Πολιτισμός

Tα βιβλία που διάβασα όλη τη χρονιά και σας προτείνω

της Μαρίας Αλμπανίδου,
Νομικού MSc Ποινικών και Εγκληματολογικών Σπουδών,
Αρθρογράφου, Ποιήτριας

Καλημέρα, καλημέρα αγαπημένες και αγαπημένοι και Καλή Χρονιά με Αγάπη, Ομορφιά και Πλούτο σε όλα τα επίπεδα σας εύχομαι από καρδιάς! Σήμερα θα σας ξαναθυμίσω τα βιβλία που είδαμε μαζί όλη την χρονιά για να διαλέξετε όποιο σας αρέσει να κάνετε δώρο ή να διαβάσετε εσείς οι ίδιοι αυτές τις μέρες! Είναι το δεύτερο μέρος του αφιερώματος.
Ξεκινάμε;

ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ
ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ

Το επόμενο βιβλίο για το οποίο έγραψα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα, άκρως τεκμηριωμένη και ολοκληρωμένη συλλογή από έναν πολύ αγαπημένο μου άνθρωπο τον οποίο σας έχω ξαναναφέρει όταν σας μίλησα για το βιβλίο “Αξιόποινες Σεξουαλικές Πράξεις”, το οποίο συνέγραψε με ένα επίσης πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο, τον ομότιμο καθηγητή Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκο Παρασκευόπουλο, τον οποίο είχα καθηγητή στο Πανεπιστήμιο. Και φυσικά σας μιλάω για τον νομικό και πρώην Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ευτύχη Φυτράκη και το έργο το οποίο επιμελήθηκε ο ίδιος , τη συλλογή “Σωφρονιστικός Κώδικας και Συναφή Νομοθετήματα” , από τις εκδόσεις Σάκκουλα, του Νοεμβρίου του 2022.
«Η ανά χείρας συλλογή επιδιώκει να είναι ακριβής, λιτή αλλά και πλήρης. Περιλαμβάνει εκτός από τον Σωφρονιστικό Κώδικα, όπως ισχύει, τα βασικά νομοθετήματα για τη σωφρονιστική πράξη (π.χ. Κανονισμούς λειτουργίας και ασφάλειας, Άρθρα του ΠΚ (Ποινικός Κώδικας) και του ΚΠΔ (Κώδικας Ποινικής Δικονομίας), Νομοθεσία για την Εξωτ. Φρουρά και το Σώμα Επιθεώρησης). Απευθύνεται στο νομικό της θεωρίας αλλά, κυρίως, της πράξης, (δικηγόρο, εισαγγελέα, δικαστή), τον σωφρονιστικό υπάλληλο, τον φοιτητή αλλά και τον ίδιο τον κρατούμενο, ο τελευταίος άλλωστε εξαρτά την τύχη του από τις προβλέψεις του νόμου αυτού. Ελπίζω να καλύψει τις ανάγκες του» αναφέρει ο συγγραφέας στο προλογικό σημείωμα του Κώδικα.

ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ
ΦΤΑΣΕ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ

Ο επόμενος συγγραφέας είναι ο life coach Παναγιώτης Φάσσας και το εξαιρετικό, εξαιρετικό βιβλίο του “Από το μηδέν φτάσε όπου δεν μπορείς” των εκδόσεων Ιβίσκος, του Δεκεμβρίου του 2022, όπου έχει το καταπληκτικό δώρο να περιέχει 8 δωρεάν βιντεοσκοπημένα σεμινάρια, μέσω Qr Code , για την πληρέστερη κατανόηση και την υποστήριξη των πρακτικών του.
Το βιβλίο αποτελεί ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της αυτογνωσίας και της αυτοβελτίωσης. Όσοι το αγοράσετε θα ανακαλύψετε μέσα ασκήσεις ενδυνάμωσης και αυτοοργάνωσης που θα σας βοηθήσουν πάρα πολύ να βάλετε σε μια σειρά όσα σκέφτεστε, όσα νοιώθετε κι όσα συζητάτε τόσο με τον εαυτό σας, στους προσωπικούς σας διαλόγους, όσο και με τους άλλους γύρω σας. Θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε διαύγεια στον τρόπο σκέψης σας και να ξεκαθαρίσετε μέσα σας πολλά από τα όσα ήδη γνωρίζετε ή πιθανά έχετε διαβάσει αλλού. Είναι ευκολοδιάβαστο, ο λόγος του ρέει πολύ γρήγορα και απλά, είναι πολύ καλογραμμένο και δεν θα σας κουράσει καθόλου με δύσκολες και δυσνόητες έννοιες, κάθε άλλο. Αντίθετα μέσα από ένα πολύ όμορφο μονοπάτι με γλυκές και πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες θα σας γυρίσει ξανά πίσω στον εαυτό σας!
Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://iviskospublications.gr/product/apo-to-mhden/?wpam_id=23

