Αθλητισμός

Τάσος Δεληζήσης: Η αγάπη για το ποδόσφαιρο έγινε μελαγχολία

«Το ποδόσφαιρο είναι μία γιορτή, αλλά για μας τους παράγοντες η αγάπη για το ποδόσφαιρο έγινε μελαγχολία», τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον απερχόμενο πρόεδρο της Δήμητρας Τάσο Δεληζήση και είναι χαρακτηριστικά σχετικά με το οικονομικά κάθε ερασιτεχνικού σωματείου, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει ότι μόνος δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος για μία ακόμη χρονιά στη Γ’ Εθνική.

Μετά από δύο πετυχημένες σεζόν στη Γ’ Εθνική όπου με το «σπαθί» της παρέμεινε στην κατηγορία, η Δήμητρα Ευξεινούπολης βρίσκεται στα πρόθυρα να μη δηλώσει συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα, αφού παραμένει «ακέφαλη» διοικητικά.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 89,5 και στον διευθυντή της «Θ» Ευθύμη Χούτα ο απερχόμενος πρόεδρος Τάσος Δεληζήσης τόνισε ότι αδυνατεί να αναλάβει και πάλι το οικονομικό βάρος, ζητώντας βοήθεια. Αν αυτή δεν έρθει τότε η προοπτική να παίξουν οι «πράσινοι» στην Α’ ΕΠΣΘ, χωρίς τον ίδιο στη διοίκηση, θα είναι πολύ πιθανή.

Σχετικά με την κατάσταση στη Δήμητρα και αν ο ίδιος είναι διατεθειμένος να ηγηθεί νέας προσπάθειας, είπε: «Δυστυχώς, μόνο στη Σούπερ Λιγκ υπάρχουν χρηματοδοτήσεις και γίνεται ένας χορός εκατομμυρίων. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες δεν νοιάζεται κανείς. Δεν γίνεται οι παράγοντες να χρηματοδοτούν μόνιμα τις ερασιτεχνικές ομάδες και οι υπόλοιποι να σφυρίζουν αδιάφορα. Η Γ’ Εθνική, στην οποία κάθε χρόνο γίνεται αναδιάρθρωση δήθεν για την αναβάθμισή της, θα έχει του χρόνου 64 ομάδες και ίσως σε αυτές να είναι η Δήμητρα, διότι αυτή τη στιγμή αυτό δεν είναι σίγουρο. Οι ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους με το κόστος λειτουργίας και των αμοιβών των ποδοσφαιριστών να είναι δυσβάσταχτο. Μόνο το εξοδολόγιο διαιτησίας είναι το λιγότερο 1.000 ευρώ το παιχνίδι. Δεν μπορούμε μόνιμα οι ίδιοι παράγοντες να σηκώνουμε αυτό το βάρος. Νομίζω πως σε λίγα χρόνια θα αποχωρήσουν πολλές ομάδες και ιδιαίτερα αυτές της επαρχίας. Δεν μπορεί πάντα να βρίσκεται ένας… τρελός και να βάζει τα χρήματά του».

Ερωτηθείς για το ποσό που απαιτείται ώστε μία ομάδα απλά να παραμείνει στη Γ’ Εθνική, απάντησε: «Με τέσσερις ομίλους στο νέο πρωτάθλημα οι χιλομετρικές αποστάσεις διπλασιάζονται, ενώ σε μερικούς αγώνες θα χρειαστεί διανυκτέρευση. Το ελάχιστο που χρειάζεται μία ομάδα είναι 150.000, απλά για να λειτουργήσει αξιοπρεπώς. Δεν μιλάμε για πρωταθλητισμό».

Ο κ. Δεληζήσης δεν έκρυψε την απαισιοδοξία για το αν η Δήμητρα θα δηλώσει συμμετοχή στη Γ’ Εθνική της περιόδου 2022-23 (η διορία λήγει στις 5 Αυγούστου): «Η δική μου συμμετοχή τη νέα σεζόν θα είναι μόνο αν η ομάδα κατέβει στη Γ’ Εθνική, αλλά δεν σας κρύβω πως αυτό είναι το πιο δύσκολο σενάριο και λυπάμαι πολύ. Δεν μπορώ να διαχειριστώ μόνος την όλη κατάσταση.  Υπάρχουν συζητήσεις με κάποιους ανθρώπους ώστε να βοηθήσουν, αλλά προσωπικά δεν βλέπω φως στο τούνελ».

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Δήμητρας κατέληξε λέγοντας τα εξής: «Τα σωματεία της Γ’ Εθνικής δεν τα υπολογίζουν. Πέρυσι και εγώ είχα συμμετάσχει σε κάποιες τηλεδιασκέψεις με τον κ. Αυγενάκη. Έθεσα ορισμένα ερωτήματα, αλλά απάντηση δεν πήρα. Να αναφέρω ακόμη ότι πέρυσι μας προέκυψε και ένα άλλο πρόβλημα. Για ένα λάθος που έγινε στην επανεγγραφή του μητρώου της ΓΓΑ δεν πήραμε επιχορήγηση. Προσπαθήσαμε να το διορθώσουμε αλλά οι υπεύθυνοι έκλεισαν την πλατφόρμα. Αυτά τα χρήματα για ένα ερασιτεχνικό σωματείο όπως το δικό μας είναι το Α και το Ω. Το ποδόσφαιρο είναι μία γιορτή, αλλά για μας τους παράγοντες η αγάπη για το ποδόσφαιρο έγινε μελαγχολία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το