Αθλητισμός

Θ. Μακρής: Βαδίζουμε στα τυφλά

Στον Ολυμπιακό Βόλου συνεχίζουν να περιμένουν, όπως και όλες οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, την επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις και στη συνέχεια την έναρξη του πρωταθλήματος. Ωστόσο, όλα είναι ανοιχτά, όσο η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων δεν ανάβει το «πράσινο φως».

Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico» ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Θωμάς Μακρής, ο οποίος τόνισε τα εξής:

Για το πως βιώνουν στον Ολυμπιακό την αγωνιστική απραξία τόσων μηνών: «Είναι μία περίεργη κατάσταση αυτό που ζούμε τόσο καιρό, να μην γνωρίζουμε πότε κι αν θα αρχίσει το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ και φυσικά πότε θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις. Βαδίζουμε στα τυφλά. Ενέργειες γίνονται, αλλά δεν υπάρχει αποτέλεσμα.

Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη. Είμαστε εδώ και πολλούς μήνες χωρίς επίσημο παιχνίδι. Πρόσφατα ξεκίνησε η Σούπερ Λιγκ 2 και εδώ είμαι αντίθετος, καθώς θα έπρεπε να είχε αρχίσει μαζί και η Φούτμπολ Λιγκ, διότι υπάρχει ενιαίος συνεταιρισμός. Πιστεύω, πως οι χειρισμοί ήταν λάθος, αλλά υπάρχουν τα περιθώρια να διορθωθεί η κατάσταση και αναμένουμε».

Για το αν είναι λάθος να μπαίνει και η Γ’ Εθνική στην «εξίσωση» με το αίτημα της Φούτμπολ Λιγκ για επιστροφή στην κανονικότητα: «Όντως η Γ’ Εθνική κατηγορία λογίζεται ως ερασιτεχνική κατηγορία, αλλά και εκεί υπάρχουν αμειβόμενοι ποδοσφαιριστές και προπονητές, στις περισσότερες ομάδες. Υπάρχουν έξοδα και δεν μπορεί αυτό να το αμφισβητήσει κανείς.

Όλο το ποδόσφαιρο περιστρέφεται γύρω από του Λοιμωξιολόγους και τις αποφάσεις που θα πάρουν. Πιστεύω να δοθεί άμεσα λύση για όλες τις ομάδες.

Αναρωτιέμαι, πως είναι δυνατόν σ’ ένα γήπεδο να γίνεται η διάδοση του κορωνοϊού και στη καθημερινότητά μας, να υπάρχει συνωστισμός στις τράπεζες, στα σούπερ μάρκετ, στα καταστήματα, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και ο ιός να μην μεταδίδεται σ’ αυτούς τους χώρους».

Για την αναδιάρθρωση που προανήγγειλε ο Λυτέρης Αυγενάκης και πως μπορεί να διεξαχθεί η Φούτμπολ Λιγκ: «Η αναδιάρθρωση με βρίσκει σύμφωνο, όσον αφορά το κομμάτι που έχει να κάνει με το ξεκαθάρισμα των ομάδων και ποιες μπορούν να μετέχουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. «Όχι» σε ομάδες «φαντάσματα» και «φωτοβολίδες», δύο τριών χρόνων και στη συνέχεια να εξαφανίζονται.

Θα πρέπει να υπάρχουν πραγματικές ΠΑΕ, οι οποίες θα μπορούν να ανταποκριθούν και να λειτουργήσουν σωστά. Από εκεί και πέρα, δεν έχει γίνει γνωστό, πως θα γίνει η ενιαία Β’ Εθνική, αν θα είναι ένας όμιλος ή δύο. Αλλάζει το μετοχικό κεφάλαιο, τα οικονομικά στοιχεία για τις ΠΑΕ θα είναι διαφορετικά και θα είναι μία διαφορετική κατάσταση.

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό Βόλου ήδη έχουμε κάνει τον προγραμματισμό μας και είμαστε πολύ κοντά σ’ αυτά που ζητεί η πολιτεία, ούτως ώστε η επόμενη μέρα να βρει την ομάδα στη νέα κατηγορία, την οποία δικαιούμαστε. Γιατί όταν κατακτήσαμε τον πρωτάθλημα στη Γ’ Εθνική επί της ουσίας δεν ανεβήκαμε κατηγορία.

