργεία υπηρετούσε σε Σώμα Ασφαλείας και ένας 54χρονος πρώην ελεύθερος επαγγελματίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Θ» ο 54χρονος και 47χρονος κατηγορούνταν για εξύβριση, απειλή, απείθεια, διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, αλλά και για άρνηση στην υποβολή εγκληματολογικής σήμανσης, με τον 55χρονο να βαρύνεται μόνο με τις τέσσερις πρώτες κατηγορίες, αφού φέρονται να αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα και να φωτογραφηθούν.

Αποκαλούσαν σεκιούριτι και προδότες τους αστυνομικούς
Όπως είχε καταθέσει ο αξιωματικός υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού ενημερώθηκαν στις 13 Νοεμβρίου γύρω στις 8.45 το πρωί, να μεταβούν με περιπολικό στη Σούρπη του Δήμου Αλμυρού, συνοδεύοντας συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, που θα έκοβε το ρεύμα από το σπίτι του 47χρονου, λόγω απλήρωτου λογαριασμού που όπως είχε πει ο κατηγορούμενος ήταν μόνο για έναν μήνα. Το συνεργείο προχώρησε κανονικά στη διακοπή της ηλεκτροδότησης και στο μεταξύ είχε βγει στον δρόμο ο 47χρονος δημόσιος υπάλληλος και πατέρας ανήλικων παιδιών βιντεοσκοπώντας τους αστυνομικούς και τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ με το κινητό του τηλέφωνο.
Ο αστυνομικός αρχικά δεν έδωσε σημασία, αλλά όπως είπε, αντέδρασε, όταν πλησίασε το κινητό στο πρόσωπό του καταγράφοντάς τον.
Τότε έκανε κίνηση με το χέρι του να το απομακρύνει, με τον 47χρονο να το αφήνει από το χέρι και να πέφτει στο οδόστρωμα. Άρχισε να του φωνάζει ότι του χάλασε το κινητό και θα πρέπει να το πληρώσει, με τον αστυνομικό να του αντιτείνει να προχωρήσει, εάν θέλει στην υποβολή μήνυσης εναντίον του.
Το συμβάν φάνηκε να λήγει εκεί, αλλά στις 10.40 το πρωί ο 47χρονος μαζί με τον 54χρονο και τον 55χρονο πήγαν στο Τμήμα και άρχισαν να φωνάζουν, να απειλούν τους αστυνομικούς, ενώ συνεχίζοντας την κατάθεσή του, ο αστυνομικός είπε πως τον έπιασαν από την επωμίδα, χαρακτηρίζοντάς τον προδότη και απειλώντας τον, ότι θα τον τιμωρήσουν, λέγοντας πως είναι κατοχικό όργανο της τάξης, σεκιούριτι και πως δεν αναγνωρίζουν την εξουσία του…

Ενεργοποίηση του Άρθρου 120 του Συντάγματος…
Ο υπεύθυνος του ΔΕΔΗΕΕ στον Αλμυρό ανέφερε πως και στο παρελθόν επιχείρησαν να κόψουν το ρεύμα από το σπίτι του 47χρονου, ο οποίος είχε αρπάξει από τον λαιμό υπάλληλο της επιχείρησης που τον είχε πετύχει τυχαία στον δρόμο.
Στο μεταξύ ο 47χρονος, σύμφωνα με τον υπεύθυνο, είχε καταθέσει κάποια υποτιθέμενα έγγραφα που ισχυρίζονταν πως δεν μπορεί να γίνει η διακοπή στο σπίτι του, γιατί είναι δημόσιο κτίριο, αποτελώντας έδρα πολιτικού σχηματισμού… Σε πολιτικό μανιφέστο εξελίχθηκε στη συνέχεια η απολογία του 47χρονου, ο οποίος ισχυρίστηκε πως είναι πολιτικός εκπρόσωπος του αποκαλούμενου Σωματείου Ελλήνων Υποστηρικτών του Συντάγματος και πως το ρεύμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό και δεν πρέπει να κόβεται.
Ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας αντέτειναν πώς είναι δυνατόν να εργάζεται για ένα κράτος, το οποίο δεν το αναγνωρίζει, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ένταση στη δίκη. Χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας έδρας είχε πει στον κατηγορούμενο ότι δέχεται τα χρήματα που του πληρώνει δύο φορές τον μήνα ένα κατοχικό κράτος και αφού πληρώνεται τον μισθό του κάνει πολύ μεγάλη επανάσταση…
Ο 54χρονος ισχυρίστηκε πως από τις 24 Νοεμβρίου του 2011 έχει διαπραχθεί με την ψήφιση του πρώτου μνημονίου το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, με κατηγορούμενους 173 βουλευτές και έχει ενεργοποιηθεί το άρθρο 120 του Συντάγματος, που αναφέρει μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι οι πολίτες έχουν την αρμοδιότητα να επαναφέρουν την έννομη τάξη με κάθε μέσο.

