Κόσμος

Τέλος οι διακοπές για τον Ομπάμα -Θα μιλήσει στο Σικάγο

Οι παρατεταμένες διακοπές του Μπαράκ Ομπάμα, που ξεκίνησαν με την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, φτάνουν στο τέλος τους.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ επιστρέφει στο Σικάγο τη Δευτέρα, για να παραστεί στην πρώτη δημόσια εκδήλωση από τότε που τον διαδέχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ. Η σιωπή που είχε τηρήσει μετά την ορκωμοσία θα τερματιστεί με μία σειρά εκδηλώσεων τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.

Ο Ομπάμα θα ξεκινήσει με την ομιλία του σε φοιτητές του Πανεπιστημίου του Σικάγο τη Δευτέρα και θα ακολουθήσει μία τελετή απονομής βραβείων στη Βοστόνη, και μία σειρά δημόσιων τοποθετήσεων και ομιλιών επί πληρωμή στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και εμφάνιση στο Βερολίνο, δίπλα στην Ανγκελα Μέρκελ.

Ομως, σύμφωνα με τους New York Times, θα απογοητευθούν όσοι υποστηρικτές του Ομπάμα περιμένουν από εκείνον να απαντήσει στις κατηγορίες του Τραμπ, αλλά και τις αποφάσεις που ανατρέπουν τα όσα είχε εφαρμόσει ο πρώην πρόεδρος. Σύμφωνα με άτομα του στενού του κύκλου, που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα, ο Ομπάμα δεν σκοπεύει να απαντήσει στον Τραμπ για τις επιλογές του στη μετανάστευση, το σύστημα υγείας, την εξωτερική πολιτική ή το περιβάλλον σε κάποια από αυτές τις δημόσιες εμφανίσεις του.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το