Θεωρητικά η απόφαση της ΕΠΟ θα είναι για δύο ομίλους και όποιος μπορεί θα συμμετάσχει. Εμείς είμαστε έτοιμοι και  θέλουμε να γίνει το πρωτάθλημα, γιατί πιστεύουμε στην ομάδα μας και μπορούμε να βγούμε πρωταθλητές.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τί θα ισχύσει με την αναδιάρθρωση»

Για το πόσο καιρό χρειάζεται για να προετοιμαστεί η ομάδα και να είναι έτοιμη για το πρωτάθλημα: «Η επανέναρξη των προπονήσεων θα είναι ακόμη πιο δύσκολη από την προηγούμενη καραντίνα. Οι ποδοσφαιριστές απέχουν από επίσημα παιχνίδια εδώ και ένα χρόνο, ενώ έχουν να προπονηθούν ομαδικά εδώ και τρεις μήνες. Είναι τελείως διαφορετικό να προπονείσαι μόνος σου. Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού γυμνάζονται ατομικά και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Όμως αυτό δεν αρκεί. Θα χρειαστεί πάνω από έναν μήνα για να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές να βρουν ρυθμό. Στο τελευταίο φιλικό με την Παναχαϊκή είχαμε δείξει έτοιμοι για το πρωτάθλημα, αλλά μετά τη διακοπή πήγαν όλα πίσω».

Για τα όσα ακούγονται και έχουν σχέση με τις εκλογές του Ερασιτέχνη:

«Ζούμε σε μια κοινωνία και ακούγονται πολλά για την ομάδα. Πιστεύω ότι όλοι όσοι αγαπούν τον Ολυμπιακό θα πρέπει να ασχολούνται μόνο με τον σύλλογο, να είμαστε ενωμένοι, αγαπημένοι και να κοιτάζουμε ο Ολυμπιακός να αποπνέει υγεία.

Αυτοί που βρίσκονται στη διοίκηση του Ερασιτέχνη αγαπούν τον Ολυμπιακό και στις δύσκολες στιγμές, το 2106, όταν δεν υπήρχε ομάδα ήταν δίπλα στο σύλλογο. Μαζί με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο έβαλαν και πάλι στην ομάδα στις ράγες. Ο κόσμος αφουγκράζεται, βλέπει, έχει κρίση και αποφασίζει.

Έχουν δώσει και την ψυχή τους στην ομάδα, βρίσκονται καθημερινά δίπλα στον Ολυμπιακό και οι όποιες διαφωνίες λύνονται στο πλαίσιο της οικογένειας».

Για το αν υπάρχει ενημέρωση από τη διοργανώτρια για το θέμα της Φούτμπολ Λιγκ: «Επίσημα δεν έχουμε κάτι. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στους ποδοσφαιριστές, όχι μόνο αγωνιστικό, αλλά και ψυχολογικό. Εκεί πάνω πρέπει να εστιάσουμε. Πίσω από έναν ποδοσφαιριστή υπάρχει η οικογένεια, η καριέρα η ίδια η ύπαρξή του.

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμη. Θα πρέπει άμεσα να επιστρέψουμε στις προπονήσεις για να επισπευστεί η έναρξη του πρωταθλήματος μέσα 15 μέρες, αν καθυστερήσουμε κι άλλο. Θα είναι βέβαια εγκληματικό για τις ομάδες…».

Για τις ομάδες που σκέφτονται να δώσουν κάποιους παίκτες δανεικούς σε συλλόγους της Σούπερ Λιγκ 2, αν δεν αρχίσει η Φούτμπολ Λιγκ: «Με βρίσκει σύμφωνο να δοθούν παίκτες δανεικοί στη Σούπερ Λιγκ 2, αν δεν γίνει το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ. Για έναν ποδοσφαιριστή η παρατεταμένη αγωνιστική απραξία εγκυμονεί κινδύνους. Αν ια ομάδα Σούπερ Λιγκ 2 ζητήσει κάποιον ποδοσφαιριστή, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί για τρεις μήνες, εφόσον δεν υπάρξει επανεκκίνηση στη Φούτμπολ Λιγκ, δεν είμαστε αντίθετοι να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε πολλές ομάδες υπάρχει αυτή η συζήτηση. Οι ξένοι ποδοσφαιριστές, για παράδειγμα, προέρχονται από πρωταθλήματα στα οποία αγωνίζονταν και ξαφνικά βιώνουν μια κατάσταση πρωτόγνωρη και δεν μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Υπάρχουν κρούσεις σε πολλές ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ και θα πρέπει να το δούμε όλοι θετικά».

Για το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, τον Χερμάν Ερέρα: «Τον Ερέρα τον έχουμε δει μόνο σε βίντεο. Δεν προλάβαμε να τον δούμε σε κάποια προπόνηση. Είναι γρήγορος και ποιοτικός ποδοσφαιριστής και έχει την ικανότητα να παίξει σε πολλές θέσεις. Οι ξένοι που έχουμε είναι ποιοτικοί. Θα δούμε τις επόμενες μέρες τί κινήσεις θα κάνουμε ως ομάδα κι αν θα μπούμε σε διαδικασία να βοηθήσουμε κάποιους παίκτες να πάρουν παιχνίδια με άλλες ομάδες και να επιστρέψουν στον Ολυμπιακό, αν δεν γίνει το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.

