Τοπικά

ΤΕΕ: Ανησυχία για τυχόν απόρριψη της προσφυγής ενάντια στις αυξήσεις εισφορών

ΤΕΕ

Διευκρινίσεις σχετικά με τα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση του (117/2015), απέρριψε την προσφυγή του ΤΕΕ ενάντια στις αυξήσεις εισφορών του ΕΤΑΑ- ΤΣΜΕΔΕ, ζητεί η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας με επιστολή της προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – Πρόεδρο του ΤΕΕ Χρήστο Σπίρτζη.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η απόρριψη έγινε για τυπικούς λόγους, ενώ η απόφαση δεν έχει αναρτηθεί ακόμα στην ιστοσελίδα του ΣτΕ. Στην επιστολή της Δ.Ε. του ΤΕΕ προς τον κ. Σπίρτζη, η οποία κοινοποιείται και στους βουλευτές Μαγνησίας, αναφέρονται τα ακόλουθα:
“Απευθυνόμαστε σε εσάς, με τη διττή μέχρι στιγμής ιδιότητα σας, του Αναπληρωτή Υπουργού και του Πρόεδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, προκειμένου να μας ενημερώσετε επίσημα, αν όντως έχει εκδοθεί η συγκεκριμένη απόφαση και αν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες, τι προτίθεστε να πράξετε από εδώ και πέρα.

Αντιλαμβάνεστε ότι μόνο με νομοθετική ρύθμιση μπορεί να αντιμετωπιστεί η άποψη με την που αποφάνθηκε το ΣτΕ, η οποία ουσιαστικά δίνει το «πράσινο φως» να ισχύσουν οι αυξήσεις των εισφορών των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ, που η ανάλγητη διοίκησή του αυθαίρετα αποφάσισε.

Γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα, πως η ισχύ της απόφασης για αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ, δημιουργεί τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα στους χιλιάδες μηχανικούς της χώρας, οι οποίοι, σύμφωνα και με όσα έχετε υποστηρίξει όλα αυτά τα χρόνια, βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής.

Επειδή η πληροφορία που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο για απόρριψη της προσφυγής του ΤΕΕ, έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους μηχανικούς όλης της χώρας, θα σας παρακαλούσαμε άμεσα να μας διευκρινίσετε:

α) Αν όντως έχει εκδοθεί απόφαση από το ΣτΕ.
β) Τι προτίθεστε να πράξετε στο άμεσο μέλλον, αν υπάρξει επικύρωση για αυξήσεις των εισφορών των μηχανικών στο ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ;

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το