Τοπικά

Θα το «τσικνίσουν» οι Βολιώτες

Θα τηρήσουν το έθιμο οι Βολιώτες και θα το «τσικνίσουν» και φέτος, πρώτη χρονιά μετά την υγειονομική κρίση και χωρίς περιορισμούς. Οι κρατήσεις σε ψητοπωλεία και ταβέρνες έχει αρχίσει με λίγα τραπέζια να παραμένουν αδιάθετα, ενώ οι παραγγελίες άρχισαν από χθες και σήμερα αναμένεται να κορυφωθεί η κίνηση στα κρεοπωλεία. Πάντως ενώ η κίνηση είναι αυξημένη, οι καταναλωτές παραγγέλνουν λιγότερα κρέατα και κατά συνέπεια δαπανούν λιγότερα χρήματα από ό,τι τις προηγούμενες χρονιές.

Ο κ. Τρύφωνας Κόγιας, που διατηρεί κρεοπωλείο και ψητοπωλείο, τόνισε πως οι παραγγελίες άρχισαν από χθες και η κίνηση θα κορυφωθεί σήμερα με τους πελάτες της τελευταίας στιγμής, συνιστώντας υπομονή στον κόσμο που θα πάει να παραλάβει τις παραγγελίες.
«Η κίνηση είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι, ενώ οι παραγγελίες για το σπίτι, όπου θα μαζευτούν παρέες για να το «τσικνίσουν», είναι σε ίδιες αριθμό, αλλά με λιγότερα είδη» επισήμανε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τιμές είναι λίγο αυξημένες σε σχέση με πέρσι, ενώ φέτος οι ποσότητες είναι μικρότερες σε σχέση με πέρσι.
Όσον αφορά στις προτιμήσεις του κόσμου, αυτές είναι «σουβλάκια, μπιφτέκια, λουκάνικα και γενικά ό,τι κρεατικό που ψήνεται στα κάρβουνα».
Για το ψητοπωλείο, που λειτουργεί ακριβώς δίπλα από το κρεοπωλείο, ο κ. Τρύφωνας Κόγιας τόνισε πως οι παραγγελίες άρχισαν από προχθές και η κίνηση κυμαίνεται στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, ενώ οι προτιμήσεις των πελατών είναι η σούβλα.
Από την πλευρά του ο κ. Παναγιώτης Σιάπας, που διατηρεί κρεοπωλείο και μαγειρείο, ανέφερε πως ήδη άρχισαν οι παραγγελίες και η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα.
«Στις παραγγελίες υπάρχει πτώση και αυτό είναι λογικό μιας και ο κόσμος δυσκολεύεται πολύ και είναι «μαγκωμένος». Ο αριθμός των πελατών παραμένει ο ίδιος με πέρσι, αλλά θα ξοδέψουν λιγότερα χρήματα, αγοράζοντας λιγότερα είδη κρεάτων για ψήσιμο».
Όσον αφορά στις τιμές, αυτές είναι σταθερές και ίδιες με πέρσι, από τον Μάρτιο που υπήρξε μία αύξηση λόγω της ενεργειακής κρίσης.
Τέλος στην κορυφή των προτιμήσεων, όπως σημείωσε, είναι τα σουβλάκια, το κεμπάπ, τα παϊδάκια κοτόπουλο, λουκάνικο κ.λπ.
Ο κ. Κώστας Στατήρας, που διατηρεί ψητοπωλείο στις Μικροθήβες, επισήμανε πως οι κρατήσεις άρχισαν από προχθές και μέχρι χθες το μεσημέρι είχαν απομείνει ελάχιστα τραπέζια αδιάθετα, τα οποία αναμένεται να γεμίσουν και αυτά.
«Το μαγαζί θα είναι γεμάτο. Ο κόσμος βγαίνει κι αυτό έχει φανεί από το καλοκαίρι. Βέβαια δυσκολεύεται πολύ» επισήμανε, προσθέτοντας πως οι τιμές είναι στα περσινά επίπεδα. «Προσπαθούμε να συγκρατήσουμε όσο μπορούμε τις τιμές, αν και το κρέας έχει ακριβύνει» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως την τιμητική τους έχουν την Τσικνοπέμπτη το αρνί, το κοκορέτσι και οι σούβλες.
Ο κ. Βασίλης Σουγγάρης, από την ταβέρνα «Θεολόγης», η οποία έκλεισε 30 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, είπε πως την Τσικνοπέμπτη αλλάζει το μενού, μιας και την τιμητική τους έχουν αυτά που προτιμούν οι πελάτες, όπως είναι τα ψητά, τα παϊδάκια, το πρόβειο κ.λπ.
«Παρόλο που το κόστος έχει ανέβει πολύ, έχουμε κρατήσει τις τιμές στα ίδια επίπεδα με πέρσι» τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως οι κρατήσεις άρχισαν από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και το μαγαζί έχει γεμίσει ήδη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το