Πολιτισμός

Με τέσσερα τμήματα για παιδιά και ενήλικες ξεκινά η νέα χορευτική περίοδος για το Ορμίνιο Πορταριάς

Ξεκινά η νέα χορευτική περίοδος 2016 – 2017 για το «Ορμίνιο» Πορταριάς. Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου με τη μεγάλη ιστορία του, συνεχίζει ανανεωμένο στα μονοπάτια της παράδοσης και καλεί μικρούς και μεγάλους, έμπειρους και αρχάριους χορευτές, να συμμετέχουν σ’ αυτό το όμορφο ταξίδι με χορούς απ’ όλη την Ελλάδα, από τη Θράκη και το Πόντο μέχρι την Κρήτη και την Κύπρο.
Στον Σύλλογο λειτουργούν δύο παιδικά τμήματα και δύο ενηλίκων: Το πρώτο τμήμα για παιδιά από 4 μέχρι 7 ετών θα έχει μάθημα κάθε Σάββατο στις 5-6 μμ και το δεύτερο τμήμα για παιδιά από 8 έως 12 ετών κάθε Σάββατο 6-7μμ, ενώ τα τμήματα ενηλίκων κάθε Τετάρτη 9-10μμ και κάθε Σάββατο 7-8μμ. Όλα τα μαθήματα θα γίνονται στο Πνευματικό Κέντρο Πορταριάς.
Στα παιδικά τμήματα γίνεται εκμάθηση των βημάτων του χορού, ενώ παρέχεται γενική γνώση του Ελληνικού Λαϊκού Παραδοσιακού Πολιτισμού μέσα από παιγνιώδεις μορφές και διάφορα βίντεο, με σκοπό τη γνωριμία με τα ελληνικά παραδοσιακά όργανα. Επίσης, παρέχεται μουσικοκινητική αγωγή και άλλες μορφές διδασκαλίας, χωρίς τα μαθήματα να απομακρύνονται από το βασικό αντικείμενο που είναι ο χορός.

14446249_10209053490148727_1447233643_o
Στη διάρκεια της χρονιάς, το χορευτικό του Συλλόγου θα συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ εντός και εκτός Βόλου, και επίσης θα οργανωθούν εκδρομές και επισκέψεις που επίκεντρο θα έχουν τον πολιτισμό και την παράδοση καθώς και τη δημιουργία ομαδικού πνεύματος.
«Ο χορός ξεκινάει από τα δάχτυλα και ακουμπάει την ψυχή μας», λέει ο νέος χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου κ. Μούτος Κωνσταντίνος ( Καθηγητής φυσικής αγωγής με ειδικότητα στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς – μουσικός) και υπόσχεται ένα υπέροχο ταξίδι στους χορούς, τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το