«Είμαι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και είστε προδότες»…
Το παραλήρημά του συνεχίστηκε, καθώς επιτέθηκε κατά του δικαστηρίου με εκφράσεις του τύπου «είστε πρώην αρχή, έχουμε κατοχή στη χώρα, είστε προδότες και εκτελείτε προδοτικές εντολές, είμαι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εγώ είμαι ο εντολέας σας» και άλλα παρόμοια. Ο δικαστής διέταξε την απομάκρυνσή του από την αίθουσα, με τον 54χρονο να απομακρύνεται βίαια από τρεις αστυνομικούς, φωνάζοντας προς τον εισαγγελέα και τον δικαστή, πως είναι «έκπτωτοι, κατοχικοί και προδότες…».
Τελευταίος απολογήθηκε ο 55χρονος, συνταξιούχος, που υποστήριξε πως το συμβάν ήταν κατασκευασμένο από την Αστυνομία και πως απαγορεύεται να κόβεται το ρεύμα.

Τους έστειλαν στη φυλακή
Βαρύς είχε πέσει ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τους τρεις «Θεματοφύλακες» με τον εισαγγελέα να προτείνει την ενοχή τους και το δικαστήριο να τους επιβάλει συνολική ποινή φυλάκισης 60 ημερών χωρίς αναστολή, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στις φυλακές Δομοκού.
Τότε ο 55χρονος, στο άκουσμα της ποινής απευθύνθηκε στο δικαστήριο, λέγοντας πως ο ηλικιωμένος πατέρας του έχει άνοια και ποιος θα τον φροντίζει τώρα που θα λείπει… με τον εισαγγελέα να του ανταπαντά πως αυτό έπρεπε να το σκεφθεί νωρίτερα.
Να σημειωθεί πως σε περίπτωση που καταδικάζονταν πάνω από δύο μήνες, θα είχαν βάσει του Ποινικού Κώδικα δικαίωμα άσκησης έφεσης, ενώ από 10 ημέρες φυλακή μέχρι έναν μήνα, για κάθε κατηγορία, η εκτέλεση της ποινής ήταν άμεση, χωρίς τη δυνατότητα έφεσης από μέρους τους και ως εκ τούτου να παρέμεναν ελεύθεροι.
Στο μεταξύ την επόμενη ημέρα (15 Νοεμβρίου 2019) οι τρεις «Θεματοφύλακες» είχαν ζητήσει μέσω συνηγόρου να ανασταλεί η ποινή φυλάκισης η οποία τους επιβλήθηκε για εξύβριση, απειλή, απείθεια, διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας. Το αίτημά τους, ωστόσο, δεν έγινε αποδεκτό, καθώς η διαδικασία εκτέλεσης της ποινής τους είχε ξεκινήσει. Στο αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης ποινής ο 47χρονος επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους (είχε σύζυγο και δύο ανήλικα τότε παιδιά) και ο 55χρονος συνταξιούχος προβλήματα υγείας.
Οι τρεις, αφού εξέτισαν την ποινή τους αποφυλακίστηκαν, με τον 47χρονο να επιστρέφει στην υπηρεσία του, όπου εργάζεται μέχρι και σήμερα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές, με κάποιο νέο επεισόδιο. Επίσης ο 54χρονος έχει φύγει από την περιοχή, καθώς καταγόταν από πόλη της Ηπείρου, ενώ και ο 55χρονος έχει αποσυρθεί χωρίς να ασχολείται, σύμφωνα με πληροφορίες, με τις παραπάνω δραστηριότητες που του στέρησαν την ελευθερία του για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το