Τοπικά

Τελεσίγραφο για ανάδειξη νέου πρύτανη αλλιώς ξανά εκλογές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

 

Ορατή είναι πλέον η προοπτική διενέργειας νέων εκλογών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τόσο για τα εσωτερικά όσο και τα εξωτερικά μέλη, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει αναδειχτεί πρύτανης από το συμβούλιο διοίκησης το οποίο εξελέγη στα τέλη του Οκτωβρίου.
Η εγκύκλιος που εστάλη από τον γενικό γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Ζώρα προς το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αναφέρει ουσιαστικά πως αν μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου δεν έχουν επιλεγεί τα πέντε εξωτερικά μέλη, ώστε στη συνέχεια να εκλεγεί πρύτανης, τότε θα πρέπει να γίνουν ξανά εκλογές στο Πανεπιστήμιο οι οποίες θα αφορούν τόσο τα έξι εσωτερικά όσο και τα πέντε εξωτερικά μέλη.
Σήμερα μάλιστα συνεδριάζει η σύγκλητος του Πανεπιστημίου για να συζητήσει σχετικά το όλο θέμα. Η θητεία του νυν πρύτανη κ. Ζήση Μαμούρη ολοκληρώνεται στα τέλη του τρέχοντος μηνός.
Οι εκτιμήσεις των πανεπιστημιακών αναφέρουν πως αφού δεν βρέθηκε κοινή συνισταμένη μεταξύ των έξι εκλεγμένων εδώ και τρεις μήνες, πώς μπορεί να βρεθεί λύση μέσα στο επόμενη δεκαήμερο; Γι’ αυτό θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα οδηγηθούμε ξανά σε εκλογές.
Σημειώνεται πως στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου είχαν διεξαχθεί οι εκλογές για την ανάδειξη των έξι εσωτερικών μελών οι οποίοι με τη σειρά τους θα έπρεπε να εκλέξουν τα πέντε εξωτερικά μέλη, ώστε να σχηματιστεί το 11μελές συμβούλιο διοίκησης το οποίο θα εξέλεγε τον πρύτανη. Οι έξι, όμως, εκλεγμένοι καθηγητές δεν συμφώνησαν ποτέ στα πέντε εξωτερικά μέλη. Μόνο εξωτερικό μέλος που εξελέγη από τους έξι ήταν ο Βολιώτης αστροφυσικός που ζει στο Παρίσι κ. Πράντζος.
Έτσι εδώ και τρεις μήνες το Πανεπιστήμιο σε αρκετά θέματα που έχουν να κάνουν με τον μακροπρόθεσμο ορίζοντα είναι ουσιαστικά ακυβέρνητο.
Παρόμοια κατάσταση τέλματος λόγω μη συμφωνίας των έξι εκλεγμένων μελών ΔΕΠ παρατηρείται και σε άλλα ΑΕΙ.
Το τελεσίγραφο του υπουργείου Παιδείας για διεξαγωγή νέων εκλογών αν δεν καταλήξουν στα πέντε εξωτερικά μέλη, δημιουργεί αναμφίβολα εντελώς νέα δεδομένα.
Και βέβαια το ερώτημα είναι αν θα είναι ξανά υποψήφιοι και αυτοί που δεν εξελέγησαν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το