ΤΑ 4 ΒΗΜΑΤΑ
ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

Το επόμενο βιβλίο είναι το υπέροχο, υπέροχο βιβλίο του Χρήστου Τσούνη “Τα 4 βήματα του πλούτου” από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, του Σεπτεμβρίου του 2022.
Ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι κάπου διάβασε πως τα “προσωπικά οικονομικά είναι σαν την κολονοσκόπηση! Κανείς δεν το σκέφτεται πριν τα σαράντα, οι περισσότεροι δεν το συζητάνε με τους γονείς τους και όλοι είναι σίγουροι ότι δεν το έχουν ανάγκη”. Το βιβλίο είναι ένα εξαιρετικά ευφυές εργαλείο, θα έλεγα, για να βάλουμε όλοι, μα όλοι, σε τάξη τα οικονομικά μας και γιατί όχι να στρέψουμε λίγο το βλέμμα στις επενδύσεις, όσοι από μας τις φοβόμαστε, αλλά τις φλερτάρουμε κι όλας, καθώς αποτελεί ένα πάρα πολύ κατατοπιστικό και αναλυτικό οδηγό με τις καλύτερες και πιο ασφαλείς επενδύσεις στον κόσμο , που μπορούν πραγματικά να σας και να μας οδηγήσουν σε βέβαιο πλουτισμό. Έχω διαβάσει πολλά βιβλία, πραγματικά πολλά για επενδύσεις και οικονομικά, αρχής γενομένης από το βιβλίο “Rich Dad Poor Dad” (Πλούσιος Μπαμπάς Φτωχός Μπαμπάς), την βίβλο των οικονομικών και των επενδύσεων του περίφημου και τρομερού Ρόμπερτ Κιγιοσάκι (Robert Kiyosaki). Σας πληροφορώ ότι το βιβλίο του Χρήστου Τσούνη είναι πολύ πολύ καλύτερο, πιο ενημερωμένο, πιο κατατοπιστικό, πιο εύληπτο και απλό στην κατανόηση του από το βιβλίο του Κιγιοσάκι και σε οδηγεί σε τόσο ασφαλείς και πετυχημένους δρόμους που αποκλείεται να μην βγεις κερδισμένος.

ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Εδώ σας παρουσιάζω ένα εξαιρετικό βιβλίο από μία μεγάλη, πραγματικά μεγάλη κυρία της λογοτεχνίας που μαζί με τη Ρέα Γαλανάκη τις συγκαταλέγω στις μεγάλες γυναικείες φωνές της σύγχρονης λογοτεχνίας στην Ελλάδα. Και σας μιλάω για το θαυμάσιο βιβλίο «Ψιλά γράμματα» της μοναδικής Ιωάννας Καρυστιάνη, των εκδόσεων Καστανιώτη, του Οκτωβρίου του 2022.
Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα για την ανθρωπιά, τον ανθρώπινο πόνο, την αγάπη, τον έρωτα, την οικογένεια και τους οικογενειακούς δεσμούς, τη φιλία, το δέσιμο ανάμεσα στους παλιούς φίλους, τη μοναξιά, την τρυφερότητα, την πολιτική, τον αγώνα για ζωή και εντέλει την ίδια τη ζωή και τα καμώματα της δοσμένα όλα αυτά με απαράμιλλο χιούμορ και θάρρος, έτσι που στο τέλος σου λέει: “Όλα κάπου βγάζουν.” Ναι, γιατί πραγματικά όλα κάπου βγάζουν ή γιατί όπως λέει ο Αργεντίνος γιατρός, ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας Χόρχε Μπουκάι : “Στο τέλος όλα θα πάνε καλά κι αν δεν πάνε καλά δεν είναι το τέλος”.
Ως την επόμενη φορά έχετε την αγάπη μου και καλή σας ανάγνωση!
Καλή Χρονιά με Αγάπη και Ομορφιά σε όλους μας!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το