Ελλάδα

Τα βλέμματα στην τρίτη ψηφοφορία – Διάγγελμα Σαμαρά μέσα στο Σαββατοκύριακο

vouli

Τρεις ημέρες απομένουν μέχρι την τρίτη και τελευταία ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας και οι «ζυμώσεις» εντείνονται στα κομματικά επιτελεία.
Εντός του Σαββατοκύριακου, ενδεχομένως και αύριο, αναμένεται νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με στόχο να συμπληρωθεί ο αριθμός των 180 βουλευτών.
Πάντως, κυβερνητικά στελέχη ελπίζουν πως μπορεί να συγκεντρωθούν οι απαιτούμενες ψήφοι. Η αφετηρία για την τρίτη ψηφοφορία της Δευτέρα είναι οι 168 θετικές ψήφοι στο Σταύρο Δήμα.
Υπολείπονται όμως 12 για τον κρίσιμο αριθμό των 180 που απαιτούνται στην τρίτη κρίσιμη ψηφοφορία για την Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι πλέον 25, μετά την ανεξαρτητοποίηση της προερχόμενης από τη ΔΗΜΑΡ Νίκης Φούντα. Από αυτούς, 13 έχουν ήδη ψηφίσει Σταύρο Δήμα. Υπολείπονται 12 και είναι οι κύριοι Βουδούρης, Μουτσινάς, Παραστατίδης, Τζάκρη, Τατσόπουλος, Μπόλαρης, Ανδρουλάκης, Γιαταγάνα, Καπερνάρος, Πολύδωρας, Μακρή και Φούντα. Ωστόσο, το ενδεχόμενο να ψηφίσουν και οι 12 το Σταύρο Δήμα δεν θεωρείται πιθανό.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το