Τοπικά

Τα ομορφότερα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν στους ελληνικούς δρόμους «συναντήθηκαν» στην παραλία του Βόλου (photos)

Το αυτοκίνητο είναι ένα από τα αγαπημένα πάθη του Έλληνα. Από τα πρώτα κιόλας χρόνια της εμφάνισης του, ο λαός μας γοητεύτηκε από την ταχύτητα, την άνεση, αλλά και την ελευθερία που του πρόσδιδε το νέο μεταφορικό μέσο.

Δίπλα από τα μοντέλα που τους γοήτευσαν περισσότερο και ομορφαίνουν τους δρόμους μας με την παρουσία τους φωτογραφήθηκαν 70 συλλέκτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που βρέθηκαν στην παραλία του Βόλου γιατί συμμετέχουν στο εντυπωσιακό 8ο Ιστορικό Ράλλυ Όλυμπου 2019 (The Historic Rally of Olympian Gods ) -24η Μακεδονική Πλοήγηση ,που πραγματοποιείται στη Θεσσαλία.

Το Ράλλυ διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια από την Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας ( ΛΕΚΑΜ-Θεσσαλονίκη) και το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»-Ελασσόνα ,που το θεσμοθέτησε το έτος 2011 , σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Λαρισαίων, τον Σύλλογο Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ) , με την υποστήριξη της FIVA και της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων .
Εντυπωσιασμένοι έμειναν όσοι βρέθηκαν στην παραλία του Βόλου και θαύμασαν τα μοναδικά οχήματα, που σπάνια ,πλέον , συναντά κανείς στους δρόμους.

Η διαδρομή τους, που ξεκίνησε σήμερα είναι η εξής:

1. Λάρισα, κεντρική πλατεία , Σάββατο 5/10 ώρες 09.00-11.30 π.μ.
2. Βόλος, παραλία–κτίριο «Παπαστράτος» , Σάββατο 5/10, ώρες 11.30 π.μ. -14.00 μ.μ.
3. Αγιά Κυριακή Τρικερίου , Σάββατο 5/10 ,ώρες 14.30-16.30 μ.μ.
4. Βόλος, πάρκο Ρ.Φεραίου , Κυριακή 6/10 ώρες 08.00-10.30 π.μ.
5. Κανάλια Μαγνησίας ,Κυριακή 6/10 ώρες 11.00-12.00 π.μ.
6. Λάρισα , Κεντρική πλατεία και Αρχαίο Θέατρο ,Κυριακή 6/10 , ώρες 12.30-17.00 μ.μ

Ο πρόεδρος της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Βόλου, κ. Τέλης Δουλόπουλος αναφερόμενος στην σπουδαιότητα της διοργάνωσης τόνισε πως η εξελικτική πορεία, η ιστορία και το όραμα της αυτοκίνησης είναι σημαντικά για την ιστορία του κάθε τόπου.

Οι διοργανωτές αυτή τη φορά συνεργάζονται με μια αποδεδειγμένα αξιόλoγη και καταξιωμένη φωτογραφική Λέσχη, με σκοπό ,μέσα από την κλασσική αυτοκίνηση και τη φωτογράφιση των κλασσικών αυτοκίνητων ,με εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο, μέσα στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Πηλίου ,της Κάρλας και της Θεσσαλίας , θα αναδείξουν τους μαγικούς «άγνωστους» προορισμούς της Θεσσαλίας , σε όλο τον κόσμο ,με τον καλύτερο τρόπο, μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας.
Σημειώνεται ότι η φωτογραφική λέσχη VolosLens δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια στις καλλιτεχνικές φωτογραφικές εκδηλώσεις της περιοχής της Μαγνησίας.

Πηγή φωτογραφιών: Δημήτρης Λευκελής

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το