Όσον αφορά τον Ντα Κάμπο, ήταν επιτυχία της διοίκησης η ανανέωση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή για ένα χρόνο. Είναι εξαιρετικός παίκτης και χαρακτήρας και από την πρώτη μέρα που ήρθε στην ομάδα, μέλημά μας ήταν να επεκταθεί η συνεργασία».

Για το προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού: «Ο χώρος που στεγάζεται το προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού Βόλου στον Άγιο Γεώργιο Φερών ήταν ένα χωράφι και πλέον αποτελεί κόσμημα για την περιοχή. Βελτιώνονται καθημερινά οι εγκαταστάσεις και θα το ζήλευαν πολλές επαγγελματικές ομάδες».

Για το πως βλέπει τον Βόλο, που αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ: «Είναι διαφορετική ομάδα σε σχέση με πέρυσι, όσον αφορά το «χτίσιμό» της. Αγωνιστικά σε κάποια παιχνίδια έδειξε πως είναι χειρότερη της περσινής ομάδας, σε κάποια άλλα έδειξε πως πατάει πολύ καλύτερα. Υπάρχουν μεταπτώσεις, όσον αφορά την απόδοσή της. Παιχνίδια που θεωρητικά έπρεπε να τα είχε πάρει, δεν τα κέρδισε. Για να κάνει την υπέρβαση και να μπει στην εξάδα. Έχει όμως ένα δυνατό ρόστερ, καλύτερο από πολλές ομάδες που είναι χρόνια στη Σούπερ Λιγκ».

Για το ΕΑΚ Βόλου: «Θα ήθελα το ΕΑΚ να είναι η έδρα του Ολυμπιακού. Σ’ αυτό το γήπεδο μεγάλωσαν πολλές γενιές ποδοσφαιριστών που συνέδεσαν το όνομά τους με τον σύλλογο. Κάποια στιγμή θα πρέπει ο Ολυμπιακός να επιστρέψει στο σπίτι του.

Μας έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Βόλο το γήπεδο της Νεάπολης, που θα είναι και φέτος η έδρα του Ολυμπιακού».

Για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2: «Όπως βλέπω το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 και επειδή έχω παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια, θα τολμήσω να πω πως ο Ολυμπιακός, βάσει του έμψυχου δυναμικού και αυτό που παρουσίασε στα φιλικά παιχνίδια, θα ήταν σίγουρα στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας».

Για το αν θα έρθουν στην ομάδα κάποιοι παίκτες, ως δανεικοί: «Με την ΑΕΛ υπάρχει συζήτηση για κάποιους παίκτες, οι οποίοι μπορεί να έρθουν στον Ολυμπιακό, αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Γνωρίζουμε ποιους παίκτες θέλουμε να εντάξουμε στο ρόστερ, εφόσον ανάψει το «πράσινο φως» για την έναρξη της Φούτμπολ Λιγκ».

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΚΗΔΕΙΑ ΒΑΪΟ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ

Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, αδελφό, παππού, προπάππο και θείο ΒΑΪΟ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ Ετών 94 κηδεύουμε…

24 Δεκεμβρίου 2023

Προσοχή στις απάτες την περίοδο των εορτών – Συμβουλές της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου

  Οι γιορτές έφτασαν, τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι περισσότεροι καταναλωτές, επιλέγουν να κάνουν τις…

24 Δεκεμβρίου 2023

6ο Volos Santa Run για ενίσχυση ιδρυμάτων

  Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου, η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, με…

24 Δεκεμβρίου 2023

«Ο Μύλος και Εσείς» – Περιοδική έκδοση της Loulis Food Ingridients

  Η περιοδική ενημερωτική έκδοση της Loulis Food Ingridients «Ο Μύλος και Εσείς» κυκλοφόρησε. Σημειώνει,…

24 Δεκεμβρίου 2023

Θα έριχναν στην αγορά χιλιάδες δόσεις κοκαΐνης αξίας 100.000 ευρώ – Κατασχέθηκε ένα κιλό κοκαΐνης στο Σέσκλο

  Τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης στη Μαγνησία κατάσχεσαν προχθές το βράδυ στο Σέσκλο, αστυνομικοί του…

24 Δεκεμβρίου 2023

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Κυριακής 24/12

Το σημερινό πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων έχει ως εξής: ΕΡΤ 3 15.00 Ολυμπιακός-Απόλλων Π. -Ζ-…

24 Δεκεμβρίου 2023